Ухвала
від 13.03.2018 по справі 826/13824/17
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД 01010, м. Київ, вул. Московська, 8, корп. 30. тел/факс 254-21-99, e-mail: inbox@apladm.ki.court.gov.ua

Головуючий суддя у першій інстанції: Бояринцева М.А.

УХВАЛА

13 березня 2018 року Справа № 826/13824/17

Київський апеляційний адміністративний суд у складі:

Головуючого судді Епель О.В.,

суддів: Карпушової О.В., Кобаля М.І.,

за участю секретаря Лісник Т.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання представника Головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві про продовження строку розгляду справи за адміністративним позовом Головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві до державного підприємства Київський інститут інженерних вишукувань і досліджень Енергопроект про стягнення заборгованості,

В С Т А Н О В И В :

Головне управління Державної фіскальної служби у м. Києві (далі - позивач) звернулося до суду з адміністративним позовом до державного підприємства Київський інститут інженерних вишукувань і досліджень Енергопроект (далі - відповідач) про стягнення заборгованості з коштів платника податків з рахунків у банках, що обслуговують такого платника на суму податкового боргу у розмірі 77 607,09 грн.

Рішенням Окружного адміністративного суду м. Києва від 21 грудня 2017 року адміністративний позов було задоволено частково, а саме: стягнуто з банківських рахунків відповідача на користь ГУ ДФС у м. Києві податковий борг у розмірі 77 052,35 грн.

В іншій частині позовних вимог - відмовлено.

Ухвалюючи судове рішення в частині щодо задоволення позовних вимог, суд першої інстанції виходив з того, що відповідачем не було погашено його заборгованість із земельного податку за квітень-червень 2017 року в розмірі 62359,13 грн. та з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, у розмірі 14693,22 грн., а надані підприємством платіжні доручення містять відомості про сплату ним податкових зобов'язань за інші періоди.

Відмовляючи в решті позовних вимог, суд першої інстанції виходив з того, що відповідачем дійсно було погашено пеню у розмірі 554,74 грн., тому підстав для її стягнення немає.

Не погоджуючись з таким судовим рішенням, відповідач подав апеляційну скаргу, в якій просить його скасувати, посилаючись на те, що на момент прийняття рішення суду ним було погашено податковий борг у повному обсязі і жодна заборгованість за ним не обліковувалася.

З цих та інших підстав апелянт вважає, що рішення суду першої інстанції прийнято за неповно встановлених обставин справи та з порушенням норм матеріального та процесуального права, що призвело до неправильного вирішення справи в цілому.

У ході апеляційного провадження колегія суддів встановила, що для повного та всебічного дослідження обставин даної справи необхідно витребувати у позивача відомості щодо наявності у відповідача податкової заборгованості станом на 21 грудня 2017 року.

Разом з тим, відповідно до ч. 4 ст. 9 КАС України суд вживає передбачені законом заходи, необхідні для з'ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Крім того, представником позивача було подано клопотання про продовження строку розгляду справи на п'ятнадцять днів.

Згідно з ч. 2 ст. 309 КАС України у виняткових випадках апеляційний суд за клопотанням сторони та з урахуванням особливостей розгляду справи може продовжити строк розгляду справи, але не більш як на п'ятнадцять днів, про що постановляє ухвалу.

Таким чином, враховуючи вищевстановлені обставини та наведені правові норми, з метою забезпечення всім учасниками справи можливості реалізувати їх процесуальні права, а також для забезпечення здійснення повного і всебічного апеляційного розгляду справи колегія суддів приходить до висновку про необхідність витребувати додаткові докази у справі, встановити сторонам строк для їх подання, задовольнити клопотання представника позивача та продовжити строк розгляду справи на п'ятнадцять днів.

Керуючись ст.ст. 9, 241-243, 248, 309, ч. 2 ст. 321, ч. 2 ст. 325, 328 КАС України, суд,

УХВАЛИВ:

Витребувати у Головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві відомості щодо наявності у державного підприємства Київський інститут інженерних вишукувань і досліджень Енергопроект податкової заборгованості станом на 21 грудня 2017 року.

Встановити сторонам строк для виконання ухвали суду до 16.03.2018 р.

Клопотання представника Головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві про продовження строку розгляду справи - задовольнити.

Строк розгляду справи за адміністративним позовом Головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві до державного підприємства Київський інститут інженерних вишукувань і досліджень Енергопроект про стягнення заборгованості - продовжити на п'ятнадцять днів.

Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення, є остаточною та оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя:

Судді:

Головуючий суддя Епель О.В.

Судді: Кобаль М.І.

Карпушова О.В.

Дата ухвалення рішення13.03.2018
Оприлюднено15.03.2018
Номер документу72715065
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —826/13824/17

Постанова від 21.03.2018

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Епель О.В.

Ухвала від 13.03.2018

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Епель О.В.

Ухвала від 03.03.2018

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Епель О.В.

Ухвала від 03.03.2018

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Епель О.В.

Рішення від 21.12.2017

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Бояринцева М.А.

Ухвала від 30.11.2017

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Бояринцева М.А.

Ухвала від 02.11.2017

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Бояринцева М.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні