Ухвала
від 03.04.2018 по справі 203/1235/17
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 22-ц/774/698/18 Справа № 203/1235/17 Головуючий у 1 й інстанції - Єдаменко С. В. Доповідач - Демченко Е.Л.

У Х В А Л А

03 квітня 2018 року колегія суддів судової палати у цивільних справах апеляційного суду Дніпропетровської області в складі:

головуючого - судді Демченко Е.Л.

суддів - Куценко Т.Р., Максюта Ж.І.

при секретарі - Кругман А.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Дніпро клопотання товариства з обмеженою відповідальністю Компанія з управління активами Спільні інвестиційні проекти про зупинення провадження по справі, -

в с т а н о в и л а:

Заочним рішенням Кіровського районного суду м.Дніпропетровська від 13 липня 2017 року позов ОСОБА_2 задоволено. Вирішено питання стосовно судових витрат.

В апеляційній скарзі третя особа без самостійних вимог товариство з обмеженою відповідальністю Компанія з управління активами Спільні інвестиційні проекти (далі - ТОВ Компанія з управління активами Спільні інвестиційні проекти ), зазначаючи, що рішення постановлене з порушенням норм матеріального й процесуального права, ставить питання про його скасування рішення суду та ухвалення нового рішення, про відмову у задоволенні позову ОСОБА_2 в повному обсязі.

03 квітня 2018 року, під час судового засідання у режимі відеоконференції, ТОВ Компанія з управління активами Спільні інвестиційні проекти було заявлено клопотання про зупинення провадження по даній справі з підстав, передбачених п.6 ч.1 ст.251 ЦПК України, оскільки по справі №175/4874/16-ц йде досудове розслідування та Верховним Судом відкрите касаційне провадження у справі №175/4874/15-ц.

У відповідності до п.6 ч.1 ст.251 ЦПК України суд зобов'язаний зупинити провадження по справі у разі об'єктивної неможливості розгляду цієї справи до вирішення іншої справи, що розглядається в порядку конституційного провадження, адміністративного, цивільного, господарського чи кримінального судочинства, - до набрання законної сили судовим рішенням в іншій справі; суд не може посилатися на об'єктивну неможливість розгляду справи у випадку, коли зібрані докази дозволяють встановити та оцінити обставини (факти), які є предметом судового розгляду.

Пунктом 33 постанови Пленуму Верховного Суду України "Про застосування норм цивільного процесуального законодавства при розгляді справ у суді першої інстанції" від 12 червня 2009 року №2 роз'яснено, що визначаючи наявність передбачених статтею 201 ЦПК підстав, за яких провадження у справі підлягає обов'язковому зупиненню, суд повинен, зокрема, враховувати, що така підстава для зупинення провадження у справі, як зазначено у пункті 4 частини першої цієї статті - неможливість розгляду цивільної справи до вирішення іншої справи, що розглядається в порядку конституційного, цивільного, господарського, кримінального чи адміністративного судочинства, застосовується у тому разі, коли в іншій справі можуть бути вирішені питання, що стосуються підстав, заявлених у справі вимог, чи умов, від яких залежить можливість її розгляду.

Відповідно до ч.1,2 ст.210 ЦПК України суд має розпочати розгляд справи по суті не пізніше ніж через шістдесят днів з дня відкриття провадження у справі, а у випадку продовження строку підготовчого провадження - не пізніше наступного дня з дня закінчення такого строку. Суд розглядає справу по суті протягом тридцяти днів з дня початку розгляду справи по суті.

Згідно з п.1 ст.6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод 1950 року кожен має право на справедливий і публічний розгляд його справи упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом, встановленим законом, який вирішить спір щодо його прав та обов'язків цивільного характеру або встановить обґрунтованість будь-якого висунутого проти нього кримінального обвинувачення.

Колегія суддів вважає, що заявлене клопотання про зупинення провадження у справі не підлягає задоволенню, оскільки наведені в ньому посилання не є підставою для зупинення провадження у справі.

Крім того звертає увагу, що у клопотанні не конкретизовано для вирішення якого питання необхідно зупинити провадження, до перегляду справи Верховним Судом чи до винесення рішення у кримінальному провадженні щодо службового підроблення вчиненого співробітником відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області.

Відповідно до ст.384 ЦПК України постанова суду апеляційної інстанції набирає законної сили з дня її прийняття. Сам факт зупинення виконання постанови апеляційного суду, як би він мав місце, не є правовою підставою для зупинення провадження по даній справі.

За таких обставин, враховуючи викладене, в задоволенні клопотання про зупинення провадження у справі слід відмовити.

Керуючись п.6 ч.1 ст.251,ст.368 ЦПК України, колегія суддів, -

у х в а л и л а:

В задоволенні клопотання товариства з обмеженою відповідальністю Компанія з управління активами Спільні інвестиційні проекти про зупинення провадження по справі відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий: Демченко Е.Л.

Судді: Куценко Т.Р.

Максюта Ж.І.

Дата ухвалення рішення03.04.2018
Оприлюднено10.04.2018
Номер документу73168549
СудочинствоЦивільне
Сутьзупинення провадження по справі

Судовий реєстр по справі —203/1235/17

Постанова від 16.12.2020

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Каратаєва Л. О.

Ухвала від 14.12.2020

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Каратаєва Л. О.

Ухвала від 15.10.2020

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Каратаєва Л. О.

Ухвала від 30.09.2020

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Каратаєва Л. О.

Постанова від 02.09.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Червинська Марина Євгенівна

Ухвала від 25.08.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Червинська Марина Євгенівна

Ухвала від 25.08.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Червинська Марина Євгенівна

Ухвала від 03.08.2018

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Погрібний Сергій Олексійович

Ухвала від 22.06.2018

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Погрібний Сергій Олексійович

Ухвала від 03.04.2018

Цивільне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Демченко Е. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні