Ухвала
від 16.03.2018 по справі 819/425/18
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

Справа № 819/425/18

16 березня 2018 рокум.Тернопіль

Суддя Тернопільського окружного адміністративного суду Баранюк А.З., розглянувши позовну заяву та додані до неї матеріали Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий дім Тернопіль" до Тернопільської районної державної адміністрації про визнання бездіяльності протиправною та зобов'язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

12 березня 2018 року до Тернопільського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий дім Тернопіль" до Тернопільської районної державної адміністрації про визнання бездіяльності Тернопільської районної державної адміністрації, яка полягала у відмові у проведенні державної реєстрації внесення змін до відомостей про ТзОВ "Торговий дім Тернопіль" у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, що не пов'язані зі змінами в установчих документах (стосовно зміни керівника та виключення підписанта юридичної особи) протиправною та зобов'язання Тернопільської районної державної адміністрації вчинити дії по внесенні змін до відомостей про ТзОВ "Торговий дім Тернопіль" у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, що не пов'язані зі змінами в установчих документах (стосовно зміни керівника та виключення підписанта юридичної особи на підставі рішення загальних зборів учасників ТзОВ "Торговий дім Тернопіль" від 17.02.2018 року, протокол №1/18).

У відповідності до вимог частини першої статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України (далі – КАС України) суддя після одержання позовної заяви з'ясовує, серед іншого, чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтями 160, 161, 172 цього Кодексу.

Відповідно до ч.4 ст.161 Кодексу адміністративного судочинства України позивач зобов'язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази - позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

Так, товариство з обмеженою відповідальністю "Торговий дім Тернопіль" обґрунтовуючи свої позовні вимоги посилається зокрема те, що ухвалою господарського суду Тернопільської області від 09.08.2013 року у справі про банкрутство №11/Б1189 прийнято рішення про ліквідацію відкритого акціонерного товариства "Козівський комбікормовий завод", як юридичної особи. 14.01.2017 р. до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань був внесений запис №16391170006000251 про припинення відкритого акціонерного товариства "Козівський комбікормовий завод", як юридичної особи, а правонаступника відкритого акціонерного товариства "Козівський комбікормовий завод" не існує. Також позивач зазначає, що при прийнятті рішення від 17.02.2018 року, оформленого протоколом №1/18 діяв у відповідності до Статуту товариства.

Однак, в порушення вимог ч.4 ст.161 Кодексу адміністративного судочинства України позивачем не додано до позовної заяви відповідні докази, а саме: ухвалу господарського суду Тернопільської області від 09.08.2013 року у справі про банкрутство №11/Б1189, докази внесення запису №16391170006000251 до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань про припинення відкритого акціонерного товариства "Козівський комбікормовий завод", докази того, що правонаступника відкритого акціонерного товариства "Козівський комбікормовий завод" не існує та статут товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий дім Тернопіль" .

Також позивачем не надано документів, що могли б підтвердити внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань змін в частині засновників позивача після припинення відкритого акціонерного товариства "Козівський комбікормовий завод".

Відповідно вимог ст. 169 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п'яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до адміністративного суду та приймається до розгляду, про що суд постановляє ухвалу в порядку, встановленому статтею 171 цього Кодексу.

Зважаючи на вищевикладене, дану заяву слід залишити без руху та надати позивачеві строк для усунення вказаних в ухвалі недоліків, а саме:

-надати суду ухвалу господарського суду Тернопільської області від 09.08.2013 року у справі про банкрутство №11/Б1189;

- надати суду докази внесення запису №16391170006000251 до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань про припинення відкритого акціонерного товариства "Козівський комбікормовий завод";

- надати суду докази того, що правонаступника відкритого акціонерного товариства "Козівський комбікормовий завод" не існує;

- надати суду копію статуту товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий дім Тернопіль";

- надати суду, у разі наявності, докази, що підтверджують внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань змін в частині засновників позивача після припинення відкритого акціонерного товариства "Козівський комбікормовий завод".

Керуючись статтями 169, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя,-

УХВАЛИВ:

Позовну заяву залишити без руху.

Надати позивачеві строк для усунення недоліків позовної заяви до 26 березня 2018 року.

У випадку невиконання вимог цієї ухвали, позовна заява буде вважатись неподаною та повернута позивачу.

Копію ухвали надіслати позивачу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Оскарження ухвали окремо від рішення суду не допускається. Заперечення на ухвалу може бути включене до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя                                                                                                    Баранюк А.З.

Копія вірна

Суддя                                                                                                    Баранюк А.З.

СудТернопільський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення16.03.2018
Оприлюднено20.03.2018
Номер документу72773405
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —819/425/18

Ухвала від 08.10.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Коваленко Н.В.

Ухвала від 16.08.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Коваленко Н.В.

Постанова від 27.06.2018

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Коваль Роман Йосипович

Ухвала від 06.06.2018

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Коваль Роман Йосипович

Ухвала від 04.06.2018

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Коваль Роман Йосипович

Рішення від 25.04.2018

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Баранюк Андрій Зіновійович

Ухвала від 26.03.2018

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Баранюк Андрій Зіновійович

Ухвала від 16.03.2018

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Баранюк Андрій Зіновійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні