Ухвала
від 01.03.2018 по справі 552/1225/18
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ПОЛТАВИ

Справа №552/1225/18

Провадження № 1-кс/552/424/18

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01.03.2018 року Слідчий суддя Київського районного суду м. Полтави ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , розглянувши клопотання прокурора у кримінальному провадженні прокурора Полтавської місцевої прокуратури Полтавської області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В :

Прокурор у кримінальному провадженні прокурор Полтавської місцевої прокуратури Полтавської області ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді Київського районного суду м. Полтави з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку приміщенні за адресою: АДРЕСА_1 .

Вказував, що прокуратурою Полтавської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за №32017170000000034 від 29.09.2017 року за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.27 ч.3 ст.212; ч.3 ст.212 КК України за фактом того, що службові особи ТОВ компанія "Аланта" за попередньою змовою з іншими особами, використовуючи реквізити підконтрольних йому підприємств та суб`єктів господарської діяльності, шляхом підробки та використання первинних бухгалтерських документів вказанихпідприємств щодо купівлі та реалізації сільськогосподарської продукції, фактичними постачальниками якої є сільгоспвиробники Полтавської, Київської, Чернігівської, Сумської та інших областей України, наперед знаючи, що дана сільськогосподарська продукція вирощена на не облікованих площах сільськогосподарських виробників та фактично придбана у останніх за готівку без відображення у бухгалтерському обліку та податковій звітності вказаних сільськогосподарських виробників, здійснили пособництво в умисному ухиленні від сплати податків підприємствам постачальникам, виробникам та покупцям сільськогосподарської продукції в особливо великих розмірах та уподальшому, ухилився від сплати податків в особливо великих розмірах.

Зазначив, що злочинною групою за попередньою змовою використовується ряд підконтрольних суб`єктів господарської діяльності, серед яких: ТОВ «Шерон Груп» (код ЄДРПОУ 37480101), ТОВ «Юрс Груп» (код ЄДРПОУ 41569775), ТОВ «Гределіс» (код ЄДРПОУ 38896152), ТОВ «Гределіс Схід» (код ЄДРПОУ 39393040) та інші, здійснюється придбання за готівковий розрахунок сільськогосподарської продукції на території Полтавської та суміжних областей, без обов`язкового відображення вказаних операцій по бухгалтерському та податковому обліку підконтрольних їм підприємств. При цьому частина незаконно придбаної за готівку сільськогосподарської продукції реалізовується з використанням реквізитів вищевказаних суб`єктів господарської діяльності, а частина експортується з використанням реквізитів ТОВ «Шерон Груп».

З`ясовано, що упродовж 2016-2017 років ТОВ «Шерон Груп» здійснено митне оформлення та експортовано до Польщі насіння ріпаку та соєвих бобів на загальну суму 52 910 126 грн. При цьому за наявними інформаційними системами ГУ ДФС у Полтавській області (серед яких ІС «Податковий Блок» та АІС «Архів електронної звітності») не встановлено придбання підприємством товарної позиції, яка в подальшому експортується до Польщі.

Вважає, що вищевказані факти свідчать про протиправну діяльність невстановлених осіб, які використовують реквізити створених/придбаних підприємств з метою проведення експортних операцій сільськогосподарської продукції з маскуванням об`єкту оподаткування та неповернення валютної виручки, а як наслідок несплати податків в особливо великих розмірах.

Встановлено, що керівником ТОВ «Шерон Груп» є ОСОБА_4 і.п.н. НОМЕР_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 ), який в є співзасновником ТОВ «Юрс Груп», а співзасновником ТОВ «Гределіс» являється його мати ОСОБА_5 (і.п.н. НОМЕР_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_2 ), що також свідчить про пов`язаність діяльності вказаних підприємств та безпосередню участь ОСОБА_4 у протиправній діяльності, яка здійснюється з використанням їх реквізитів.

Вказував, що підприємства ТОВ «Шерон Груп», ТОВ «Гределіс» ТОВ «Юрс Груп», зареєстровані та фактично здійснюють свою фінансово-господарську діяльність за адресою: м. Київ, проспект Повітрофлотський, буд. 54.

З`ясовано, що ОСОБА_4 фактично проживає та здійснює свою діяльність у м. Києві, так, проживає АДРЕСА_1 , здійснює фінансово-господарську діяльність АДРЕСА_3 , а тому документи фінансово-господарської діяльності, печатки задіяних в злочинній схемі суб`єктів господарської діяльності, речі та предмети, що можуть мати доказове значення для досудового розслідування можуть зберігатись за адресою: АДРЕСА_1 .

З метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення знарядь кримінального правопорушення (документів, носіїв інформації, транспортних засобів), майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, виникла необхідність у проведенні обшуку та вилученні оригіналів документів ТОВ «Шерон Груп» (код ЄДРПОУ 37480101), ТОВ «Юрс Груп» (код ЄДРПОУ 41569775), ТОВ «Гределіс» (код ЄДРПОУ 38896152), ТОВ «Гределіс Схід» (код ЄДРПОУ 39393040), ТОВ «Компанія Грано СВ» (код ЄДРПОУ 38469401), ТОВ «Компанія Грано» (код ЄДРПОУ 39550655) за адресою: м. Київ, вулиця Ахматової Анни, буд. 34, кв. 39, яке належить на праві приватної власності ОСОБА_5 , в якій фактично проживає ОСОБА_4 .

Перевіривши надані матеріали клопотання, дослідивши докази по даних матеріалах та заслухавши прокурора, слідчий суддя приходить до наступних висновків.

Відповідно до ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте в результаті його вчинення, а також місцезнаходження розшукуваних осіб.

Надані до слідчого судді матеріали містять дані, які дають достатні підстави вважати, що дійсно було вчинено кримінальне правопорушення, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32017170000000034 від 29.09.2017 р. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 212 КК України.

Матеріалами клопотання підтверджено, що відшукуванні речі мають значення для досудового розслідування та можуть бути доказами під час судового розгляду.

Є достатні обґрунтовані підстави вважати, що вказані речі знаходяться за зазначеною в клопотанні адресою.

Згідно Інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно №114586019 від 20.02.2018 приміщення за адресою: АДРЕСА_1 , належить на праві приватної власності ОСОБА_5 , що є матір?ю ОСОБА_4 .

Отже, матеріалами клопотання доведено, що відповідне приміщення (житло) знаходиться саме у володінні ОСОБА_4 .

Тому клопотання є обґрунтованим та таким, що підлягає до задоволення.

Керуючись ст.234 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку приміщення квартири за адресою: АДРЕСА_1 , яке належить на праві приватної власності ОСОБА_5 , в якій фактично проживає ОСОБА_4 , з метою виявлення та вилучення оригіналів документів ТОВ «Шерон Груп» (код ЄДРПОУ 37480101), ТОВ «Юрс Груп» (код ЄДРПОУ 41569775), ТОВ «Гределіс» (код ЄДРПОУ 38896152), ТОВ «Гределіс Схід» (код ЄДРПОУ 39393040), ТОВ «Компанія Грано СВ» (код ЄДРПОУ 38469401), ТОВ «Компанія Грано» (код ЄДРПОУ 39550655) за період з 01.01.2016 по дату постановлення ухвали суду, у тому числі, угод, договорів та додатків до них, додаткових угод; видаткових накладних; податкових накладних; товарно-транспортних накладних; актів приймання передачі виконаних робіт (надання послуг); актів приймання передачі ТМЦ; довіреностей на отримання ТМЦ; оригіналів договорів про складське зберігання продукції; складських квитанцій; свідоцтв (подвійних складських свідоцтв), у тому числі погашених; письмових вимог про видачу товару; оригіналів документів для відпуску та переоформлення продукції, у тому числі: письмових звернень власника, доручень на право отримання продукції, наказів керівника зернового складу (форми №16), актів-розрахунків; актів приймання-передавання продукції; пропусків; матеріальних перепусток; оригіналів документів, що підтверджують оплату поставленого товару чи наданих послуг (квитанцій до прибуткового касового ордеру, банківських виписок); оригіналів документів, що засвідчують якість продукції, у тому числі: приймальних актів форми № 14 (форми №15), карток аналізу продукції (форма №47); оригіналів документів щодо зважування вантажів, вагових журналів; журналів обліку в`їзду/виїзду автотранспорту; чорнових записів; транспортних засобів, готівкових коштів в тому числі в іноземній валюті, здобутих злочинним шляхом; банківських та пластикових карток для обслуговування карткових, депозитних та кредитних рахунків; юридично-правові документи; печаток, та штампів юридичних та фізичних осіб, кліше підписів фізичних осіб або відтиски, в тому числі суб`єктів підприємницької діяльності, задіяних в схемі ухилення від сплати податків; мобільних телефонів, комп`ютерної техніки (жорстких дисків), інших носіїв інформації, які можуть бути використані як докази під час досудового розслідування і судового слідства; не облікованого у встановленому законодавством порядку, чи розміщеного на складі зерна, набутого кримінально протиправним шляхом.

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення01.03.2018
Оприлюднено27.02.2023
Номер документу72525899
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —552/1225/18

Ухвала від 05.05.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Шиян В. М.

Ухвала від 29.04.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Шиян В. М.

Ухвала від 15.01.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Логвінова О. В.

Ухвала від 11.01.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Логвінова О. В.

Ухвала від 23.12.2019

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Шиян В. М.

Ухвала від 23.12.2019

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Шиян В. М.

Ухвала від 23.12.2019

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Шиян В. М.

Ухвала від 10.09.2019

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Логвінова О. В.

Ухвала від 10.09.2019

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Логвінова О. В.

Ухвала від 09.09.2019

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Логвінова О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні