Ухвала
від 04.04.2018 по справі 816/912/18
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження в адміністративній справі

04 квітня 2018 рокум. ПолтаваСправа № 816/912/18 Суддя Полтавського окружного адміністративного суду Клочко К.І., перевіривши матеріали адміністративного позову Комунальної організації (установа, заклад) "Карлівська районна станція юних техніків" (вул. Полтавський шлях, 65, м. Карлівка, Карлівський район, Полтавська область, 39500) до Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області (вул. Уютна, 23, м. Полтава, Полтавська область, 36039) про визнання протиправним та скасування наказу, -

В С Т А Н О В И В:

21.03.2018 Комунальна організація (установа, заклад) "Карлівська районна станція юних техніків" звернулася до ОСОБА_1 окружного адміністративного суду з позовною заявою до Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області про визнання протиправним та скасування наказу від 27.02.2017 №2100-СГ "Про надання дозволу на розроблення документації із землеустрою громадянину ОСОБА_2".

Ухвалою ОСОБА_1 окружного адміністративного суду від 26.03.2018 позовну заяву Комунальної організації (установа, заклад) "Карлівська районна станція юних техніків" до Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області про визнання протиправним та скасування наказу залишено без руху. Позивачеві надано десятиденний строк з дня отримання копії ухвали на усунення недоліків позовної заяви шляхом надання до суду заяви про поновлення строку на звернення до суду з даним позовом із зазначенням підстав (з долученням належних доказів) для поновлення строку звернення до суду.

03.04.2018 на адресу суду надійшла заява Комунальної організації (установа, заклад) "Карлівська районна станція юних техніків" про поновлення строку звернення до суду з даним позовом, яка обґрунтована тим, що про порушення своїх прав та інтересів організація дізналася в результаті ознайомлення із матеріалами справи №531/1110/17, відкритої 02.10.2017 Карлівським районним судом Полтавської області за позовом ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4 та інших осіб до Комунальної організації (установа, заклад) "Карлівська районна станція юних техніків" про визнання права на оформлення у власність земельної ділянки без згоди землекористувача. На підтвердження вказаної обставини, до заяви про поновлення строку звернення до суду організацією додано копію ухвали Карлівського районного суду Полтавської області від 02.10.2017 про відкриття провадження у справі №531/1110/17. Крім цього, у заяві про поновлення строку звернення до суду Комунальна організація (установа, заклад) "Карлівська районна станція юних техніків" посилається також на те, що вперше з позовом до ГУ Держгеокадастру у Полтавській області про скасування наказів, в тому числі, й наказу від 27.02.2017 №2100-СГ "Про надання дозволу на розроблення документації із землеустрою громадянину ОСОБА_2", вона звернулася до ОСОБА_1 окружного адміністративного суду ще 21.11.2017. Ухвалою ОСОБА_1 окружного адміністративного суду від 24.11.2017 у справі №816/2061/17 позовну заяву організації було залишено без руху, однак не з підстави пропуску останньою строку звернення до суду з вказаним позовом, а з підстави не сплати судового збору за подання такого позову. У подальшому, ухвалою від 12.03.2018 у справі №816/2061/17 суд повернув позовну заяву Комунальній організації (установа, заклад) "Карлівська районна станція юних техніків", яка в свою чергу отримавши вказану ухвалу невідкладно повторно звернулася до суду з даним позовом до ГУ Держгеокадастру у Полтавській області про визнання протиправним та скасування наказу від 27.02.2017 №2100-СГ "Про надання дозволу на розроблення документації із землеустрою громадянину ОСОБА_2".

Відповідно до частини 1 статті 121 Кодексу адміністративного судочинства України суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

Дослідивши документи, долучені позивачем до заяви про поновлення строку звернення до суду, суд дійшов висновку про поважність пропуску останнім строку звернення до суду з даним позовом та наявність підстав для поновлення вказаного строку. А відтак, заява Комунальної організації (установа, заклад) "Карлівська районна станція юних техніків" підлягає задоволенню.

Таким чином, адміністративний позов відповідає вимогам статей 160, 161 Кодексу адміністративного судочинства України та підсудний ОСОБА_1 окружному адміністративному суду.

Підстави для повернення позовної заяви, залишення її без розгляду або відмови у відкритті провадження на даній стадії відсутні.

Враховуючи характер спірних правовідносин, склад учасників та предмет доказування, що не вимагають проведення підготовчого провадження для повного та всебічного встановлення її обставин, суддя приходить до висновків, що дана справа є справою незначної складності, не підпадає під винятки, передбачені частиною 4 статті 257 Кодексу адміністративного судочинства України, а тому у відповідності до пункту 10 частини 6 статті 12 цього ж Кодексу може бути розглянута за правилами спрощеного позовного провадження.

На підставі викладеного, керуючись статтями 121, 171, 257, 260, 294 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя, -

У Х В А Л И В:

Заяву позивача про поновлення строку звернення до суду задовольнити та поновити останньому строк звернення до суду.

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі №816/912/18 за позовом Комунальної організації (установа, заклад) "Карлівська районна станція юних техніків" до Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області про визнання протиправним та скасування наказу.

Розгляд справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження з викликом учасників справи.

Надати відповідачу строк - п'ять днів з дня вручення ухвали, для подання заперечень проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Призначити судове засідання для розгляду справи по суті на 10:00 год. 19 квітня 2018 року в приміщенні ОСОБА_1 окружного адміністративного суду за адресою: вул. Пушкарівська, 9/26, м. Полтава.

Зобов'язати відповідача надати до суду всі документи, що слугували підставою для прийняття спірного наказу від 27.02.2017 №2100-СГ "Про надання дозволу на розроблення документації із землеустрою громадянину ОСОБА_2".

Визначити відповідачу п'ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву разом з усіма доказами, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем, та документами, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього документів іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Роз'яснити, що у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішуватиме справу за наявними матеріалами, а неподання суб'єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову в силу частини четвертої статті 159 Кодексу адміністративного судочинства України.

Встановити позивачу п'ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив відповідно до статті 163 Кодексу адміністративного судочинства України.

Встановити відповідачу п'ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке повинно відповідати вимогам статті 164 Кодексу адміністративного судочинства України.

Повідомити учасникам справи, що вони можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, веб-адреса сторінки: http://court.gov.ua/fair/sud1670/.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи разом з витягом про їхні процесуальні права та обов'язки.

Надіслати відповідачу копію позовної заяви з додатками.

Роз'яснити учасникам процесу, що судом у відповідності до частини 1 статті 144 Кодексу адміністративного судочинства України з метою спонукання відповідних осіб до виконання встановлених в суді правил, добросовісного виконання процесуальних обов'язків, припинення зловживання правами та запобігання створенню протиправних перешкод у здійсненні судочинства вчинюються заходи процесуального примусу, визначені статтею 145 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала щодо відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського апеляційного адміністративного суду протягом п'ятнадцяти днів з дня її отримання шляхом подання апеляційної скарги у відповідності до підпункту 15.5 пункту 15 Перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України в редакції Закону України № 2147-VIII від 03.10.2017. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя К.І. Клочко

СудПолтавський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення04.04.2018
Оприлюднено11.04.2018
Номер документу73190849
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —816/912/18

Рішення від 08.05.2018

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

К.І. Клочко

Ухвала від 25.04.2018

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

К.І. Клочко

Ухвала від 04.04.2018

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

К.І. Клочко

Ухвала від 26.03.2018

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

К.І. Клочко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні