Ухвала
від 16.04.2020 по справі 2а-12561/09/0570
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

16 квітня 2020 р. Справа №2а-12561/09/0570

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Стойка В.В., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області про виправлення помилки у виконавчому листі, видачу дубліката виконавчого листа та поновлення строку пред`явлення виконавчого листа до виконання по справі №2а-12561/09/0570 за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Гірницькому районі міста Макіївки до державного підприємства «Макіїввугілля» в особі відокремленого підрозділу «Автобаза»про стягнення суми недоїмки, -

В С Т А Н О В И В:

Постановою Донецького окружного адміністративного суду від 26 серпня 2009 року по справі задоволено адміністративний позов Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійного захворювань України в Гірницькому районі міста Макіївки Донецької області до державного підприємства «Макіїввугілля» відокремленого підрозділу «Автобаза» про стягнення заборгованості.

Вирішено стягнути з державного підприємства «Макіїввугілля» відокремленого підрозділу « Автобаза » на користь Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійного захворювань України в Гірницькому районі міста Макіївки Донецької області на р/р НОМЕР_1 у Відділені державного казначейства м.Макіївки, МФО 834016, код ЄДРПОУ 25968441 борг по страховим внескам на обов`язкове соціальне страхування за ІІ квартал 2009 року у розмірі 12547,66 грн.

На виконання постанови 30 вересня 2009 року був виданий виконавчий лист.

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 08.08.2016 року відновлено частково втрачене судове провадження в адміністративній справі №2а-12561/09/0570 за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійного захворювань України в Гірницькому районі м.Макіївки Донецької області до державного підприємства «Макіїввугілля» відокремленого підрозділу «Автобаза» про стягнення заборгованості в частині:

- процесуальних документів, постановлених Донецьким окружним адміністративним судом під час розгляду та вирішення справи по суті, а саме: ухвали Донецького окружного адміністративного суду від 04.08.2009 про відкриття провадження в адміністративній справі, постанови Донецького окружного адміністративного суду від 26.08.2009.

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 08.08.2016 року видано Відділенню виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Гірницькому районі м.Макіївки Донецької області дублікат виконавчого листа по адміністративній справі №2а-12561/09/0570 за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійного захворювань України в Гірницькому районі м. Макіївки Донецької області до державного підприємства «Макіїввугілля» відокремленого підрозділу «Автобаза» про стягнення заборгованості.

Ухвалою від 04.04.2018 року замінено стягувача у виконавчому провадженні по справі №2а-12561/09/0570 з Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійного захворювань України в Гірницькому районі м. Макіївки Донецької області на Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області (ЄДРПОУ 41325231).

06.04.2020 року до Донецького окружного адміністративного суду надійшла заява Управління Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області про видачу дубліката виконавчого листа та про поновлення строку його пред`явлення по справі № 2а-12561/09/0570 за адміністративним позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Гірницькому районі міста Макіївки до державного підприємства «Макіїввугілля» в особі відокремленого підрозділу «Автобаза» про стягнення суми недоїмки. В обґрунтування заяви зазначено, що дублікат виконавчого листа за даною справою було втрачено, відповідно строк пред`явлення зазначеного виконавчого листа було пропущено. Також заявник просив виправити помилку у виконавчому листі, зазначивши ЄДРПОУ боржника 32442295.

У судове засідання з розгляду заяви про виправлення помилки у виконавчому листі, видачу дублікату виконавчого листа та поновлення строку його пред`явлення учасники справи не з`явились, про дату, час та місце його проведення повідомлені належним чином.

Як визначено пунктом 1 частини третьої статті 205 Кодексу адміністративного судочинства України, якщо учасник справи або його представник були належним чином повідомлені про судове засідання, суд розглядає справу за відсутності такого учасника справи у разі неявки в судове засідання учасника справи (його представника) без поважних причин або без повідомлення причин неявки.

Згідно з частиною четвертою статті 229 Кодексу адміністративного судочинства України у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи або якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Відповідно до частини дев`ятої статті 205 Кодексу адміністративного судочинства України, якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з`явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

За таких обставин, суд визнав за можливе розглядати заяву Управління Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області без участі учасників справи, у порядку письмового провадження.

Розглянувши подану заяву та матеріали адміністративної справи, суд дійшов такого висновку.

Згідно частини 1 статті 374 КАС України визначено, що суд, який видав виконавчий документ, може за заявою стягувача або боржника виправити помилку, допущену при його оформленні або видачі, чи визнати виконавчий документ таким, що не підлягає виконанню.

Питання про внесення виправлень суд може вирішити в порядку письмового провадження. У разі необхідності суд може розглянути питання внесення виправлень у судове рішення в судовому засіданні з повідомленням учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання, не перешкоджає розгляду заяви.

Частиною 1 ст. 4 Закону України «Про виконавче провадження» передбачено, що у виконавчому документі зазначається резолютивна частина рішення, що передбачає заходи примусового виконання рішень; повне найменування (для юридичних осіб) або прізвище, ім`я та, за наявності, по батькові (для фізичних осіб) стягувача та боржника, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або адреса місця проживання чи перебування (для фізичних осіб), дата народження боржника - фізичної особи, строк пред`явлення рішення до виконання.

Судом встановлено, що у виконавчому листі по справі № 2а-12561/09/0570 в графі "Боржник" було допущено описку, а саме помилково вказано ЄДРПОУ 26352958 замість належного 32442295.

Виходячи з вищевикладено, суд вважає за необхідне виправити помилку у виконавчому листі, який видано Донецьким окружним адміністративним судом по справі № 2а-12561/09/0570.

15.12.2017 набрав чинності Закон України від 03.10.2017 № 2147-VIII, яким внесено зміни до Кодексу адміністративного судочинства України та викладено його у новій редакції.

Так, пунктом 18.4 розділу VII «Перехідні положення» Кодексу адміністративного судочинства України (в редакції від 15.12.2017) передбачено, що до дня початку функціонування Єдиного державного реєстру виконавчих документів у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання.

Відповідно до пп. 18.4 п. 1 Перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України, у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання. Про видачу дубліката виконавчого документа постановляється ухвала у десятиденний строк із дня надходження заяви.

Розглянувши заяву про виправлення помилки у виконавчому листі, видачу дубліката виконавчого листа та про поновлення строку пред`явлення виконавчого листа, дослідивши матеріали справи, що стосуються вирішення даного питання, суд дійшов висновку про його обґрунтованість та наявність підстав для задоволення.

Статтею 376 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що стягувачам, які пропустили строк пред`явлення виконавчого листа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено.

Як вже було зазначено вище, відповідно даних автоматизованої системи діловодства та документообігу суду, рішення суду за даною справою набрало законної сили 07.09.2009 року, виконавчий лист було видано судом 30.09.2009 року, ухвалою від 08.08.2016 року видано дублікат виконавчого листа за даною справою. Відповідно строк пред`явлення виконавчого листа до виконання станом на час розгляду даного питання судом є пропущеним.

Відповідно до ч. 6. ст. 12 Закону України "Про виконавче провадження" від 02.06.2016р. № 1404-VIII, стягувач, який пропустив строк пред`явлення виконавчого документа до виконання, має право звернутися із заявою про поновлення такого строку до суду, який розглядав справу як суд першої інстанції.

Єдиною та необхідною правовою підставою для поновлення строку пред`явлення виконавчого документа до виконання є наявність в особи поважних причин його пропуску. При цьому, поважність причин є оціночною категорією та повинна визначатися, виходячи з наявності реальних обставин, які фактично унеможливили вчинення особою відповідної процесуальної дії вчасно, тобто в межах строків, установлених законодавством.

З урахуванням наведених вище обставин, суд вважає причини пропуску позивачем строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання поважними, а заява про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання підлягає задоволенню.

Враховуючи наведені обставини втрати виконавчого документу, суд приходить до висновку про задоволення заяви позивача про видачу дублікату виконавчого листа та про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання.

На підставі викладеного, керуючись пунктом положеннями КАС України, суд,-

У Х В А Л И В:

Заяву Управління Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області про виправлення помилки у виконавчому листі, видачу дубліката виконавчого листа та поновлення строку його пред`явлення по справі № 2а-12561/09/0570 за адміністративним позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Гірницькому районі міста Макіївки до державного підприємства «Макіїввугілля» в особі відокремленого підрозділу «Автобаза»про стягнення суми недоїмки, - задовольнити.

У виконавчому листі по справі №2а-12561/09/0570 в графі "Боржник", вважати вірним ЄДРПОУ - 32442295.

Видати дублікат виконавчого листа Донецького окружного адміністративного суду по справі № 2а-12561/09/0570.

Поновити строк для пред`явлення до виконання виконавчого листа Донецького окружного адміністративного суду по справі № 2а-12561/09/0570.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями).

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом пятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, а матеріали справ витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу. У разі порушення порядку подання апеляційної чи касаційної скарги відповідний суд повертає таку скаргу без розгляду.

Роз`яснити сторонам, що під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), строки, визначені статтями 47, 79, 80, 114, 122, 162, 163, 164, 165, 169, 177, 193, 261, 295, 304, 309, 329, 338, 342, 363 КАС України, а також інші процесуальні строки щодо зміни предмета або підстави позову, збільшення або зменшення розміру позовних вимог, подання доказів, витребування доказів, забезпечення доказів, а також строки звернення до адміністративного суду, подання відзиву та відповіді на відзив, заперечення, пояснень третьої особи щодо позову або відзиву, залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви, пред`явлення зустрічного позову, розгляду адміністративної справи, апеляційного оскарження, розгляду апеляційної скарги, касаційного оскарження, розгляду касаційної скарги, подання заяви про перегляд судового рішення за нововиявленими або виключними обставинами продовжуються на строк дії такого карантину.

Суддя В.В. Стойка

Дата ухвалення рішення16.04.2020
Оприлюднено19.04.2020
Номер документу88836059
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення суми недоїмки

Судовий реєстр по справі —2а-12561/09/0570

Ухвала від 16.04.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Стойка В.В.

Ухвала від 04.04.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Стойка В.В.

Ухвала від 10.01.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабаш Г.П.

Ухвала від 11.12.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабаш Г.П.

Ухвала від 28.09.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабаш Г.П.

Ухвала від 08.08.2016

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Крилова М.М.

Ухвала від 08.08.2016

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Крилова М.М.

Ухвала від 28.07.2016

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Крилова М.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні