Ухвала
від 02.04.2018 по справі 305/507/18
РАХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 305/507/18

Провадження по справі 2-а/305/15/18

Номер рядка звіту 37

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

02.04.2018 м. Рахів

Суддя Рахівського районного суду Закарпатської області Марусяк М.О., ознайомившись з матеріалами адміністративної справи за позовом ОСОБА_1, мешканця ІНФОРМАЦІЯ_1 до Управління державної архітектурно-будівельної інспекції в Закарпатській області, місцезнаходження: 88008, м. Ужгород, вул. Гойди, №8, Закарпатської області про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення, -

ВСТАНОВИЛА:

ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом, в якому просить скасувати постанову від 17 жовтня 2017 року про притягнення його до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу у розмірі 3400 грн. за ч.1 ст.96 КУпАП, а також поновити строк звернення до суду.

Відповідо до ч.1 ст.286 КАС України адміністративна справа з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб'єктів владних повноважень у справах про притягнення до адміністративної відповідальності вирішується місцевими загальними судами як адміністративними судами протягом десяти днів з дня відкриття провадження у справі.

Позовна заява відповідає вимогам ст.ст.160,161 КАС України, віднесена до предметної, суб'єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду, підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Позивач звільнений від сплати судового збору у відповідності до частини 4 статті 288 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Згідно ч.2 ст.286 КАС України позовну заяву щодо оскарження рішень суб'єктів владних повноважень у справах про притягнення до адміністративної відповідальності може бути подано протягом десяти днів з дня ухвалення відповідного рішення (постанови), а щодо рішень (постанов) по справі про адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, у тому числі зафіксовані в автоматичному режимі, - протягом десяти днів з дня вручення такого рішення (постанови).

Як вбачається з копії оскаржуваної постанови про накладення адміністративного стягнення по справі про адміністративне правопорушення №178/1007 датою складення являється - 17 жовтня 2017 року. Натомість, з позовом про скасування вищевказаної постанови позивач звернувся 27 березня 2018 року, тобто з порушенням строків, встановлених КАС України.

Відповідно до ч.1 ст.123 КАС України, у разі подання особою позову після закінчення строків, установлених законом, без заяви про поновлення пропущеного строку звернення до адміністративного суду, або якщо підстави, вказані нею у заяві, визнані судом неповажними, позов залишається без руху. При цьому, протягом десяти днів з дня вручення ухвали особа має право звернутися до суду з заявою про поновлення строку звернення до адміністративного суду або вказати інші підстави для поновлення строку.

Згідно ч.1 ст.121 КАС України суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

Як на підставу поновлення пропущеного строку для звернення до суду, позивач посилається на те, що про існування оскаржуваної ним постанови, він дізнався лише 19.03.2017 з виклику державного виконавця. В зв'язку з наведеним, вважаю поважними наведені позивачем причини пропуску строку звернення до суду, що є підставою для поновлення строку звернення до суду.

У відповідності до ч.1 ст.269 КАС України у справах, визначених ст. 286 КАС України, заявами по суті справи є позовна заява та відзив на позовну заяву (відзив).

Керуючись ст.ст. 121, 123, 162, 168, 171, 173, 179, 243, 248, 268, 269, 286 КАС України, суддя-

УХВАЛИЛА:

Поновити ОСОБА_1 строк звернення до суду з позовом.

Відкрити провадження у адміністративній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Управління державної архітектурно-будівельної інспекції в Закарпатській області про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення.

Справу розглядати за правилами вимог ст.286 КАС України.

Призначити судовий розгляд справи по суті у відкритому судовому засіданні на 10 год. 15 хвилин, 11 квітня 2018 року, у приміщенні Рахівського районного суду, Закарпатської області області за адресою: м. Рахів, вул. Карпатська 15.

Про дату, час і місце розгляду справи негайно повідомити відповідача та інших учасників справи шляхом направлення тексту повістки на офіційну електронну адресу, а за її відсутності - кур'єром або за відомими суду номером телефону, факсу, електронною поштою чи іншим технічним засобом зв'язку.

Роз'яснити відповідачу про його право до початку судового засідання подати суду відзив на позов та докази, у разі заперечення позовних вимог. Неподання суб'єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову (ч.4 ст. 159 КАС України).

Відповідно до ч.2 ст.77 КАС України в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень, обов'язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України http://rh.zk.court.gov.ua.

Копію позовної заяви з додатками надіслати відповідачу.

Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі.

Роз'яснити особам, які беруть участь у справі, що вони мають права та обовязки, визначені ст.ст.44, 45, 47, 131 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Рахівського районного суду: Марусяк М.О.

СудРахівський районний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення02.04.2018
Оприлюднено03.04.2018
Номер документу73109640
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —305/507/18

Ухвала від 03.05.2018

Адміністративне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Марусяк М. О.

Рішення від 20.04.2018

Адміністративне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Марусяк М. О.

Рішення від 20.04.2018

Адміністративне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Марусяк М. О.

Ухвала від 11.04.2018

Адміністративне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Марусяк М. О.

Ухвала від 02.04.2018

Адміністративне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Марусяк М. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні