Ухвала
від 28.02.2018 по справі 761/3498/18
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/3498/18

Провадження № 2-з/761/113/2018

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 лютого 2018 року суддя Шевченківського районного суду м. Києва Піхур О.В., розглянув заяву позивача про забезпечення позову ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Мастер Преміум про стягнення коштів за договором про надання юридичних послуг, -

в с т а н о в и в :

У лютому 2018 року позивач звернувся до Шевченківського районного суду м. Києва з даним позовом.

Ухвалою суду від 28 лютого 2018 року було відкрито провадження по даній справі в порядку загального позовного провадження.

У лютому 2018 року позивач звернувся до суду з заявою про забезпечення позову, в якій просив вжити заходів забезпечення позову, шляхом накладення арешту на все майно, майнові права, цінні папери та грошові кошти відповідача в сумі еквівалентній 1324248,31 грн., що дорівнює сумі боргу відповідача, мотивуючи тим, що відповідач протягом тривалого строку ухиляється від сплати боргу, на дзвінки не відповідає, за юридичною адресою не знаходиться, зазначивши, що невжиття заходів забезпечення позову може зробити неможливим виконання рішення суду, оскільки грошові кошти на рахунках відповідача можуть зникнути. Позивач вважає, що такий вид забезпечення позову є абсолютно співмірним з позовними вимогам.

У відповідності до положень частини 1 ст. 153 ЦПК України, заява про забезпечення позову розглядається судом не пізніше двох днів з дня її надходження без повідомлення учасників справи (учасників третейського (арбітражного) розгляду).

Згідно з приписами частини 2 статті 149 ЦПК України, забезпечення позову допускається як до пред'явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист, або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся або має намір звернутися до суду.

Суд може застосувати кілька видів заходів забезпечення позову, перелік яких визначений частиною 2 статті 150 цього Кодексу, а також іншими заходами, необхідними для забезпечення ефективного захисту або поновлення порушених чи оспорюваних прав та інтересів, якщо такий захист або поновлення не забезпечуються заходами, зазначеними у пунктах 1-9 цієї частини.

Згідно з п. 1, п. 2 ч. 1, ст. 150 ЦПК України позов забезпечується накладенням арешту на майно та (або) грошові кошти, що належать або підлягають передачі або сплаті відповідачеві і знаходяться у нього чи в інших осіб. Види забезпечення позову мають бути співмірними із заявленими позивачем вимогами.

Відповідно до п. 6 Постанови Пленуму Верховного Суду України № 9 від 22.12.2006 Про практику застосування судами процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову , особам, які беруть участь у справі, має бути гарантована реальна можливість захистити свої права при вирішенні заяви про забезпечення позову. Заходи забезпечення позову застосовуються для того, щоб гарантувати виконання можливого рішення суду і повинні застосовуватися лише у разі необхідності, оскільки, безпідставне звернення до даних дій може спричинити порушення прав та законних інтересів інших осіб чи учасників процесу.

З поданої заяви вбачається, що у ній належним чином не мотивовано те, що невжиття заходів забезпечення може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення суду, крім того, матеріали справи не містять інформації про належність грошових коштів відповідачу, та те, що існує реальна загроза невиконання чи утруднення виконання можливого рішення суду про стягнення коштів за договором про надання юридичних послуг.

Таким чином, суд дійшов висновку про відсутність підстав для задоволення заяви про забезпечення поданого цивільного позову.

З огляду на викладене, керуючись ст.ст. 149 - 159 ЦПК України, Постановою Пленуму Верховного Суду України від 22 грудня 2006р. за № 9 Про практику застосування судами цивільного процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову , суд,

у х в а л и в :

У задоволенні заяви позивача про забезпечення позову ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Мастер Преміум про стягнення коштів за договором про надання юридичних послуг - відмовити.

Ухвалу може бути оскаржено шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Апеляційного суду м. Києва протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Відповідно до п. 15.5 Перехідних положень ЦПК України (в редакції від 03.10.2017 року) : до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи: апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, а матеріали справ витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу, а саме, відповідно до ч.1 ст. 296 ЦПК України : апеляційна скарга подається апеляційному суду через суд першої інстанції , який ухвалив оскаржуване судове рішення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: на ухвалу суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя

СудШевченківський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення28.02.2018
Оприлюднено29.03.2018
Номер документу73030945
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —761/3498/18

Рішення від 24.09.2018

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Піхур О. В.

Рішення від 24.09.2018

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Піхур О. В.

Постанова від 13.06.2018

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Панченко Микола Миколайович

Ухвала від 30.05.2018

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Панченко Микола Миколайович

Ухвала від 29.05.2018

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Панченко Микола Миколайович

Ухвала від 29.05.2018

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Піхур О. В.

Ухвала від 08.05.2018

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Панченко Микола Миколайович

Ухвала від 13.04.2018

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Мазурик Олена Федорівна

Ухвала від 28.02.2018

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Піхур О. В.

Ухвала від 28.02.2018

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Піхур О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні