Ухвала
від 28.02.2018 по справі 567/235/18
ОСТРОЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 567/235/18

Провадження 2/567/188/18

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

28 лютого 2018 року м. Острог

Острозький районний суд Рівненської області у складі судді Назарук В.А. , вивчивши позовну заяву з доданими до неї матеріалами ОСОБА_1 (АДРЕСА_1, РНОКПП НОМЕР_1) до ОСОБА_2 районної державної адміністрації Рівненської області (м.Острог, пр.Незалежності, 14 Рівненської області, код ЄДРПОУ 04057729), треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Бухарівська сільська рада Острозького району Рівненської області (с.Бухарів, вул.1 Травня, 1 Б Острозького району Рівненської області, код ЄДРПОУ 04386930), Головне управління Держгеокадастру у Рівненській області (м.Рівне, вул.С.Петлюри, 37, код ЄДРПОУ 39768252) про визнання права на земельну частку (пай)

встановив:

ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до ОСОБА_2 районної державної адміністрації Рівненської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Бухарівська сільська рада Острозького району Рівненської області, Головне управління Держгеокадастру у Рівненській області, в якому просить визнати за нею як спадкоємцем за законом після смерті ОСОБА_3, яка була спадкоємцем за заповітом після смерті ОСОБА_4, право на земельну частку (пай), розміром 2,95 в умовних кадастрових гектарах, у землі, яка перебувала у колективній власності КСП Нива с. Бухарів Острозького району, відповідно до Державного акта на право колективної власності на землю серії РВ №00017, виданого 10.10.1995 року з додатком №1 «Список громадян-членів колективного сільськогосподарського підприємства, сільськогосподарського кооперативу або товариства» до нього.

Позовна заява подана з додержанням вимог статей 175-177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб'єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції Острозького районного суду Рівненської області.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Вказана справа не може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження відповідно до частини 4 статті 274 ЦПК України та, відповідно, підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження, а тому справу слід прийняти до провадження, з метою виконання вимог передбачених ч.1 ст.189 ЦПК України розпочати підготовче провадження та призначити підготовче засідання у справі.

Оскільки відповідачем та третіми особами є органи місцевого самоврядування, то відповідно до ч.4 ст.174 ЦПК України відповідача ОСОБА_2 районну державну адміністрацію Рівненської області слід зобов'язати подати відзив на позовну заяву, який має відповідати вимогам ст.178 ЦПК України, а третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору Бухарівську сільську раду Острозького району Рівненської області та Головне управління Держегеокадастру у Рівненській області - пояснення щодо позову.

На підставі викладеного, керуючись ст.19, 187, 274 ЦПК України

ухвалив:

прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити загальне позовне провадження у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 районної державної адміністрації Рівненської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Бухарівська сільська рада Острозького району Рівненської області, Головне управління Держгеокадастру у Рівненській області про визнання права на земельну частку (пай).

З метою виконання вимог ч.1 ст.189 ЦПК України розпочати підготовче провадження у справі.

Призначити підготовче судове засідання у справі в приміщенні Острозького районного суду Рівненської області (Рівненська область, м.Острог, вул.Східна, 82) на 28.03.2018 року о 09 год. 00 хв.

Зобов'язати ОСОБА_2 районну державну адміністрацію Рівненської області в п'ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали подати відзив на позовну заяву, який має відповідати вимогам ст.178 ЦПК України. У зазначений строк відповідач має надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч.4 ст.178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копію відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов'язаний надіслати іншим учасникам справи.

Відповідно до частини 1 статті 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред'явити зустрічний позов.

Зобов'язати третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору Бухарівську сільську раду Острозького району Рівненської області та Головне управління Держегеокадастру у Рівненській області, відповідно до ч.4 ст.174 ЦПК України, надіслати суду пояснення щодо позову у п'ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали, а копія пояснень одночасно із направленням до суду, повинна бути направлена іншим учасникам процесу.

Копію ухвали надіслати позивачу.

Копію ухвали та позовної заяви з доданими документами, надіслати відповідачу, третім особам, які не заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://ost.rv.court.gov.ua/sud1713/.

Ухвала може бути оскаржена в частині відкриття провадження з порушенням правил підсудності до Апеляційного суду Рівненської області через Острозький районний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом п'ятнадцяти днів з дня її складення. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Острозького районного судуОСОБА_5

СудОстрозький районний суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення28.02.2018
Оприлюднено01.03.2018
Номер документу72476345
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —567/235/18

Рішення від 31.08.2018

Цивільне

Острозький районний суд Рівненської області

Назарук В.А.

Рішення від 27.08.2018

Цивільне

Острозький районний суд Рівненської області

Назарук В.А.

Ухвала від 21.05.2018

Цивільне

Острозький районний суд Рівненської області

Назарук В.А.

Ухвала від 19.04.2018

Цивільне

Острозький районний суд Рівненської області

Назарук В.А.

Ухвала від 19.04.2018

Цивільне

Острозький районний суд Рівненської області

Назарук В.А.

Ухвала від 28.02.2018

Цивільне

Острозький районний суд Рівненської області

Назарук В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні