Ухвала
від 26.02.2018 по справі 311/2740/17
ВАСИЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

311/2740/17

26.02.2018 Провадження №2/311/43/2018

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 лютого 2018 року м. Василівка

Василівський районний суд Запорізької області у складі головуючого-судді Нікандрової С.О., при секретарі Гончарової К.Ю., розглянувши у підготовчому судовому засіданні цивільну справу:

за позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю Промінь (місцезнаходження: вул. Партизанська, 25 в с. Скельки Василівського району Запорізької області, ЄДРПОУ 30000811) до ОСОБА_1 (місце проживання: ІНФОРМАЦІЯ_1, ідентифікаційний номер НОМЕР_1), ОСОБА_2 (місце проживання: ІНФОРМАЦІЯ_2, ідентифікаційний номер НОМЕР_2), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, - Відділ Головного управління Держгеокадастру у Василівському районі Запорізької області, про визнання договору оренди землі недійсним, скасування його державної реєстрації та вилучення даних з реєстру з закриттям розділу, та визнання договору оренди землі поновленим,

та зустрічною позовною заявою ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Промінь про стягнення орендної плати та пені за несплату орендної плати та розірвання договору оренди землі, -

В С Т А Н О В И В:

18 жовтня 2017 року до Василівського районного суду надійшла позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю Промінь до ОСОБА_1, ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, - Відділ Головного управління Держгеокадастру у Василівському районі Запорізької області, про визнання договору оренди землі недійсним, скасування його державної реєстрації та вилучення даних з реєстру з закриттям розділу, та визнання договору оренди землі поновленим.

Ухвалою Василівського районного суду від 23 жовтня 2017 року відкрито провадження у цивільній справі.

15 грудня 2017 року набрала чинності нова редакція Цивільно-процесуального кодексу України. Пунктом 9 розділу ХШ Перехідних положень ЦПК України передбачено, що справи у судах першої та апеляційної інстанції, провадження у яких відкрито до набрання чинності цієї редакції Кодексу, розглядаються за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу.

26 грудня 2017 року ОСОБА_1 звернувся з зустрічним позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю Промінь про стягнення орендної плати та пені за несплату орендної плати та розірвання договору оренди землі.

Ухвалою Василівського районного суду від 02 січня 2017 року зустрічна позовна заява ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Промінь про стягнення орендної плати та пені за несплату орендної плати та розірвання договору оренди землі об`єднана в одне провадження з первісним позовом Товариства з обмеженою

відповідальністю Промінь до ОСОБА_1, ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, - Відділ Головного управління Держгеокадастру у Василівському районі Запорізької області, про визнання договору оренди землі недійсним, скасування його державної реєстрації та вилучення даних з реєстру з закриттям розділу, та визнання договору оренди землі поновленим, та вирішено питання про розгляд об'єднаної цивільної справи за правилами загального позовного провадження та призначення підготовчого судового засідання на 22 січня 2018 року.

22 січня 2018 року підготовче судове засідання по справі відкладено у зв'язку з неявкою учасників судового розгляду.

30 січня 2018 року від відповідача за зустрічним позовом ТОВ Промінь надійшов відзив на позов з письмовими доказами та підтвердженням надіслання їх копії додатками.

Під час підготовчого судового засідання, яке відбулося 13 лютого 2018 року, представником відповідачів та позивача за зустрічним позовом ОСОБА_3 надана відповідь на відзив на зустрічний позов, вручена представнику позивача ОСОБА_4, заява про виклик в якості свідка за зустрічним позовом ОСОБА_2

В підготовчому судовому засіданні представник позивача ОСОБА_4 пояснив, що ним повідомлено про всі обставини справи, які йому відомі та подані всі наявні у позивача докази в обґрунтування позовних вимог, а також докази в обґрунтування відзиву на зустрічний позов, вважає, що можливо призначити справу до судового розгляду по суті.

В підготовчому судовому засіданні представник відповідача ОСОБА_3 пояснив, що ним повідомлено про всі обставини справи, які йому відомі та подані всі наявні докази в обґрунтування заперечень проти позовних вимог, а також докази в обґрунтування зустрічного позову, вважає можливим призначити справу до судового розгляду по суті.

Представник третьої особи - Відділу Головного управління Держгеокадастру у Василівському районі Запорізької областіне з`явився, в матеріалах справи міститься заява про розгляд справи без участі представника відділу у Василівському районі ГУ Держгеокадастру у Запорізькій області та винести рішення на розсуд суду.

В підготовчому судовому засіданні 13 лютого 2017 року оголошена перерва за клопотанням представників відповідачів та представника позивача за зустрічним позовом ОСОБА_3 про витребування додаткових доказів.

22 січня 2018 року підготовче судове засідання по справі відкладено у зв'язку з неявкою учасників судового розгляду і отриманням заяви про відкладення розгляду справи у зв'язку з хворобою представника позивача ОСОБА_4

В підготовче судове засідання, призначене на 26 лютого 2018 року, сторони не з`явилися, надали заяви про проведення підготовчого судового засідання без їх участі, долучення додаткових доказів та не заперечують проти закінчення підготовчого провадження і призначення цивільної справи до судового розгляду.

У відповідності до ч.2 ст.197 ЦПК України, в підготовчому провадженні судом:

- встановлено відсутність заяв і клопотань про укладення мирової угоди, передачі справи на розгляд до третейського суду та звернення до суду для проведення врегулювання спору за участю судді;

- з'ясовано відсутність заяв сторін про збільшення або зменшення позовних вимог, зміну предмету або підстав позову;

- з'ясовано відсутність клопотань про залучення до участі у справі інших осіб, заміну неналежного відповідача, залучення співвідповідача;

- з'ясовано, що необхідні докази для встановлення обставин справи сторонами надані, необхідність у витребуванні додаткових доказів відсутня;

- з'ясовано відсутність інших заяв і клопотань учасників справи;

- встановлена можливість для призначення справи до розгляду по суті, з визначенням дати, часу і місця проведення судового засідання для розгляду справи по суті.

Відповідно до ч.1-2 ст.200 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд постановляє ухвалу (ухвали) про процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті.

В підготовчому судовому засіданні визначено дату, час і місце проведення судового засідання, здійснено інші дії, необхідні для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті.

Приймаючи до уваги викладене, керуючись ст.ст. 179, 196, 197, 200, 259-261 ЦПК України, -

У Х В А Л И В:

Закрити підготовче провадження та призначити цивільну справу за позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю Промінь до ОСОБА_1, ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, - Відділ Головного управління Держгеокадастру у Василівському районі Запорізької області, про визнання договору оренди землі недійсним, скасування його державної реєстрації та вилучення даних з реєстру з закриттям розділу, та визнання договору оренди землі поновленим, та зустрічною позовною заявою ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Промінь про стягнення орендної плати та пені за несплату орендної плати та розірвання договору оренди землі, до судового розгляду по суті на 19 березня 2018 року о 15 годині 30 хвилин.

Задовольнити клопотання представника відповідачів ОСОБА_3 про допит в якості свідка по зустрічному позову ОСОБА_2.

Інформацію щодо справи можна отримати на офіційному веб-порталі судової влади України за веб-адресою: http://vs.zp.court.gov.ua/.

Направити учасникам справи копію ухвали.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає, проте відповідно до ст.353 ЦПК України заперечення на неї включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Василівського районного суду

Запорізької області ОСОБА_5

Дата ухвалення рішення26.02.2018
Оприлюднено01.03.2018
Номер документу72484185
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення орендної плати та пені за несплату орендної плати та розірвання договору оренди землі

Судовий реєстр по справі —311/2740/17

Ухвала від 07.09.2018

Цивільне

Апеляційний суд Запорізької області

Кримська О. М.

Ухвала від 06.08.2018

Цивільне

Апеляційний суд Запорізької області

Кримська О. М.

Рішення від 11.06.2018

Цивільне

Василівський районний суд Запорізької області

Нікандрова С. О.

Рішення від 11.06.2018

Цивільне

Василівський районний суд Запорізької області

Нікандрова С. О.

Ухвала від 12.04.2018

Цивільне

Василівський районний суд Запорізької області

Нікандрова С. О.

Ухвала від 19.03.2018

Цивільне

Василівський районний суд Запорізької області

Нікандрова С. О.

Ухвала від 26.02.2018

Цивільне

Василівський районний суд Запорізької області

Нікандрова С. О.

Ухвала від 02.01.2018

Цивільне

Василівський районний суд Запорізької області

Нікандрова С. О.

Ухвала від 23.10.2017

Цивільне

Василівський районний суд Запорізької області

Нікандрова С. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні