Ухвала
від 05.03.2018 по справі 805/1539/18-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

05 березня 2018 р. Справа №805/1539/18-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського, 1

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Черникова А.О., ознайомившись з позовною заявою ОСОБА_1 до Центрального об'єднаного управління Пенсійного фонду України м. Маріуполя Донецької області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Комунальний заклад охорони здоров'я Перинатальний центр м. Маріуполь про визнання протиправними дії, скасувати рішення № 167 від 07 грудня 2017 року, зобов'язання вчинити певні дії,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернулась до суду з позовом до Центрального об'єднаного управління Пенсійного фонду України м. Маріуполя Донецької області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Комунальний заклад охорони здоров'я Перинатальний центр м. Маріуполь про визнання протиправними дії, скасувати рішення № 167 від 07 грудня 2017 року, зобов'язання вчинити певні дії.

Відповідно до ст. 171 Кодексу адміністративного судочинства КАС України, суддя після одержання позовної заяви з'ясовує чи подана позовна заява особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність; має представник належні повноваження (якщо позовну заяву подано представником); відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтями 160, 161, 172 цього Кодексу; належить позовну заяву розглядати за правилами адміністративного судочинства і чи подано позовну заяву з дотриманням правил підсудності; позов подано у строк, установлений законом (якщо адміністративний позов подано з пропущенням встановленого законом строку звернення до суду, то чи достатньо підстав для визнання причин пропуску строку звернення до суду поважними); чи немає інших підстав для повернення позовної заяви, залишення її без розгляду або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених цим Кодексом.

Вищевказана позовна заява не відповідає вимогам ст. 161 Кодексу адміністративного судочинства України.

Згідно з ч. 3 ст. 161 КАС України до позовної заяви додається документ про сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі або документи, які підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Відповідно до пункту 1 частини другої статті 19 КАС України юрисдикція адміністративних судів поширюється на публічно-правові спори фізичних чи юридичних осіб із суб'єктом владних повноважень щодо оскарження його рішень (нормативно-правових актів чи індивідуальних актів), дій чи бездіяльності, крім випадків, коли для розгляду таких спорів законом встановлено інший порядок судового провадження.

Згідно з ч. 1 ст. 4 Закону України "Про судовий збір", судовий збір справляється у відповідному розмірі від мінімальної заробітної плати у місячному розмірі, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду.

Відповідно до Закону України "Про Державний бюджет України на 2018 рік" від 07.12.2017 року № 2246-VIII, розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб станом на 1 січня 2018 року складає 1 762, 00 грн.

За приписами п. 3 ч. 2 ст. 4 Закону України "Про судовий збір" за подання до адміністративного суду адміністративного позову немайнового характеру, який подано фізичною особою справляється 0,4 розміру прожиткового мінімуму на одну працездатну особу.

Відповідно до ч.3 статті 6 Закону України "Про судовий збір" у разі коли в позовній заяві об'єднано дві і більше вимог немайнового характеру, судовий збір сплачується за кожну вимогу немайнового характеру.

З матеріалів позовної заяви вбачається, що ОСОБА_1 заявлено п'ять немайнових вимог, а саме:

1.) визнати дії Центрального об'єднаного управління Пенсійного фонду України міста Маріуполя Донецької області щодо відмови ОСОБА_1 в призначенні пенсії за вислугу років як працівнику охорони здоров'я протиправними;

2.) скасувати рішення Центрального об'єднаного управління Пенсійного фонду України міста Маріуполя Донецької області від 07.12.2017 року № 167 про відмову в призначенні пенсії ОСОБА_1 за вислугу років як працівнику охорони здоров'я згідно п. е ст.55 Закону України Про пенсійне забезпечення та п. 2 розділу XV Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування;

3.) врахувати ОСОБА_1 до спеціального стажу як працівнику охорони здоров'я у подвійному розмірі часу роботи з 06.11.2001 року по 17.02.2004 року на посаді лікаря-лаборанта відділення анестезіологічної служби з відділенням інтенсивної терапїї Комунального закладу охорони здоров'я Перинатальний центр м. Маріуполь ;

4.) зобов'язати Центральне Об'єднане управління Пенсійного фонду України міста Маріуполя Донецької області повторно розглянути заяву ОСОБА_1 про призначення пенсії за вислугу років як працівнику охорони здоров'я від 07.09.0217 року з урахуванням часу роботи на посаді лікаря-лаборанта відділення анестезіологічної служби з відділенням інтенсивної терапії Комунального закладу охорони здоров'я Перинатальний центр м.Маріуполь з 06.11.2001 р. по 17.02.2004 р. у подвійному розмірі та призначити ОСОБА_1 пенсію відповідно п. е ст. 55 Закону України Про пенсійне забезпечення та п. 2 розділу XV Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" з 07.09.2017 року;

5.) зобов'язати Центральне об'єднане управління Пенсійного фонду України міста Маріуполя Донецької області здійснити виплату ОСОБА_1 недоотриманої пенсії у відповідності до ст. 46 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" з 07.09.2017 року.

Таким чином судовий збір за даною позовною заявою позивачу необхідно сплатити в сумі 3 524, 00 грн. (0,4 розміру прожиткового мінімуму на одну працездатну особу за кожну вимогу немайнового характеру).

Позивачем до позовної заяви додана квитанція № 66 від 26 лютого 2018 року про сплату судового збору в сумі 704,80 грн.

Таким чином з урахуванням раніше сплаченої суми позивачу необхідно усунути недоліки позовної заяви, шляхом надання суду документу про доплату судового збору в сумі 2 819,20 грн.

Судовий збір необхідно сплачувати за наступними реквізитами: отримувач - Слов'янське УК/м. Слов'янськ/22030101, р/р 31214206784075, банк отримувача: ГУ ДКСУ у Донецькій області, МФО банку 834016, ЄДРПОУ отримувача: 37803368, у призначенні платежу вказати код Донецького окружного адміністративного суду 35099148.

Відповідно до частини четвертої статті 161 Кодексу адміністративного судочинства України, позивач зобов'язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази - позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

Як вбачається з приписів частини четвертої статті 94 Кодексу адміністративного судочинства України, копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством, а саме скріплені власноручним підписом позивача (його представника).

В порушення вказаних норм позивачем надані до позовної заяви копії документів не засвідчені належним чином.

Згідно частини 1 статті 161 Кодексу адміністративного судочинства України до позовної заяви додаються її копії, а також копії доданих до позовної заяви документів відповідно до кількості учасників справи, крім випадків визначених частиною другою цієї статті.

Як видно з матеріалів позовної заяви, позивачем до позовної заяви не додано копій всіх документів, що приєднуються до неї відповідно до кількості учасників справи, у зв'язку з чим у суду відсутня можливість виконати вимоги ст. 171 КАС України.

Суд не бере до уваги супровідні листи позивача, щодо вручення копії позовної заяви з додатками учасникам справи, оскільки приписами КАС України обов'язок щодо вручення позову з додатками покладений тільки на суб'єкт владних повноважень.

Згідно з частинами 1 та 2 ст. 169 КАС України суддя, встановивши що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п'яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків.

Таким чином, суд вважає за необхідне залишити даний позов без руху та надати позивачу строк для усунення вказаних недоліків.

На підставі викладеного, керуючись ст. 169 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

У Х В А Л И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Центрального об'єднаного управління Пенсійного фонду України м. Маріуполя Донецької області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Комунальний заклад охорони здоров'я Перинатальний центр м. Маріуполь про визнання протиправними дії, скасувати рішення № 167 від 07 грудня 2017 року, зобов'язання вчинити певні дії - залишити без руху.

Встановити позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви 7 днів з дня отримання копії ухвали про залишення позовної заяви без руху, шляхом надання суду оригіналу платіжного доручення про доплату судового збору в розмірі 2 819,20 грн., який потрібно сплатити за наступними реквізитами: отримувач - Слов'янське УК/м. Слов'янськ/22030101, р/р 31214206784075, банк отримувача: ГУ ДКСУ у Донецькій області, МФО банку 834016, ЄДРПОУ отримувача: 37803368, у призначенні платежу вказати код Донецького окружного адміністративного суду 35099148, надання до позовної заяви копії документів засвідчених належним чином, а саме скріплених власноручним підписом позивача та надання до суду копії всіх документів, що приєднуються до позовної заяви відповідно до кількості учасників справи.

У разі невиконання вимог цієї ухвали позовна заява буде вважатися неподаною і буде повернута позивачу.

Повернення позовної заяви не позбавляє позивача права повторного звернення до суду в порядку, встановленому законом.

Текст ухвали розміщений в Єдиному державному реєстрі судових рішень (веб-адреса сторінки: http://www.reyestr.court.gov.ua/).

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Черникова А.О.

Дата ухвалення рішення05.03.2018
Оприлюднено05.03.2018
Номер документу72561537
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —805/1539/18-а

Ухвала від 21.01.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Тарасенко І.М.

Ухвала від 11.09.2018

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Блохін Анатолій Андрійович

Ухвала від 20.07.2018

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Блохін Анатолій Андрійович

Ухвала від 10.07.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Тарасенко І.М.

Ухвала від 20.06.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Тарасенко І.М.

Рішення від 12.06.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Тарасенко І.М.

Ухвала від 29.05.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Тарасенко І.М.

Ухвала від 26.03.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Черникова А.О.

Ухвала від 05.03.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Черникова А.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні