Ухвала
від 28.03.2018 по справі 242/1181/18
СЕЛИДІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

1-кс/242/156/18

242/1181/18

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 березня 2018 року Селидівський міський суд Донецької області у складі слідчого судді ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , у відкритому судовому засіданні в м. Селидове розглянувши скаргу в.о. директора Державного підприємства «Об`єднана компанія «Укрвуглереструктуризація» на бездіяльність слідчого СВ Селидівського відділення поліції Покровського ВП ГУНП в Донецькій області щодо невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань, -

В С Т А Н О В И В:

До Селидівського міського суду Донецької області надійшла скарга, подана в порядку ст. 303 КПК України, щодо невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення, яка мотивована тим, що 14.04.2017 року Селидівським відділенням поліції Покровського ВП ГУНП в Донецькій області отримано заяву про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 191 КК України, відносно директора ТОВ «Донпром», але до теперішнього часу відомості до ЄРДР внесені не були. Просить зобов`язати посадових осіб СВ Селидівського ВП Покровського ВП ГУНП в Донецькій області виконати вимоги ст. 214 КПК України, а саме внести відомості про кримінальне правопорушення до ЄРДР на підставі заяви від 14.04.2017 року.

Учасники в судове засідання не з`явилися, належним чином повідомлені про час та місце розгляду справи, що не перешкоджає розгляду заяви.

Дослідивши та перевіривши надані матеріали скарги, суд приходить до наступного.

Відповідно до п. 18ст. 3 КПК Українидо повноважень слідчого судді належить здійснення у порядку, передбаченомуКПК Українисудового контролю за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб у кримінальному провадженні.

Відповідно до п. 1 ч. 1ст. 303 КПК Українина досудовому провадженні можуть бути оскаржені такі рішення, дії чи бездіяльність слідчого або прокурора: бездіяльність слідчого, прокурора, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення, у неповерненні тимчасово вилученого майна згідно з вимогамистатті 169 цього Кодексу, а також у нездійсненні інших процесуальних дій, які він зобов`язаний вчинити у визначений цим Кодексом строк, - заявником, потерпілим, його представником чи законним представником, підозрюваним, його захисником чи законним представником, володільцем тимчасово вилученого майна.

Судом встановлено, що 14.04.2017 року Селидівським відділенням поліції Покровського ВП ГУНП в Донецькій області отримано заяву про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 191 КК України, відносно директора ТОВ «Донпром», яка зареєстрована в журналі ЄО за № 3248 від 14.04.2017 року, але до теперішнього часу відомості до ЄРДР внесені не були.

Відповідно дост. 214 КПК України, слідчий, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов`язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування. Досудове розслідування розпочинається з моменту внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Отже, вказана норма однозначно вказує на дії слідчого в разі отримання заяви про вчинене кримінальне правопорушення. Відомості про здійснення слідчим таких дій на момент розгляду скарги відсутні.

Таким чином, суд приходить до висновку про необхідність задоволення скарги на бездіяльність органу досудового розслідування - СВ Селидівського ВП Покровського ВП ГУНП в Донецькій області, яка полягає у невнесенні відомостей до ЄРДР на підставі заяви від 14.04.2017 року, яка зареєстрована в журналі ЄО за № 3248 від 14.04.2017 року.

Відповідно до ч. 1 ст. 307 КПК України, за результатами розгляду скарг на рішення, дії чи бездіяльність слідчого чи прокурора постановляється ухвала згідно з правилами цього Кодексу.

Частиною 2 зазначеної статті передбачено, що після розгляду скарги, слідчим суддею можуть бути прийняті ухвали про: скасування рішення слідчого чи прокурора; зобов`язання припинити дію; зобов`язання вчинити певну дію; відмову у задоволенні скарги.

Керуючись ст.ст. 18, 214, 303-307 КПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Скаргу в.о. директора Державного підприємства «Об`єднана компанія «Укрвуглереструктуризація» на бездіяльність слідчого СВ Селидівського відділення поліції Покровського ВП ГУНП в Донецькій області щодо невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань задовольнити.

Зобов`язати посадову особу СВ Селидівського ВП Покровського ВП ГУНП в Донецькій області, визначену керівником органу досудового розслідування, внести відомості, викладені в заяві від 14.04.2017 року, яка зареєстрована в журналі ЄО за № 3248 від 14.04.2017 року, до Єдиного реєстру досудових розслідувань і розпочати розслідування.

Ухвала слідчого судді в порядку ст. 309 КПК України оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту її оголошення. Заперечення на ухвалу можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на судове рішення.

Слідчий суддя

СудСелидівський міський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення28.03.2018
Оприлюднено27.02.2023
Номер документу73038860
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —242/1181/18

Ухвала від 18.05.2018

Кримінальне

Селидівський міський суд Донецької області

Черков В. Г.

Ухвала від 19.04.2018

Кримінальне

Селидівський міський суд Донецької області

Черков В. Г.

Ухвала від 28.03.2018

Кримінальне

Селидівський міський суд Донецької області

Черков В. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні