Ухвала
від 25.04.2018 по справі 816/912/18
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

25 квітня 2018 рокум. ПолтаваСправа № 816/912/18

Полтавський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Клочка К.І.,

за участю:

секретаря судового засідання - Вязун К.Ю.,

представника позивача - ОСОБА_1,

представника відповідача - ОСОБА_2,

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області про залучення ОСОБА_3 до участі у справі у якості третьої особи за позовом Комунальної організації (установа, заклад) "Карлівська районна станція юних техніків" до Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області про визнання протиправним та скасування наказу,

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Полтавського окружного адміністративного суду перебуває справа за позовом Комунальної організації (установа, заклад) "Карлівська районна станція юних техніків" до Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області про визнання протиправним та скасування наказу від 27.02.2017 №2100-СГ "Про надання дозволу на розроблення документації із землеустрою громадянину ОСОБА_3".

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 04 квітня 2018 року провадження у справі відкрито.

У судовому засіданні 25.04.2018 представником відповідача заявлено клопотання про залучення до участі у справі у якості третьої особи яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ОСОБА_3.

В обґрунтування клопотання представник відповідача зазначив, що у разі задоволення позову судове рішення у справі безпосередньо вплине на права та обов'язки ОСОБА_3, оскільки предметом розгляду даної справи є дослідження правомірності прийняття наказу від 27.02.2017 №2100-СГ "Про надання дозволу на розроблення документації із землеустрою громадянину ОСОБА_3".

Представник позивача у судовому засіданні при вирішенні заявленого представником відповідача клопотання поклався на розсуд суду.

Згідно з частиною 2 статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Відповідно до частини 5 статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов'язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Як слідує зі змісту позовних вимог, підставою для звернення позивача до суду з даним позовом стала незгода із наданням відповідачем дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність орієнтовною площею 2,00 га ОСОБА_3

З огляду на викладене, суд вважає обґрунтованими доводи представника відповідача щодо необхідності залучення до участі у справі в якості третьої особи ОСОБА_3, оскільки рішення у справі може вплинути на його права та інтереси.

Таким чином, суд дійшов висновку про необхідність задоволення клопотання представника відповідача та залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача ОСОБА_3.

Частиною 2 статті 181 Кодексу адміністративного судочинства України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни позивача, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача.

З огляду на залучення до участі у справі третьої особи суд дійшов висновку про необхідність відкладення розгляду справи на 11:30 03 травня 2018 року.

На підставі викладеного, керуючись статтями 49, 181, 205, 243, 250, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області про залучення ОСОБА_3 до участі у справі у якості третьої особи за позовом Комунальної організації (установа, заклад) "Карлівська районна станція юних техніків" до Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області про визнання протиправним та скасування наказу задовольнити.

Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача ОСОБА_3 (рнокпп НОМЕР_1, адреса: вул. Коцюбинського, 26, м. Карлівка, Полтавська область, 39500).

Запропонувати третій особі у п'ятиденний строк з дня отримання ухвали надати до суду пояснення щодо позову разом з усіма доказами, на яких ґрунтуються пояснення, якщо такі докази не надані позивачем, та документами, що підтверджують надіслання (надання) пояснень і доданих до них документів іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) пояснень до суду.

Відкласти судове засідання у справі за позовною заявою Комунальної організації (установа, заклад) "Карлівська районна станція юних техніків" до Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області, третя особа: ОСОБА_3 про визнання протиправним та скасування наказу на 11:30 03 травня 2018 року, яке відбудеться у приміщенні Полтавського окружного адміністративного суду (вул. Пушкарівська, 9/26, м. Полтава).

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її проголошення. Повний текст ухвали виготовлено 25 квітня 2018 року.

Суддя К.І. Клочко

СудПолтавський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення25.04.2018
Оприлюднено26.04.2018
Номер документу73632359
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —816/912/18

Рішення від 08.05.2018

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

К.І. Клочко

Ухвала від 25.04.2018

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

К.І. Клочко

Ухвала від 04.04.2018

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

К.І. Клочко

Ухвала від 26.03.2018

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

К.І. Клочко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні