Ухвала
від 12.03.2018 по справі 808/809/18
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ЗАЛИШЕННЯ ПОЗОВНОЇ ЗАЯВИ БЕЗ РУХУ

12 березня 2018 року Справа № 808/809/18 м.Запоріжжя

Суддя Запорізького окружного адміністративного суду Стрельнікова Н.В., перевіривши позовну заяву та додані до неї матеріали

за позовом ОСОБА_1

до Мелітопольського міського відділу ДРАЦС Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області

до Відділу ДРАЦС по м.Чугуєву, Чугуївському та Печенізькому районах Головного територіального управління юстиції у Харківській області

про визнання протиправним висновку та зобов'язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 (далі - позивач) звернувся до Запорізького окружного адміністративного суду із позовом до Мелітопольського міського відділу ДРАЦС Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області (далі - відповідач 1), до Відділу ДРАЦС по м.Чугуєву, Чугуївському та Печенізькому районах Головного територіального управління юстиції у Харківській області (відповідач 2), в якому позивач просить суд:

-визнати протиправним та скасувати висновок №46/17.11-06-121 від 28.02.2018 винесений Мелітопольським міським відділом ДРАЦС Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області про відмову у внесенні змін до актових записів;

-зобов'язати Мелітопольський міський відділ ДРАЦС Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області внести виправлення в актовий запис про народження позивача №189 від 02.02.1972 року, складеному міським ЗАГС м.Мелітополя у графі національність матері з росіянка на німкеня ;

-зобов'язати Відділ ДРАЦС по м.Чугуєву, Чугуївському та Печенізькому районах Головного територіального управління юстиції у Харківській області внести виправлення в актовий запис про шлюб батьків позивача №113 від 23.07.1965 року, складеному Чугуївським районним бюро ЗАГС Харківської області у графі національність нареченої з росіянка на німкеня .

Відповідно до ч. 1 ст. 171 КАС України, суддя після одержання позовної заяви з'ясовує, чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтями 160, 161, 172 цього Кодексу.

Позовна заява подана без додержання вимог, встановлених статтею 161 КАС України з огляду на наступне.

У відповідності до п.2 ч.5 ст.160 КАС України, в позовній заяві крім іншого зазначаються повне найменування (для юридичних осіб) або ім'я (прізвище, ім'я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб).

Позивачем зазначено у позові неповне найменування відповідача 1 та відповідача 2 застосовуючи абревіатуру ДРАЦС , що суперечить вимогам п.2 ч.5 ст.160 КАС України.

За правилами ч.4 ст.161 КАС України, позивач зобов'язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази - позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

У відповідності до ст. 94 КАС України, письмовими доказами є документи (крім електронних документів), які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору. Письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не визначено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього.

Копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством.

Учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу.

Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

Однак, позивачем додані не засвідчені належним чином копії письмових доказів. Крім того, у позовній заяві не зазначено про наявність у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви.

Відповідно до ч.1-ч.2 ст.169 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п'яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

За таких обставин позовна заява підлягає залишенню без руху з наданням строку для усунення недоліків.

Керуючись ст.ст. 160, 161, 169, 171, 243, 248 КАС України, суддя

УХВАЛИВ:

Адміністративний позов ОСОБА_1 до Мелітопольського міського відділу ДРАЦС Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області, до Відділу ДРАЦС по м.Чугуєву, Чугуївському та Печенізькому районах Головного територіального управління юстиції у Харківській області про визнання протиправним висновку та зобов'язання вчинити певні - залишити без руху.

Надати позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви строком 10 днів від дня одержання ухвали суду про залишення позовної заяви без руху.

Роз'яснити ОСОБА_1, що недоліки позовної заяви можуть бути усунені шляхом надання суду: позовної заяви у 2-х екземплярах із зазначенням повного найменування відповідача; із зазначенням про наявність у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви; належним чином завірені копії документів, доданих до позовної заяви у 3-х екземплярах, оригінали яких є у позивача (своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення).

Роз'яснити ОСОБА_1, що відповідно до п.1 ч.4 ст.169 КАС України позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху, у встановлений судом строк.

Якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до адміністративного суду та приймається до розгляду, про що суд постановляє ухвалу в порядку, встановленому статтею 171 цього Кодексу (ч.3 ст.169 КАС України) .

Ухвала набирає законної сили з моменту постановлення. Заперечення на ухвалу можуть бути викладені в апеляційній скарзі на рішення суду.

Суддя Н.В. Стрельнікова

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення12.03.2018
Оприлюднено20.03.2018
Номер документу72795902
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —808/809/18

Ухвала від 23.11.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Данилевич Н.А.

Постанова від 18.09.2018

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Чабаненко С.В.

Ухвала від 23.07.2018

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Чабаненко С.В.

Ухвала від 23.07.2018

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Чабаненко С.В.

Ухвала від 27.06.2018

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Чабаненко С.В.

Ухвала від 05.06.2018

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Чабаненко С.В.

Рішення від 02.05.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталя Вікторівна

Ухвала від 02.04.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталя Вікторівна

Ухвала від 12.03.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталя Вікторівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні