Рішення
від 27.10.2008 по справі 2-718/08
ВІЛЬНОГІРСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

№2-718/08

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27.10.2008р. Вільногірський міський суд Дніпропетровської області

в складі головуючого судді Литвинової Р.А.,

при секретарі Малой К.П.,

з участю сторін : позивачки ОСОБА_1, відповідача ОСОБА_2,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м.Вільногірську цивільну справу за позовом

ОСОБА_1

до ОСОБА_2

про розірвання шлюбу,

ВСТАНОВИВ:

Позивачка ОСОБА_1 звернулась до суду з позовом до відповідача ОСОБА_2 про розірвання шлюбу, в якому зазначає, що з 2006р. вони з відповідачем перебувають в зареєстрованому шлюбі, від якого мають малолітнього сина ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1.

З початку вересня 2008р. вони проживають окремо, сумісне господарство з вказаного часу не ведуть, оскільки їх сім'я розпалась. Підставою розпаду сім'ї стало те, що відповідач фактично відмовився проживати з нею та дитиною, наполягаючи на тому, щоб вона та дитина залишили квартиру, в якій проживала їх сім'я, та переїхали проживати до її матері. Під час сумісного проживання відповідач погано до неї ставився, ображав її.

Після розпаду сім'ї син фактично знаходиться на її повному утриманні, відповідач не виділяє коштів на утримання дитини. Через таке відношення до неї відповідача вона втратила до нього почуття любові та поваги. Вона не бажає перебувати в шлюбі з чоловіком, з яким фактично не проживає та не має наміру проживати в подальшому.

На даний час між ними існує спір про поділ майна, придбаного в шлюбі, цей спір вони будуть вирішувати окремо від даного позову. Дитина після розірвання шлюбу буде продовжувати проживати з нею.

Позивачка просить розірвати шлюб з відповідачем.

В судовому засіданні позивачка пояснила, що від свого позову вона не відмовляється, підтримує його. На протязі їх спільного життя відповідач постійно принижував та ображав її, бив при дитині, тому в неї до нього зникли всі почуття, примирення між ними неможливе. Щодо поділу майна на даний час спір між ними ще не вирішено.

Відповідач позов визнав, вважає, що далі їм немає сенсу разом жити, позивачка живе по-своєму, вона його виганяла. Він не заперечує проти розірвання шлюбу з позивачкою, з покладенням судових витрат на нього.

Заслухавши пояснення сторін, суд прийшов до висновку про наявність вагомих підстав для задоволення позову. Між сторонами склались складні стосунки, в даний час вони проживають окремо, вони обоє висловили бажання про розірвання шлюбу, вважаючи неможливим примирення та збереження сім'ї, відповідач визнав позов, що є однією з підстав для задоволення позову. З врахуван -

ням вищенаведеного позовна заява підлягає задоволенню.

Судові витрати по сплаті державного мита за реєстрацію розірвання шлюбу в органах РАЦС відповідач просить покласти на нього.

Керуючись ст.ст.88, 212-215, 130, 174 ЦПК України, ст.ст.104 ч.2, 105 ч.3, 110 ч.1, 112 Сімейного кодексу України, суд

ВИРІШИВ:

Позов ОСОБА_1 задовольнити, прийнявши визнання позову відповідачем ОСОБА_2.

Шлюб між ОСОБА_2 та ОСОБА_1, який зареєстровано 27.10.2006 року відділом реєстрації актів цивільного стану Вільногірського міського управління юстиції Дніпропетровської області, актовий запис № 174, - розірвати.

Стягнути з ОСОБА_2 державне мито за реєстрацію розірвання шлюбу в органах РАЦС в сумі 17.00 грн. ОСОБА_1 від сплати державного мита звільнити.

Рішення може бути оскаржено в апеляційному порядку шляхом подачі заяви про апеляційне оскарження протягом 10 днів з дня його проголошення.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом 20-ти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Заява про апеляційне оскарження та апеляційна скарга подаються апеляційному суду через Вільногірський міський суд.

Рішення набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо заяву про апеляційне оскарження не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у встановлений строк, рішення суду набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

СудВільногірський міський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення27.10.2008
Оприлюднено25.01.2010
Номер документу7531542
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-718/08

Рішення від 24.09.2008

Цивільне

Зборівський районний суд Тернопільської області

Снігурський В. В.

Рішення від 24.09.2008

Цивільне

Зборівський районний суд Тернопільської області

Снігурський В. В.

Ухвала від 12.08.2010

Цивільне

Корецький районний суд Рівненської області

Загородько Наталія Анатоліївна

Рішення від 17.07.2008

Цивільне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Запорожець Л.М.

Рішення від 11.12.2008

Цивільне

Вовчанський районний суд Харківської області

Ворона С.В.

Рішення від 23.06.2008

Цивільне

Бердянський міськрайонний суд Запорізької області

Картофлицький Г.В.

Рішення від 12.12.2008

Цивільне

Роздольненський районний суд Автономної Республіки Крим

Крючков І.І.

Рішення від 27.10.2008

Цивільне

Вільногірський міський суд Дніпропетровської області

Литвинова Р. А.

Рішення від 30.10.2008

Цивільне

Теребовлянський районний суд Тернопільської області

Макарик В. Я.

Рішення від 23.10.2008

Цивільне

Сумський районний суд Сумської області

Куц В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні