Ухвала
від 06.03.2018 по справі 159/947/18
КОВЕЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 159/947/18

Провадження № 2/159/494/18

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

06 березня 2018 року м. Ковель

Ковельський міськрайонний суд Волинської області в особі судді Логвинюк І.М., розглянувши матеріали цивільної справи за позовом

ОСОБА_1, і. н. НОМЕР_1, мешканки: АДРЕСА_1 тел. НОМЕР_4

ОСОБА_2 , і. н. НОМЕР_2, мешканки: АДРЕСА_2, тел. НОМЕР_5

ОСОБА_3 , і. н. НОМЕР_3, мешканки: АДРЕСА_3, тел. НОМЕР_6

до

товариства з обмеженою відповідальністю Київська м'ясна технологічна компанія , код ЄДРПОУ 39120988, місцезнаходження: 08171, с. Хотів Києво - Святошинського району Київської області, вул. Шевченка, 72А, тел. 068 - 979 - 40 - 80,

про стягнення матеріальних збитків та моральної шкоди,

в с т а н о в и в:

26.02.18 р. представник позивача ОСОБА_1 та позивачі ОСОБА_2, ОСОБА_3 звернулись до суду з вказаним вище спільним позовом.

Ухвалою судді від 27.02.18 р. позовна заява була залишена без руху.

05.03.18 р. представником позивача ОСОБА_1 та позивачами ОСОБА_2, ОСОБА_3спільно усунуто недоліки їх спільної позовної заяви.

Відповідно до ст. 19 ЦПК України, справа відноситься до юрисдикції загальних судів і підлягає розгляду у порядку цивільного судочинства.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим ст. ст. 175 - 177 ЦПК України з врахуванням положень п. 11 ч. 1 розд. XIII "Перехідні положення ЦПК України, та подана з дотриманням правил підсудності особою, яка має цивільну процесуальну дієздатність.

Підстави, визначені ст. ст. 185, 186 ЦПК, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі, відсутні.

Представником позивача ОСОБА_1 та іншими позивачами не заявлено клопотання про розгляд справи у їх відсутності; про виклик сторін та представника позивача ОСОБА_1 в судове засідання, однак, суд вбачає необхідність повідомлення сторін з власної ініціативи, тому справа підлягає розгляду у спрощеному позовному провадженні з повідомленням учасників справи.

Сторони у визначений судом строк вправі подати наявні докази та письмові пояснення у справі.

За ініціативою суду вирішується питання про доцільність залучення до участі у розгляді справи в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача - ОСОБА_4 - водія ТзОВ Київська м'ясна технологічна компанія та учасника ДТП.

На думку суду, рішення у справі може вплинути на права або обов'язки вищезазначеної особи щодо однієї із сторін, а тому доцільно залучити його до участі в справі в якості третьої особи.

Визнавши подані матеріали достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі, керуючись ст. ст. 19, 175, 177, 187, 274, 353 ЦПК України, п. п. 9, 11 ч. 1 Перехідних Положень (розділ ХІІ) ЦПК України, суд

у х в а л и в:

Прийняти позовну заяву до розгляду.

Відкрити провадження в цивільній справі.

Залучити до участі в розгляді справи в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача ОСОБА_4, прож. АДРЕСА_4.

Розглядати справу суддею одноособово за правилами спрощеного позовного провадження (усного) та призначити судове засідання у справі у приміщенні Ковельського міськрайонного суду Волинської області (45008, м. Ковель, вул. Незалежності, 15) на 11 год. 30.03.18 р. з викликом позивачів, представника відповідача, представника позивача ОСОБА_1, третьої особи.

Визначити відповідачу п'ятнадцятиденний строк з дня вручення копії даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву.

Роз'яснити, що у зазначений вище строк відповідач має право подати до суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову, якщо він заперечує проти позову.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана відповідачем іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачем відзиву у визначений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред'явити зустрічний позов.

Визначити позивачу п'ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана позивачем іншим учасникам справи.

Визначити відповідачу п'ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана відповідачем іншим учасникам справи.

Визначити третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача, п'ятиденний строк з дня отримання копії даної ухвали та позовної заяви подати пояснення щодо позову, та у десятиденний строк з дня отримання відзиву - пояснення щодо відзиву.

Інформацію щодо справи, яка розглядається, учасники справи можуть отримати на офіційному вебпорталі судової влади в мережі Інтернет за веб-адресою: https://court.gov.ua/fair/sud0306.

Надіслати учасникам справи копії цієї ухвали, а відповідачу, третій особі - також копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Ухвала про відкриття провадження у справі набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена лише в частині визначення підсудності (п. 8 ч. 1 ст. 353 ЦПК України) в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до апеляційного суду Волинської області як суду апеляційної інстанції протягом п'ятнадцяти днів з дня її складення. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Відповідно до підпункту 15.5 пункту 1 Розділу ХІІІ Перехідні положення Цивільного процесуального кодексу України до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи через Ковельський міськрайонний суд Волинської області.

Головуючий:І. М. Логвинюк

Дата ухвалення рішення06.03.2018
Оприлюднено13.03.2018
Номер документу72589667
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення матеріальних збитків та моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —159/947/18

Ухвала від 08.04.2019

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Карпук А. К.

Постанова від 03.04.2019

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Карпук А. К.

Постанова від 03.04.2019

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Карпук А. К.

Ухвала від 18.01.2019

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Карпук А. К.

Ухвала від 08.01.2019

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Карпук А. К.

Рішення від 01.11.2018

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Логвинюк І. М.

Рішення від 01.11.2018

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Логвинюк І. М.

Ухвала від 10.08.2018

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Логвинюк І. М.

Ухвала від 30.05.2018

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Логвинюк І. М.

Ухвала від 06.03.2018

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Логвинюк І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні