Рішення
від 23.10.2008 по справі 2-718/08
СУМСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа №2-718/08p.

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 жовтня 2008 року Сумський ра йонний суд Сумської області під головуванням судді Куца В.І., при секретарі Кібкало І.А ., розглянувши у відкритому с удовому засіданні в м. Суми ц ивільну справу за позовом О СОБА_1 до Нижньосироватсько ї сільської ради та ОСОБА_2 , третя особа - комунальне під приємство «Сумське МБТІ» про визнання права власності на домоволодіння в порядку спа дкування за заповітом, -

встановив:

Позивач звернувся до суду з позовом до Нижньосироватс ької сільської ради та ОСОБ А_2, третя особа - комунальне підприємство «Сумське МБТІ» про визнання права власност і на домоволодіння в порядку спадкування за заповітом з т их підстав , що ОСОБА_3(йог о матері) на праві приватної в ласності належала земельна д ілянка № 123, що розташоване в АДРЕСА_1 . На даній земельній ділянці вона самочинно побу дувала житловий будинок з на двірними будівлями .

ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3 по мерла, залишивши після смерт і спадщину на дане домоволод іння. За життя нею був складен ий заповіт на ім'я позивача . В установлений законом строк він звернувся до нотконтори для прийняття спадщини , але як з'ясувалось дане домоволо діння не зареєстроване належ ним чином , тому просив визна ти за ним право власності на д омоволодіння за заповітом.

В судовому засіданні пози вач позовні вимоги підтримав в повному обсязі.

Представник відповідача - Нижньосироватської сільськ ої ради в судове засідання не з'явився . В письмовому поясне нні сільрада просить слухати справу без участі її предста вника, проти позову не запере чувала.

Від відповідачки - ОСОБА_2 надійшла письмова заява, в якій вона позовні вимоги виз нала повністю та просила спр аву слухати у її відсутності .

Представник 3-ї особи - КП „С МБТІ" в судове засідання не з 'явився . В письмовому пояснен ні КП „СМБТІ" просить слухати справу без участі його предс тавника, проти позову не запе речувало.

Заслухавши пояснення пози вача та дослідивши матеріали справи суд вважає , що позов п ідлягає повному задоволенню .

ОСОБА_3 на праві приватно ї власності належала земельн а ділянка, що розташована в АДРЕСА_1, про що свідчить ко пія державного акту на землю /ар.с. 9/.

На даній земельній ділянц і вона самочинно побудувала житловий будинок з надвірним и будівлями .

ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3 п омерла , що підтверджується к опією свідоцтва про смерть /а р.с. 27/. За життя ОСОБА_3 склал а заповіт на ім'я ОСОБА_1., п ро що свідчить копія заповіт у /ар.с. 8/.

Позивач звернувся до нотко нтори в установлений законом строк , але прийняти спадщин у не має можливості в зв'язку з тим , що дане домоволодіння н е зареєстроване належним чин ом.

Житловий будинок та надвір ні будівлі при ньому збудова ні з дотриманням будівельних , санітарних та протипожежни х норм і правил , що підтвердж ується погоджувальними лист ами з архітектури /а.с. 10/, СДПН / а.с. 6/, санстанції /а.с. 28/, тому не обхідно визнати за ОСОБА_1 право власності на самочинн о збудоване домоволодіння : ж итловий будинок літ. «А-1» , сар ай літ. «Б» , сарай літ. «В» , са рай літ. «Г», літню кухню літ. « Д» .сарай літ.»Е», сарай літ. «Ж » , вбиральню літ. «З» , літній душ літ. «И» , погріб літ. «п/г» та огорожу літ «1-4» на загальн у суму 35.861 гривня , розташоване в АДРЕСА_1, в порядку спад кування за заповітом після с мерті ОСОБА_3, яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 10, 11, 60, 212, 213, 214, 215, ЦПК України, та ст. 376 , 1261 та 1268 ЦК України,

вирішив:

Визнати за ОСОБА_1 прав о власності на самочинно збу доване домоволодіння : житло вий будинок літ. «А-1» , сарай л іт. «Б» , сарай літ. «В» , сарай літ. «Г», літню кухню літ. «Д» , сарай літ.»Е», сарай літ. «Ж» , вбиральню літ. «З» , літній д уш літ. «И» , погріб літ. «п/г» т а огорожу літ «1-4» на загальну суму 35.861 гривня , розташоване в АДРЕСА_1 , в порядку спадк ування за заповітом після см ерті ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1.

Заяву про апеляційне оскар ження рішення суду може бути подано протягом десяти днів з дня його проголошення , а ап еляційну скаргу на рішення с уду може бути подано до апеля ційного суду Сумської област і через районний суд протяго м двадцяти днів після поданн я заяви про апеляційне оскар ження. Апеляційна скарга мож е бути подана без попередньо го подання заяви, якщо скарга подається у строк , встановл ений для подання заяви про ап еляційне оскарження.

Рішення суду набирає закон ної сили після закінчення ст року подання заяви, якщо заяв у про апеляційне оскарження або апеляційну скаргу не бул о подано.

СудСумський районний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення23.10.2008
Оприлюднено20.05.2011
Номер документу7288720
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-718/08

Рішення від 24.09.2008

Цивільне

Зборівський районний суд Тернопільської області

Снігурський В. В.

Рішення від 24.09.2008

Цивільне

Зборівський районний суд Тернопільської області

Снігурський В. В.

Ухвала від 12.08.2010

Цивільне

Корецький районний суд Рівненської області

Загородько Наталія Анатоліївна

Рішення від 17.07.2008

Цивільне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Запорожець Л.М.

Рішення від 11.12.2008

Цивільне

Вовчанський районний суд Харківської області

Ворона С.В.

Рішення від 23.06.2008

Цивільне

Бердянський міськрайонний суд Запорізької області

Картофлицький Г.В.

Рішення від 12.12.2008

Цивільне

Роздольненський районний суд Автономної Республіки Крим

Крючков І.І.

Рішення від 27.10.2008

Цивільне

Вільногірський міський суд Дніпропетровської області

Литвинова Р. А.

Рішення від 30.10.2008

Цивільне

Теребовлянський районний суд Тернопільської області

Макарик В. Я.

Рішення від 23.10.2008

Цивільне

Сумський районний суд Сумської області

Куц В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні