Ухвала
від 19.03.2018 по справі 554/1408/18
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 19.03.2018 Справа № 554/1408/18

Єдиний унікальний номер: 554/1408/18

Провадження № 1-КС/554/2217/2018

УХВАЛА

Іменем України

19 березня 2018 року м.Полтава

Слідчий суддя Октябрського районного суду м. Полтави ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого - ОСОБА_3 , розглянувши клопотання старшого слідчого слідчого управління Головного управління Національної поліції в Полтавській області капітана поліції ОСОБА_3 про проведення обшуку, -

встановила:

19.03.2018 року до суду надійшло зазначене клопотання мотивоване наступним.

20 червня 2017 р. громадянину ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_1 голові СФГ «Григорій» об 11:33 зателефонувала на його контактний телефон НОМЕР_1 із телефону НОМЕР_2 , особа яка представилася ОСОБА_5 , помічником голови Полтавської ОДА ОСОБА_6 і попрохав від його імені (голови ОДА) здійснити перерахування грошових коштів в сумі 9000грн, сказавши що це програма голови ОДА із залученням коштів с\г підприємств, які будуть направлені на оздоровлення дітей. Після цього гр. ОСОБА_4 зателефонував до приймальні голови Полтавської ОДА ОСОБА_6 , де йому повідомили що такої програми із залученням коштів на оздоровлення дітей за підписом ОСОБА_6 не існує. В 11:49 особа, котра представилася ОСОБА_5 помічником голови ОДА зателефонувала знову та запитала чи має гр. ОСОБА_4 електронну поштову скриньку для того, щоб відправити офіційний лист, в якому будуть вказані розрахункові реквізити для перерахування грошових коштів. Близько 12:23 на відповідний мобільний телефон ТОВ «Лайфселл» ЄДРПОУ НОМЕР_3 гр. ОСОБА_4 відправив свою електронну поштову скриньку ІНФОРМАЦІЯ_2 , в 13:23 з невідомого гр. ОСОБА_4 номеру ТОВ «Лайфселл» ЄДРПОУ 22859846 НОМЕР_2 зателефонували та перепитали чи гр. ОСОБА_4 отримав листа, нащо останній відповів, що поки що займається роботою та листа не отримав. Близько 14:00 гр. ОСОБА_4 знаходився на робочому місці біля комп`ютера та переглянув свою електронну поштову скриньку ІНФОРМАЦІЯ_2 , де був лист від ГО «Благодійний Фонд «Захист Громади», користувача ІНФОРМАЦІЯ_3 .

В 15:12 невідома особа з номеру, яка представилася ОСОБА_5 , ТОВ «Лайфселл» ЄДРПОУ НОМЕР_3 зателефонувала до гр. ОСОБА_4 ще раз та попрохала перерахувати кошти за реквізитами вказаними в листі, але гр. ОСОБА_4 відповів, що головний бухгалтер СФГ «Григорій» вказав йому, що в даному листі вказана неповна інформація про організацію куди саме перераховувати грошові кошти. Після цього гр. ОСОБА_4 вказав, що грошові кошти перерахує потім.

В ході досудового слідства було встановлено, що дана ситуація має системний та повторювальний характер, адже до багатьох керівників с\г підприємства на території Полтавської області зверталися від імені голови Полтавської ОДА ОСОБА_6 з приводу перерахування грошових коштів на оздоровлення дітей та благодійність, та більшість із керівників с\г перерахували грошові кошти, але при особистій зустрічі з головою Полтавської ОДА з`ясовували, що відповідного доручення на збір коштів своїм помічникам ОСОБА_6 не давав.

В подальшому слідством було встановлено, що грошові кошти отриманні шахрайським шляхом від введених в оману с\г підприємців на території Полтавської області, які перераховувалися на р\р БО «Благодійний Фонд «Захист Громади» відправлялися на рахунок громадянина ОСОБА_7 ІНФОРМАЦІЯ_4 , та ОСОБА_8 ІНФОРМАЦІЯ_5 , потім встановлений в ході досудового слідства громадянин здійснював переведення безготівкових коштів у готівку (обготівкування) в м. Київ.

У ході проведення досудового розслідування та виконання доручення від інспектора відділу протидії кіберзлочинам в Полтавській області Слобожанського управління кіберполіції Департаменту кіберполіції Національної поліції України надійшов рапорт про те, що електронна поштова скринька ІНФОРМАЦІЯ_3 (дані також збігаються із зверненням гр. ОСОБА_4 ), з якої відбувається розповсюдження фіктивних звернень до с\г підприємств, розташованих та території Полтавської області і не тільки, належить ТОВ «УКРНЕТ» та обробляється і зберігається виключно в електронній інформаційній системі електронної пошти «Freemail.ukr.net».

В подальшому було встановлено, що грошові кошти, отриманні злочинним шляхом від с\г підприємств Полтавської області і не тільки, котрі перераховувалися на розрахункові рахунки БО «БФ «Сильні Громадяни» ЄДРПОУ 41605032 з рахунків даного підприємства перераховувались на р\р ОСОБА_9 ІПН НОМЕР_4 та р\р ОСОБА_10 ІПН НОМЕР_5 , БО «БФ «Громада України» ЄДРПОУ 41269497 з рахунків даного підприємства перераховувались на р\р ОСОБА_11 ІПН НОМЕР_6 та р\р ОСОБА_8 ІПН НОМЕР_7 (інформація згідно виконаних ухвал про тимчасовий доступ до речей та документів), БО «БФ «Захист Громади» ЄДРПОУ 41292620 з рахунків даного підприємства перераховувались на р\р ОСОБА_7 ІПН НОМЕР_8 та р\р ОСОБА_8 ІПН НОМЕР_7 (інформація згідно виконаних ухвал про тимчасовий доступ до речей та документів), обготівковувалися в м. Київ особою, котра була встановлена в ході проведення слідчих (розшукових) заходів ОСОБА_12 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , ІПН НОМЕР_9 , котрий проживає за адресою: АДРЕСА_1 (відомості стосовно власника даного помешкання в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно відсутні), при цьому ОСОБА_12 02.12.2017 було оголошено про підозру у вчиненні злочину за ч.3 ст. 190 КК України.

При цьому ОСОБА_12 здійснив звичайну купівлю фіктивних установ зі всіма готовими платіжними документами для ведення шахрайської діяльності, а саме: БО «БФ «Сильні Громадяни» ЄДРПОУ 41605032 та р\р ОСОБА_9 ІПН НОМЕР_4 та р\р ОСОБА_10 ІПН НОМЕР_5 , БО «БФ «Громада України» ЄДРПОУ 41269497 та р\р ОСОБА_11 ІПН НОМЕР_6 , р\р ОСОБА_8 ІПН НОМЕР_7 , БО «БФ «Захист Громади» ЄДРПОУ 41292620 та р\р ОСОБА_7 ІПН НОМЕР_8 , р\р ОСОБА_8 ІПН НОМЕР_7 , у гр. ОСОБА_13 ІНФОРМАЦІЯ_7 , місце проживання АДРЕСА_2 та гр. ОСОБА_14 ІНФОРМАЦІЯ_8 , фактичне місце проживання:: АДРЕСА_3 , котрі здійснюють організацію та відкриття фіктивних благодійних фондів, фіктивних підприємства типу ТОВ, надають послуги номінального директора на підприємстві, координують та віддають доручення підставним особам, на яких відкриваються дані фіктивні установи та розрахункові рахунки в банківських установах, узгоджують банківські питання з працівниками банку.

На підставі вищевикладеного, враховуючи, що в квартирі за адресою: АДРЕСА_3 (відомості з державного реєстру речових прав на нерухоме майно стосовно власника даної нерухомості відсутні) за місцем фактичного проживання ОСОБА_14 ІНФОРМАЦІЯ_8 , місце реєстрації: АДРЕСА_4 , де слідчим планується відшукати речові докази у кримінальному провадженні, а саме: інформацію у паперовій формі: записники, бухгалтерські документи стосовно перерахування грошових коштів, зошити, аркуші паперу з записами чи друкованим текстом/зображеннями, чеки, квитанції про отримання та перерахування готівкових коштів, установчі документи на фіктивні підприємства, статути; електронні носії: диски, флеш карти, системні блоки, роутери, модеми зв`язку, ноутбуки, мобільні телефони (смартфони), сім-картки, платіжні картки банківських установ, на яких міститься інформація, що підтверджує вчинення шахрайських дії, а також грошові кошти у іноземній та національній валюті, печатки фіктивних установ, на розрахункові рахунки яких перераховувалися грошові кошти, речі та цінності, здобуті шляхом легалізації незаконно отриманих грошових коштів, які в подальшому будуть використані для відшкодування збитків потерпілій стороні, від вчинення кримінального правопорушення, а також з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукування доказів, що мають доказове значення по справі виникла необхідність у отриманні дозволу на проведення обшуку.

У судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та прохав задовольнити.

Згідно ч.1 ст.233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті.

Відповідно до положення ч.1 ст.234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

У зв`язку із вищевикладеним, слідчий суддя приходить до висновку про задоволення клопотання.

Керуючись ст. ст. 233-235 КПК України, слідчий суддя, -

ухвалила:

Надати дозвіл на проведення обшуку в квартирі адресою: АДРЕСА_3 (відомості з державного реєстру речових прав на нерухоме майно стосовно власника даної нерухомості відсутні) за місцем фактичного проживання ОСОБА_14 ІНФОРМАЦІЯ_8 , місце реєстрації: АДРЕСА_4 , де слідчим планується відшукати речові докази у кримінальному провадженні, а саме: інформацію у паперовій формі: записники, бухгалтерські документи стосовно перерахування грошових коштів, зошити, аркуші паперу з записами чи друкованим текстом/зображеннями, чеки, квитанції про отримання та перерахування готівкових коштів, установчі документи на фіктивні підприємства, статути; електронні носії: диски, флеш карти, системні блоки, роутери, модеми зв`язку, ноутбуки, мобільні телефони (смартфони), сім-картки, платіжні картки банківських установ, на яких міститься інформація, що підтверджує вчинення шахрайських дії, а також грошові кошти у іноземній та національній валюті, печатки фіктивних установ, на розрахункові рахунки яких перераховувалися грошові кошти, речі та цінності, здобуті шляхом легалізації незаконно отриманих грошових коштів, які в подальшому будуть використані для відшкодування збитків потерпілій стороні, від вчинення кримінального правопорушення, а також з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукування доказів, що мають доказове значення по справі.

Ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Строк дії ухвали 1 місяць.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудОктябрський районний суд м.Полтави
Дата ухвалення рішення19.03.2018
Оприлюднено28.02.2023
Номер документу72839834
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —554/1408/18

Ухвала від 13.06.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Полтавської області

Маліченко В. В.

Ухвала від 06.06.2018

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 06.06.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Полтавської області

Маліченко В. В.

Ухвала від 06.06.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Полтавської області

Маліченко В. В.

Ухвала від 29.05.2018

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 25.05.2018

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 25.05.2018

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 25.05.2018

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 29.05.2018

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 29.05.2018

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні