Ухвала
від 04.04.2018 по справі 2а-12561/09/0570
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про заміну сторони виконачого провадження

04 квітня 2018 р.                                         Справа №2а-12561/09/0570

          приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд в складі головуючого судді Стойки В.В., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області про заміну сторони виконавчого провадження у справі №2а-12561/09/0570 за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійного захворювань України в Гірницькому районі м. Макіївки Донецької області до Державного підприємства “Макіїввугілля” відокремленого підрозділу “Автобаза” про стягнення заборгованості, -

ВСТАНОВИВ:

В березні 2018 року Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області звернулось до Донецького окружного адміністративного суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі №2а-12561/09/0570 за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійного захворювань України в Гірницькому районі м. Макіївки Донецької області до Державного підприємства “Макіїввугілля” відокремленого підрозділу “Автобаза” про стягнення заборгованості.

В обґрунтування вказаної заяви заявник посилається на те, що відповідно до Прикінцевих та перехідних положень Закону України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування” №1105-XIV від 23.09.1999 з 01.08.2017 утворено Фонд соціального страхування України, реорганізувавши шляхом злиття Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Управління виконавчої дирекції Фонду є правонаступником управлінь та відділень Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та відділень Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. На підставі цього заявник просив замінити стягувача у виконавчому провадженні в адміністративній справі №2а-12561/09/0570 з Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійного захворювань України в Гірницькому районі м. Макіївки Донецької області на Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування Україні в Донецькій області.

Представники сторін до суду не з`явилися, про час та місце розгляду справи повідомлені належним чином, з клопотанням про відкладання розгляду заяви не зверталися.

Представник заявника засобами електронного зв'язку надав клопотання про розгляд заяви без його участі.

За таких обставин суд визнав за можливе розглянути заяву без участі представників сторін та заявника.

У зв'язку з неприбуттям у судове засідання всіх осіб, що беруть участь у справі, відповідно до приписів статті 229 Кодексу адміністративного судочинства України фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Дослідивши письмові докази, суд встановив наступне.

Постановою Донецького окружного адміністративного суду від 26 серпня 2009 року по справі задоволено адміністративний позов Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійного захворювань України в Гірницькому районі міста Макіївки Донецької області до державного підприємства “Макіїввугілля” відокремленого підрозділу “Автобаза” про стягнення заборгованості.

Вирішено стягнути з державного підприємства “Макіїввугілля” відокремленого підрозділу “ Автобаза ” на користь Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійного захворювань України в Гірницькому районі міста Макіївки Донецької області на р/р 37176400900065 у Відділені державного казначейства м.Макіївки, МФО 834016, код ЄДРПОУ 25968441 борг по страховим внескам на обов'язкове соціальне страхування за ІІ квартал 2009 року у розмірі 12547,66 грн.

На виконання постанови 30 вересня 2009 року був виданий виконавчий лист.

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 4 березня 2010 року вирішено видати Відділенню виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійного захворювання України в Гірницькому районі міста Макіївки Донецької області дублікат виконавчого листа по адміністративній справі № 2а-12561/09/0570 за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійного захворювання України в Гірницькому районі міста Макіївки Донецької області до державного підприємства “Макіїввугілля” відокремленого підрозділу “Автобаза” про стягнення заборгованості.

Внаслідок захоплення 16 вересня 2014 року невідомими особами в камуфляжній формі під загрозою застосування зброї двох корпусів Донецького окружного адміністративного суду, розташованих за адресою: м. Донецьк, вул. 50-ї Гвардійської дивізії, 17, адміністративна справа №2а-12561/09/0570 була втрачена.

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 8 серпня 2016 року відновлено повністю втрачене провадження в адміністративній справі №2а-12561/09/0570 за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійного захворювань України в Гірницькому районі м.Макіївки Донецької області до державного підприємства “Макіїввугілля” відокремленого підрозділу “Автобаза” про стягнення заборгованості в частині процесуальних документів, постановлених Донецьким окружним адміністративним судом під час розгляду та вирішення справи по суті, а саме: ухвали Донецького окружного адміністративного суду від 04.08.2009 про відкриття провадження в адміністративній справі, постанови Донецького окружного адміністративного суду від 26.08.2009.

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 8 серпня 2016 року вирішено видати Відділенню виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Гірницькому районі м.Макіївки Донецької області дублікат виконавчого листа по адміністративній справі №2а-12561/09/0570.

29 серпня 2016 року був виданий дублікат виконавчого листа.

Ухвалою суду від 28 вересня 2017 року залишено без розгляду заяву Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Гірницькому районі м. Макіївки Донецької області про заміну неналежного відповідача по адміністративній справі №2а-12561/09/0570.

Ухвалою суду від 10 січня 2018 року вирішено повернути заяву Макіївського міського відділення у Гірницькому районі Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування в Донецькій області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійного захворювань України в Гірницькому районі м. Макіївка Донецької області до Державного підприємства “Макіїввугілля” відокремленого підрозділу “Автобаза” про стягнення заборгованості.

Згідно з нормами пункту 5 розділу VII Прикінцевих та перехідних положень Закону України від 23 вересня 1999 року № 1105-XIV “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування” Фонд соціального страхування України та його робочі органи є правонаступниками Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, його виконавчої дирекції, управлінь виконавчої дирекції цього Фонду в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, відділень у районах і містах обласного значення.

Відповідно до частини 3 статті 8 Закону № 1105-XIV робочими органами виконавчої дирекції Фонду є її управління в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі.

10 травня 2017 року до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань внесено запис про реєстрацію юридичної особи - управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області (код ЄДРПОУ 41325231).

26 жовтня 2017 року наказом управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України № 272 припинено Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійного захворювань України в Гірницькому районі м. Макіївки Донецької області шляхом приєднання до управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області (код ЄДРПОУ 41325231).

Таким чином, Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області є правонаступником всіх майнових прав та обов'язків Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійного захворювань України в Гірницькому районі м. Макіївки Донецької області.

Відповідно до частини 1 статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд. Який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку, що у даному випадку слід замінити стягувача у виконавчому провадженні з примусового виконання виконавчого листа, виданого Донецьким окружним адміністративним судом по адміністративній справі №2а-12561/09/0570 з Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійного захворювань України в Гірницькому районі м. Макіївки Донецької області на Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області.

Керуючись ст.ст. 248, 294, 295, 297, 379 КАС України, суд, –

УХВАЛИВ:

Заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області про заміну сторони виконавчого провадження по справі №2а-12561/09/0570 – задовольнити.

Замінити стягувача у виконавчому провадженні по справі №2а-12561/09/0570 з Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійного захворювань України в Гірницькому районі м. Макіївки Донецької області на Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області (ЄДРПОУ 41325231).

Ухвалу складено та підписано 4 квітня 2018 року.

Ухвала суду першої інстанції може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подачі апеляційної скарги протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасниками справи, які не були присутні в судовому засіданні, ухвала суду першої інстанції може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подачі апеляційної скарги протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення ухвали суду.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди. У разі порушення порядку подання апеляційної чи касаційної скарги відповідний суд повертає таку скаргу без розгляду.

Суддя                                                             Стойка В.В.

Дата ухвалення рішення04.04.2018
Оприлюднено10.04.2018
Номер документу73161486
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-12561/09/0570

Ухвала від 16.04.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Стойка В.В.

Ухвала від 04.04.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Стойка В.В.

Ухвала від 10.01.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабаш Г.П.

Ухвала від 11.12.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабаш Г.П.

Ухвала від 28.09.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабаш Г.П.

Ухвала від 08.08.2016

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Крилова М.М.

Ухвала від 08.08.2016

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Крилова М.М.

Ухвала від 28.07.2016

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Крилова М.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні