Ухвала
від 12.03.2018 по справі 812/234/18
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

8.1

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про зупинення провадження у справі

12 березня 2018 рокуСєвєродонецькСправа № 812/234/18

Луганський окружний адміністративний суд у складі:

Головуючого судді: Ірметової О.В.,

за участю

секретаря судового засідання: Попової Н.І.,

представника позивача: ОСОБА_1,

представника відповідача: Горбачова С.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання представника позивача та представника відповідача про зупинення провадження у справі за адміністративним позовом Комунального підприємства "Лисичанськміськсвітло" до Головного управління Державної фіскальної служби у Луганській області про скасування рішення про застосування штрафу за несплату (не перерахування) або несвоєчасну плату (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску,-

ВСТАНОВИВ:

До Луганського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов ОСОБА_3 до Управління Пенсійного фонду України в м. Комунального підприємства "Лисичанськміськсвітло" до Головного управління Державної фіскальної служби у Луганській області про скасування рішення про застосування штрафу за несплату (не перерахування) або несвоєчасну плату (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску.

12 березня 2018 року під час судового засідання представник позивача заявив клопотання про зупинення провадження у справі. Своє клопотання представник позивача обґрунтував тим, що в провадженні Верховного Суду України перебуває зразкова адміністративна справа № 812/292/18 за позовом Обласної комунальної установи "Луганський центр підтримки молодіжних ініціатив та соціальних досліджень" до Головного управління Державної фіскальної служби у Луганській області про визнання протиправним та скасування рішення з аналогічними підставами, позовними вимогами та з посиланням на ті ж самі норми права, що регулюють спірні правовідносини, що й по справі № 812/234/18.

У зв'язку із наведеним представник позивача просив суд зупинити провадження у справі до набрання чинності рішенням Верховного Суду у зразковій справі.

Представник відповідача у судовому засіданні підтримав заявлене представником позивача клопотання про зупинення розгляду справи та також просив зупинити розгляд справи до набрання законної сили рішення у зразковій справі№ 812/234/18 .

Розглянувши обґрунтованість клопотань представника позивача та представника відповідача про зупинення провадження у справі, суд виходить з наступного.

Відповідно до п. 9 ч. 2 ст. 236 КАС України, суд має право зупинити провадження у справі в разі розгляду типової справи і оприлюднення повідомлення Верховного Суду про відкриття провадження у зразковій справі - до набрання чинності рішенням Верховного Суду у зразковій справі.

Так, ухвалою Верховного суду України від 05 березня 2018 року відкрито провадження у зразковій адміністративній справі № 812/292/18 за позовом Обласної комунальної установи "Луганський центр підтримки молодіжних ініціатив та соціальних досліджень" до Головного управління Державної фіскальної служби у Луганській області про визнання протиправним та скасування рішення.

Враховуючи вищенаведене, оскільки справа № 812/292/18 справі за позовом Обласної комунальної установи "Луганський центр підтримки молодіжних ініціатив та соціальних досліджень" до Головного управління Державної фіскальної служби у Луганській області про визнання протиправним та скасування рішення містить аналогічні підстави, позовні вимоги та посилання на ті ж самі норми права, що регулюють спірні правовідносини, що й по справі № 812/234/18, суд дійшов висновку про обгрунтованість клопотання представника позивача про зупинення провадження у справі до набрання чинності рішенням Верховного Суду у зразковій справі.

Керуючись ст.ст. 8,11, 156 160, 165, 236 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивача та представника відповідача про зупинення провадження у справі за адміністративним позовом Комунального підприємства "Лисичанськміськсвітло" до Головного управління Державної фіскальної служби у Луганській області про скасування рішення про застосування штрафу за несплату (не перерахування) або несвоєчасну плату (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску - задовольнити.

Зупинити провадження у справі до набрання чинності рішенням Верховного Суду у зразковій справі № 812/292/18.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Ухвала може бути оскаржена до Донецького апеляційного адміністративного суду через Луганський окружний адміністративний суд.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

СуддяО.В. Ірметова

Дата ухвалення рішення12.03.2018
Оприлюднено13.03.2018
Номер документу72645989
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —812/234/18

Ухвала від 21.12.2018

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Ірметова

Рішення від 11.12.2018

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Ірметова

Рішення від 11.12.2018

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Ірметова

Ухвала від 30.11.2018

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Ірметова

Ухвала від 12.03.2018

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Ірметова

Ухвала від 12.03.2018

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Ірметова

Ухвала від 22.02.2018

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Ірметова

Ухвала від 29.01.2018

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Ірметова

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні