Ухвала
від 11.04.2018 по справі 305/507/18
РАХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 305/507/18

Провадження по справі 2-а/305/15/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11.04.2018. Рахівський районний суд Закарпатської області в складі:

головуючої судді Марусяк М.О.

секретаря судового засідання Корадіні А.А.,

за участю: позивача ОСОБА_1,

представника позивача ОСОБА_2,

розглянувши у судовому засіданні в місті Рахів адміністративну справу за позовом ОСОБА_1 до Управління державної архітектурно-будівельної інспекції в Закарпатській області про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення,-

ВСТАНОВИВ:

27.03.2018 ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до Управління державної архітектурно-будівельної інспекції в Закарпатській області, в якому просить скасувати постанову від 17 жовтня 2017 року про притягнення його до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу у розмірі 3400 грн. за ч.1 ст.96 КУпАП, а також поновити строк звернення до суду.

Ухвалою судді Рахівського районного суду Закарпатської області від 02.04.2018 відкрито провадження у адміністративній справі. Вирішено питання про розгляд справи за правилами вимог ст. 286 КАС України. Призначено розгляд справи на 11 квітня 2018 року.

11 квітня 2018 року представником відповідача ОСОБА_3 заявлено клопотання про залучення співвідповідача у справі, а саме Державну архітектурно-будівельну інспекцію України, а в разі незгоди позивача залучити їх в якості співвідповідача. Відкласти розгляд справи на інший термін.

Представник позивача ОСОБА_2 в судовому засіданні заперечив проти задоволення клопотання, оскільки вважає, що вірно зазначив відповідача, його місце знаходження, а саме так, як зазначено у процесуальних документах винесених відповідачем, що є предметом оскарження.

Позивач ОСОБА_1 підтримав позицію свого представника.

Заслухавши позивача, його представника, враховуючи підстави та предмет спору, суд зазначає про таке.

Відповідно до п. 1 Порядку здійснення державного архітектурно-будівельного контролю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13.05.2011 №553, державний архітектурно-будівельний контроль здійснюється Держархбудінспекцією України. Відповідно до Положення про Департамент Державної архітектурно-будівельної інспекції в Закарпатській області, департамент є територіальним органом - структурним підрозділом апарату Державної архітектурно-будівельної інспекції України.

Згідно з п. 1 Положення про Державну архітектурно-будівельну інспекцію України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 09.07.2014 № 294, Державна архітектурно-будівельна інспекція України (Держархбудінспекція) є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Віце-прем'єр-міністра України - Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства і який реалізує державну політику з питань державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду.

Отже, Держархбудінспекція здійснює свої повноваження через територіальні органи - структурним підрозділом апарату та є належним відповідачем в даній справі, оскільки територіальні органи - структурні підрозділи апарату Держархбудінспекції та їх посадові особи не визначені, як самостійні органи Державної архітектурно-будівельної інспекції України, що виключає можливість їхньої участі як сторони в адміністративному процесі.

Відповідно до ч. 3 ст. 48 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до ухвалення рішення у справі за згодою позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи. Якщо позивач не згоден на заміну відповідача іншою особою, суд може залучити цю особу як другого відповідача (ч. 4 ст. 48 КАС України).

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов до висновку про необхідність залучити до участі в адміністративній справі Державну архітектурно-будівельну інспекцію України в якості другого відповідача та відкладення розгляду справи.

Керуючись ст.ст. 48, 181, 241-243, 256, 294, 295 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

УХВАЛИВ:

Клопотання представника управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Закарпатській області задовольнити.

Залучити до участі в адміністративній справі №305/507/18 в якості другого відповідача - Державну архітектурно-будівельну інспекцію України (01133, м. Київ, бульвар Лесі Українки, 26).

Відкласти судове засідання з розгляду даної адміністративної справи.

Призначити засідання на 20 квітня 2018 року о 13 год. 00 хв., що буде проводитись суддею Марусяк М.О. в залі Рахівського районного суду Закарпатської області за адресою: м. Рахів, вул. Карпатська, 15, - із повним фіксуванням судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Надіслати Державній архітектурно-будівельній інспекції України (01133, м. Київ, бульвар Лесі Українки, 26) копію позовної заяви з додатками.

Про дату, час і місце розгляду справи негайно повідомити залученого відповідача та інших учасників справи шляхом направлення тексту повістки на офіційну електронну адресу, а за її відсутності - кур'єром або за відомими суду номером телефону, факсу, електронною поштою чи іншим технічним засобом зв'язку.

Роз'яснити залученому відповідачу про його право до початку судового засідання подати суду відзив на позов, який повинен відповідати вимогам ст. 162 КАС України, а також всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Неподання суб'єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову (ч.4 ст. 159 КАС України).

Відповідно до ч.2 ст.77 КАС України в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень, обов'язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України http://rh.zk.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної негайно після її проголошення та оскарженню не підлягає.

Головуюча: Марусяк М.О.

СудРахівський районний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення11.04.2018
Оприлюднено16.04.2018
Номер документу73301193
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —305/507/18

Ухвала від 03.05.2018

Адміністративне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Марусяк М. О.

Рішення від 20.04.2018

Адміністративне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Марусяк М. О.

Рішення від 20.04.2018

Адміністративне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Марусяк М. О.

Ухвала від 11.04.2018

Адміністративне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Марусяк М. О.

Ухвала від 02.04.2018

Адміністративне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Марусяк М. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні