Ухвала
від 16.03.2018 по справі 553/70/18
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Ленінський районний суд м.Полтави

Справа № 553/70/18

Провадження № 2-а/553/61/2018

У Х В А Л А

Іменем України

16.03.2018м. Полтава

Ленінський районний суд м. Полтави у складі:

головуючого судді - Новака Ю.Д.,

при секретарі - Козицькому Т.Л.,

розглянувши у підготовчому відкритому судовому засіданні справу за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Полтавської митниці ДФС, третя особа: ТОВ Лубенське племпідприємство про скасування постанови про порушення митних правил №0177/80600/17 від 20 грудня 2017 року,-

В С Т А Н О В И В:

У січні 2018 року ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до Полтавської митниці ДФС про скасування постанови про порушення митних правил №0177/80600/17 від 20 грудня 2017 року.

Ухвалою Ленінського районного суду м.Полтави від 18.01.2018 року суддею Тимчуком Р.І. прийнято до розгляду справу та відкрито провадження у справі.

Ухвалою Ленінського районного суду м. Полтави від 22.02.2018 року заяву представника відповідача ОСОБА_2 про відвід головуючому судді Тимчуку Р.І. задоволено.

Відповідно до розпорядження керівника апарата щодо призначення повторного автоматизованого розподілу судових справ від 23.02.2018 року справа передана судді Новаку Ю.Д.

Ухвалою Ленінського районного суду м. Полтави від 26.02.2018 року справу прийнято до свого провадження та призначено підготовче судове засідання.

Згідно ч. 2 ст. 257 КАС України за правилами спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка справа, віднесена до юрисдикції адміністративного суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

Дана справа не відноситься до категорії справ, зазначених у частині четвертій статті 257 КАС України.

За таких обставин, з метою забезпечення процесуальних прав учасників справи та забезпечення всебічного, повного та оперативного вирішення справи в строки, зважаючи на подані учасниками справи заяви щодо проведення розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження, суд приходить до висновку про необхідність призначення даної адміністративної справи до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.162, 178-181, п.10 Перехідних положень КАС України, суд, -

У Х В А Л И В :

У справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Полтавської митниці ДФС, третя особа: ТОВ Лубенське племпідприємство про скасування постанови про порушення митних правил №0177/80600/17 від 20 грудня 2017 року:

Призначити справу до розгляду у приміщенні Ленінського районного суду м. Полтави (м. Полтава, вул. Анатолія Кукоби, 37) на 11 год. 00 хв. 16 травня 2018 року та розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження .

Встановити відповідачу п'ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву з доданням до нього доказів, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем, та документів, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Роз'яснити відповідачу, що відповідно до вимог ч. 3 ст. 162 КАС України одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копію відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами. Відповідно до ч. 4 ст. 159 КАС України неподання суб'єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

Встановити позивачу п'ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив з викладенням пояснень, міркувань та аргументів щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень та мотивів їх визнання або відхилення, оформленої у відповідності з вимогами ч.ч. 2-4 ст. 162 КАС України, копія якої повинна бути надана іншим учасникам справи завчасно до початку розгляду справи по суті.

Встановити відповідачу п'ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення з викладенням пояснень, міркувань та аргументів щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань та аргументів і мотиви їх визнання або відхилення, оформленої у відповідності з вимогами ч.ч. 2-4 ст. 162 КАС України, копія якої повинна бути надана іншим учасникам справи завчасно до початку розгляду справи по суті.

Роз яснити учасникам справи, що розгляд справи відбудеться у відповідності з нормою ч. 5 ст. 262 КАС України без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін розгляд справи може бути проведений в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - не пізніше п'яти днів з дня отримання відзиву.

Третій особі по справі в п'ятнадцятиденний строк з дня отримання ухвали суду подати пояснення щодо позову, а щодо відзиву протягом п'яти днів із дня його отримання.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою на офіційному веб-порталі судової влади України: http://court.gov.ua/fair/sud1616/.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили негайно після її підписання суддею та може бути оскаржена в апеляційному порядку з підстав відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності протягом п`ятнадцяти днів шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або розгляду справи в порядку письмового провадження, строк подання апеляційної скарги обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена в день її проголошення або складання, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Ленінського районного суду м. Полтави ОСОБА_3

СудЛенінський районний суд м.Полтави
Дата ухвалення рішення16.03.2018
Оприлюднено20.03.2018
Номер документу72802275
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —553/70/18

Постанова від 18.06.2018

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Рєзнікова С.С.

Ухвала від 08.06.2018

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Рєзнікова С.С.

Ухвала від 08.06.2018

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Рєзнікова С.С.

Рішення від 16.05.2018

Адміністративне

Ленінський районний суд м.Полтави

Новак Ю. Д.

Ухвала від 16.03.2018

Адміністративне

Ленінський районний суд м.Полтави

Новак Ю. Д.

Ухвала від 26.02.2018

Адміністративне

Ленінський районний суд м.Полтави

Новак Ю. Д.

Ухвала від 22.02.2018

Адміністративне

Ленінський районний суд м.Полтави

Тимчук Р. І.

Ухвала від 15.02.2018

Адміністративне

Ленінський районний суд м.Полтави

Тимчук Р. І.

Ухвала від 18.01.2018

Адміністративне

Ленінський районний суд м.Полтави

Тимчук Р. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні