Ухвала
від 05.03.2018 по справі 805/3903/17-а
ДОНЕЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДОНЕЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

05 березня 2018 року           справа №805/3903/17-а

приміщення суду за адресою: 84301, м. Краматорськ вул. Марата, 15

Суддя Донецького апеляційного адміністративного суду Сухарьок М.Г., розглянувши апеляційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю «АЗОВТАЙЕР» на постанову Донецького окружного адміністративного суду від 13 грудня 2017 року в справі № 805/3903/17-а за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «АЗОВТАЙЕР» до Головного управління Державної фіскальної служби у Донецькій області про визнання недійсним та скасування податкового повідомлення-рішення,-

ВСТАНОВИВ:

До Донецького апеляційного адміністративного суду надійшла апеляційна скарга Товариства з обмеженою відповідальністю «АЗОВТАЙЕР» на постанову Донецького окружного адміністративного суду від 13 грудня 2017 року в справі № 805/3903/17-а за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «АЗОВТАЙЕР» до Головного управління Державної фіскальної служби у Донецькій області про визнання недійсним та скасування податкового повідомлення-рішення.

Ознайомившись з даною апеляційною скаргою, вважаю, що вона не відповідає вимогам ст. 296 Кодексу адміністративного судочинства України, у зв`язку з чим така скарга підлягає залишенню без руху, з наступних підстав.

Згідно з ч. 3 ст. 298 Кодексу адміністративного судочинства України апеляційна скарга залишається без руху також у випадку, якщо вона подана після закінчення строків, установлених статтею 295 цього Кодексу, і особа, яка її подала, не порушує питання про поновлення цього строку, або якщо підстави, вказані нею у заяві, визнані неповажними. При цьому протягом десяти днів з дня вручення ухвали особа має право звернутися до суду апеляційної інстанції з заявою про поновлення строку або вказати інші підстави для поновлення строку.

Разом з тим, п. 13 Розділу VII Кодексу адміністративного судочинства України регламентовано, що судові рішення, ухвалені судами першої інстанції до набрання чинності цією редакцією Кодексу, набирають законної сили та можуть бути оскаржені в апеляційному порядку протягом строків, що діяли до набрання ним чинності.

За приписами ч. 2 ст. 186 Кодексу адміністративного судочинства України в редакції, що діяла до 15.12.2017, апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення.

Відповідно до наявного в матеріалах справи повідомлення про вручення поштового відправлення копія оскаржуваного судового рішення отримана позивачем 21 грудня 2017 року. Апеляційна скарга вперше була подана до Донецького апеляційного адміністративного суду 24 січня 2018 року, тобто після сплину десятиденного строку. Апелянтом надано заяву про визнання причин пропуску строку поважними, проте ця заява не містити обґрунтування пропуску наведеного процесуального строку.

Таким чином, подана апелянтом заява про поновлення пропущеного строку не підлягає задоволенню.

Зазначені обставини тягнуть за собою залишення апеляційної скарги без руху з наданням строку для усунення виявлених недоліків, а саме подання заяви про поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження з посиланням на поважні підстави та відповідні докази.

Керуючись ст. 169, 296, 298 Кодексу адміністративного судочинства України,-

УХВАЛИВ:

Апеляційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю «АЗОВТАЙЕР» на постанову Донецького окружного адміністративного суду від 13 грудня 2017 року в справі № 805/3903/17-а за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «АЗОВТАЙЕР» до Головного управління Державної фіскальної служби у Донецькій області про визнання недійсним та скасування податкового повідомлення-рішення – залишити без руху для усунення недоліків, а саме: надати заяву про поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження з посиланням на поважні підстави та відповідні докази.

Встановити десятиденний строк для усунення недоліків апеляційної скарги з моменту отримання копії вказаної ухвали.

Роз'яснити апелянту, що при невиконанні вимог даної ухвали, у відкритті апеляційного провадження за вказаною апеляційною скаргою буде відмовлено.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя           М.Г. Сухарьок

СудДонецький апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення05.03.2018
Оприлюднено13.03.2018
Номер документу72603703
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —805/3903/17-а

Ухвала від 17.07.2018

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Сухарьок Михайло Гаврилович

Ухвала від 02.04.2018

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Сухарьок Михайло Гаврилович

Ухвала від 05.03.2018

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Сухарьок Михайло Гаврилович

Постанова від 13.12.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Давиденко Т.В.

Ухвала від 29.11.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Давиденко Т.В.

Ухвала від 06.11.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Давиденко Т.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні