Ухвала
від 08.04.2018 по справі 804/2589/18
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КОПІЯ

УХВАЛА

08 квітня 2018 року Справа № 804/2589/18

Суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду Барановський Р.А., розглянувши адміністративний позов Новомосковської районної організації Політичної партії "Рух нових сил Михайла Саакашвілі" до Перещепинської міської виборчої комісії Новомосковського району Дніпропетровської області про визнання рішення протиправним, зобов'язання вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИВ

08.04.2018р. Новомосковська районна організація Політичної партії Рух нових сил Михайла Саакашвілі (зазначене позивачем у позовній заяві місцезнаходження: 52000, Дніпропетровська область, м. Новомосковськ, вул. Гетьманська, буд. 48) звернулось до Дніпропетровського окружного адміністративного суду із позовною заявою до Перещепинської міської виборчої комісії Новомосковського району Дніпропетровської області (зазначене позивачем у позовній заяві місцезнаходження: 51220, Дніпропетровська область, Новомосковський район, м. Перещепине, вул. Шевченка, буд. 49), у якій просить:

визнати протиправною та скасувати постанову № 14 від 05.04.2018 року Перещепинської міської виборчої комісії Новомосковського району Дніпропетровської області про відмову у реєстрації кандидатів у депутати Перещепинської міської ради об'єднаної територіальної громади від Новомосковської районної організації Політичної партії Рух Нових Сил Михайла Саакашвілі Політичної партії Рух Нових Сил Михайла Саакашвілі ;

зобов'язати Перещепинську міську виборчу комісію Новомосковського району Дніпропетровської області повторно розглянути документи щодо реєстрації кандидатів у депутати Перещепинської міської ради об'єднаної територіальної громади від Політичної партії Рух Нових Сил Михайла Саакашвілі , згідно виборчого списку.

Адміністративний позов поданий позивачем з підстави порушення його прав відповідачем, однак не відповідав вимогам ст.ст. 160, 161 Кодексу адміністративного судочинства України, тому ухвалою суду від 08 квітня 2017 р. був залишений без руху, з встановленням позивачу терміну для усунення недоліків позовної заяви до 15.00 год. 08 квітня 2018 р. шляхом надання до суду позовної заяви, оформленої у відповідності до вимог, передбачених статтею 160 Кодексу адміністративного судочинства України із зазначенням у новій редакції позовної заяви: ідентифікаційного коду юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України - відповідача; відомостей щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви; власного письмового підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав, а також наданням до суду документа чи його належним чином завіреної копії, що підтверджують повноваження координатора Новомосковської районної організації Політичної партії Рух Нових Сил Михайла Саакашвілі ОСОБА_4 на подання позовної заяви від Новомосковської районної організації Політичної партії Рух Нових Сил Михайла Саакашвілі .

На виконання ухвали суду від 08.04.2018р. позивач виправив вказані недоліки позовної заяви.

Таким чином, позовна заява була приведена у відповідність до вимог ст.ст. 160, 161, 171 Кодексу адміністративного судочинства України і вважається поданою у день первинного її подання до адміністративного суду.

Позовна заява підсудна Дніпропетровському окружному адміністративному суду та підлягає розгляду в порядку загального позовного провадження з урахуванням положень ст. 171 Кодексу адміністративного судочинства України.

З матеріалів адміністративного позову порушень строків, передбачених статтями 122, 273 Кодексу адміністративного судочинства України, не вбачається.

Підстав для її повернення або відмови у відкритті провадження у справі не має.

Керуючись статтями 33, 160, 169, 171, 243, 248, 273Кодексу адміністративного судочинства України, суддя,-

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження в адміністративній справі №804/2589/18 за позовом Новомосковської районної організації Політичної партії "Рух нових сил Михайла Саакашвілі" до Перещепинської міської виборчої комісії Новомосковського району Дніпропетровської області про визнання рішення протиправним, зобов'язання вчинити певні дії.

Розглядати справу за правилами загального позовного провадження.

Підготовче засідання призначити на 09.04.18р. о 13:00 год. у приміщенні Дніпропетровського окружного адміністративного суду за адресою: м.Дніпро, вул. Академіка Янгеля, 4, зала судових засідань №5.

Здійснювати розгляд адміністративної справи колегією у складі: головуючого судді Барановський Р.А., суддів Рябчук О.С., Бондар М.В.

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позов (у разі заперечення проти позову) до 12:00 год. 09.04.2018р., разом із доказами, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, а також зобов'язати відповідача надати до суду разом із відзивом на позов:

-копії всіх документів, що були надані позивачем на реєстрацію кандидатів у депутати Перещепинської міської ради об'єднаної територіальної громади згідно довідки Перещепинської міської виборчої комісії від 03.04.2018р.,

-документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів на електронну адресу позивача: ІНФОРМАЦІЯ_1.

Зобов'язати позивача надати суду до 12.00 год. 09.04.2018р. копії всіх наявних документів, що підтверджують призначення ОСОБА_4 координатором Новомосковської районної організації Політичної партії Рух нових сил Михайла Саакашвілі та визначають його права та обов'язки як координатора, надіслати також зазначені копії на адресу відповідача та надати суду докази про їх направлення відповідно до ч. 3 ст. 162 Кодексу адміністративного судочинства України.

Інформацію щодо адміністративної справи №804/2589/17 учасники даної справи можуть отримати на офіційному порталі судової влади України у мережі Інтернет (веб-адреса сторінки: http://adm.dp.court.gov.ua ).

Копію ухвали про відкриття провадження в адміністративній справі надіслати учасникам справи.

Визнати обов'язкову особисту участь осіб, які беруть участь у справі, у судовому засіданні.

Особи, які беруть участь у справі, або їх представники допускаються до участі у судовому засіданні при наявності документа, що посвідчує особу кожного, та документа, що засвідчує повноваження їх представників.

Ухвала про відкриття провадження по справі набирає законної сили в порядку ст. 256 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена у строки встановлені ст. 295 Кодексу адміністративного судочинства України окремо від рішення суду в апеляційному порядку у випадку, передбаченому п.5 ч. 1 ст. 294 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя (підпис) Р.А. Барановський

Згідно з оригіналом

Суддя Р.А. Барановський

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення08.04.2018
Оприлюднено12.04.2018
Номер документу73250601
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/2589/18

Ухвала від 12.04.2018

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Іванов С.М.

Ухвала від 12.04.2018

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Іванов С.М.

Постанова від 13.04.2018

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Іванов С.М.

Рішення від 09.04.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Барановський Роман Анатолійович

Ухвала від 08.04.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Барановський Роман Анатолійович

Ухвала від 08.04.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Барановський Роман Анатолійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні