Ухвала
від 28.02.2018 по справі 5010/33/2012-б-24/2
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 5010/33/2012-Б-24/2

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

28.02.2018 м. Івано-Франківськ Господарський суд Івано-Франківської області у складі судді Ткаченко І. В., при секретарі судового засідання Сегін І. В., за участю представника Івано-Франківського обласного центру зайнятості Клімової А. М., представника ДФС в Івано-Франківській області Вуїв Г. Р., КП "Водоекотехпром" Присяжнюк Л. М., представника Тисменицької ОДПІ Липчук В. І., представника Івано-Франківської міської ради Тарновської І. Я., представника Управління ПФУ в м. Івано-Франківську Кушніра О. В., кредитора ОСОБА_7, розглянувши у відкритому судовому засіданні справу про банкрутство комунального підприємства "Управління по випуску шляхово-будівельних матеріалів Івано-Франківського міськжитлокомунуправління",

в с т а н о в и в:

13 січня 2012 р., господарський суд Івано-Франківської області порушив провадження у справі № 5010/33/2012-Б-24/2 про банкрутство КП "Управління по випуску шляхово-будівельних матеріалів Івано-Франківського міськжитлокомунуправління", а 24 січня 2012 р., виніс постанову, якою КП "Управління по випуску шляхово-будівельних матеріалів Івано-Франківського міськжитлокомунуправління" визнав банкрутом, відкрив ліквідаційну процедуру та призначив ліквідатором арбітражного керуючого Хлібейчука М. І.

Ухвалою від 11 грудня 2017 р. арбітражного керуючого Хлібейчука М. І. від виконання обов'язків ліквідатора КП "Управління по випуску шляхово-будівельних матеріалів Івано-Франківського міськжитлокомунуправління" суд усунув.

05 січня 2018 р., до канцелярії суду надійшла заява арбітражного керуючого Микитюка А. І. про згоду на призначення ліквідатором у даній справі.

05 лютого 2018 р., арбітражний керуючий Хлібейчук М. І. звернувся до суду із клопотанням, в якому, зокрема, просив суд призначити ліквідатором КП "Управління по випуску шляхово-будівельних матеріалів Івано-Франківського міськжитлокомунуправління" арбітражного керуючого Микитюка А. І. на підставі рішення зборів кредиторів банкрута від 28 листопада - 06 грудня 2017 р.

11 грудня 2017 р. та 17 січня 2018 р., суд здійснював запити на автоматичне визначення кандидатури арбітражного керуючого, за результатами яких були визначені кандидатури арбітражних керуючих Корольова В. В. та Буртового М. В., які відмовились від участі у даній справі.

У зв'язку з цим, 05 лютого 2018 р., за результатами повторного запиту на автоматичне визначення кандидатури арбітражного керуючого визначено кандидатуру арбітражного керуючого Капличного А. М., якого суд зобов'язав надати суду заяву про згоду на участь у справі та відсутність обставин, що перешкоджають призначенню ліквідатором КП "Управління по випуску шляхово-будівельних матеріалів Івано-Франківського міськжитлокомунуправління".

15 лютого 2018 р., до канцелярії суду надійшла заява арбітражного керуючого Капличного А. М. про згоду на участь у даній справі.

За змістом ст. 1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (в редакції Закону України № 784-XIV від 30 червня 1999 р.) , ліквідатор - фізична особа, яка відповідно до рішення господарського суду організовує здійснення ліквідаційної процедури боржника, визнаного банкрутом, та забезпечує задоволення визнаних судом вимог кредиторів у встановленому цим Законом порядку.

Відповідно до ч. 1 ст. 114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (в редакції Закону України № 4212-VI від 22 грудня 2011 р.), кандидатура арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) для виконання повноважень розпорядника майна визначається судом самостійно із застосуванням автоматизованої системи з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України. Кандидатура арбітражного керуючого для виконання повноважень керуючого санацією або ліквідатора визначається судом за клопотанням комітету кредиторів, а у разі відсутності такого клопотання - за ініціативою суду, крім випадків, передбачених цим Законом. Під час призначення арбітражного керуючого (керуючого санацією, ліквідатора) господарський суд не пов'язаний з кандидатурами арбітражних керуючих, запропонованими комітетом кредиторів, та має право призначити арбітражного керуючого самостійно.

Щодо клопотання арбітражного керуючого Хлібейчука М. І. КП "Управління по випуску шляхово-будівельних матеріалів Івано-Франківського міськжитлокомунуправління" арбітражного керуючого Микитюка А. І. слід зазначити наступне.

Закон України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" не передбачає порядку призначення ліквідатора банкрута за клопотанням арбітражного керуючого, що був усунений судом від виконання повноважень ліквідатора у даній справі, а також права останнього звертатись до суду із таким клопотанням.

Разом з тим, клопотання кредиторів про призначення ліквідатором у даній справі арбітражного керуючого Микитюка А. І. до суду не надходили.

Присутні в судовому засіданні представники кредиторів не заперечували проти призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Капличного А. М., кандадатура якого була визначена за результатами здійсненого судом запиту на автоматичне визначення кандидатури арбітражного керуючого із застосуванням автоматизованої системи з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України.

На підставі викладеного, кандидатуру арбітражного керуючого Микитюка А. І. суд відхиляє, а ліквідатором банкрута призначає арбітражного керуючого Капличного А. М.

Керуючись ст. 5 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (в редакції Закону України № 784-XIV від 30 червня 1999 р.), ст. 114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (в редакції Закону України № 4212-VI від 22 грудня 2011 р.), статтями 234, 235 ГПК України, суд

у х в а л и в:

ліквідатором комунального підприємства "Управління по випуску шляхово-будівельних матеріалів Івано-Франківського міськжитлокомунуправління" (ідентифікаційний код 05393205) призначити арбітражного керуючого Капличного Анатолія Миколайовича (свідоцтво № 565 від 18 березня 2013 р.).

Арбітражного керуючого Хлібейчука Михайла Івановича (АДРЕСА_1; тел. НОМЕР_1) зобов'язати передати арбітражному керуючому Капличному Анатолію Миколайовичу (АДРЕСА_2; тел. НОМЕР_2) усі наявні документи у справі про банкрутство комунального підприємства "Управління по випуску шляхово-будівельних матеріалів Івано-Франківського міськжитлокомунуправління".

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення та може бути оскаржена у визначений ст. 256 ГПК України строк.

Суддя Ткаченко І. В.

Повний текст ухвали складено 07 березня 2018 р.

Дата ухвалення рішення28.02.2018
Оприлюднено12.03.2018
Номер документу72615529
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5010/33/2012-б-24/2

Ухвала від 27.07.2023

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Ткаченко І. В.

Ухвала від 27.06.2023

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Ткаченко І. В.

Ухвала від 18.05.2023

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Ткаченко І. В.

Ухвала від 27.04.2023

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Ткаченко І. В.

Ухвала від 07.09.2022

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Ткаченко І. В.

Ухвала від 29.08.2022

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Ткаченко І. В.

Ухвала від 15.08.2022

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Ткаченко І. В.

Ухвала від 02.08.2022

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Ткаченко І. В.

Ухвала від 29.07.2022

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Ткаченко І. В.

Ухвала від 22.06.2022

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Ткаченко І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні