Ухвала
від 08.04.2018 по справі 804/2589/18
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

08 квітня 2018 р. Справа № 804/2589/18

Суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду Барановський Р.А., перевіривши матеріали позовної заяви Новомосковської районної організації Політичної партії "Рух нових сил" Михайла Саакашвілі" до Перещепинської міської виборчої комісії Новомосковського району Дніпропетровської області про визнання рішення протиправним, зобов'язання вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИВ:

Новомосковська районна організація Політичної партії Рух нових сил Михайла Саакашвілі звернулась до Дніпропетровського окружного адміністративного суду із адміністративним позовом до Перещепинської міської виборчої комісії Новомосковського району Дніпропетровської області, у якому просить:

визнати протиправною та скасувати постанову № 14 від 05.04.2018 року Перещепинської міської виборчої комісії Новомосковського району Дніпропетровської області про відмову у реєстрації кандидатів у депутати Перещепинської міської ради об'єднаної територіальної громади від Новомосковської районної організації Політичної партії Рух Нових Сил Михайла Саакашвілі Політичної партії Рух Нових Сил Михайла Саакашвілі ;

зобов'язати Перещепинську міську виборчу комісію Новомосковського району Дніпропетровської області повторно розглянути документи щодо реєстрації кандидатів у депутати Перещепинської міської ради об'єднаної територіальної громади від Політичної партії Рух Нових Сил Михайла Саакашвілі , згідно виборчого списку.

Згідно пункту 3 частини 1 статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя після одержання позовної заяви з'ясовує, чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтями 160, 161, 172 цього Кодексу.

Перевіривши позовну заяву на відповідність вимогам ст. ст. 160, 161, 172 Кодексу адміністративного судочинства України, суд дійшов висновку, що вона підлягає залишенню без руху, з наступних підстав.

Статтею 160 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено вимоги до позовної заяви.

Пунктом 2 частини 5 статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що в позовній заяві зазначаються ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України.

У позовній заяві відсутній ідентифікаційний код відповідача.

Пунктом 8 частини 5 статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що в позовній заяві зазначаються щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви.

У позовній заяві такі відомості відсутні.

Пунктом 11 частини 5 статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що у позовній заяві зазначаються, зокрема, власне письмове підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Слід зазначити, що у поданій позовній заяві відсутнє власне письмове підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 171 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя після одержання позовної заяви з'ясовує, чи має представник належні повноваження.

Позовна заява підписана координатором Новомосковської районної організації Політичної партії Рух Нових Сил Михайла Саакашвілі ОСОБА_3

Разом з тим, до позовної заяви не додано документа чи його належним чином завіреної копії, що підтверджують його повноваження як координатора Новомосковської районної організації Політичної партії Рух Нових Сил Михайла Саакашвілі ОСОБА_3 на подання позовної заяви від Новомосковської районної організації Політичної партії Рух Нових Сил Михайла Саакашвілі (статут, положення, довіреність тощо).

Вищенаведені обставини вказують на невідповідність позовної заяви вимогам встановленим ст.160 Кодексу адміністративного судочинства України, а тому згідно з ч.1 ст.169 Кодексу адміністративного судочинства України вона підлягає залишенню без руху з наданням позивачу строку для усунення вказаних недоліків.

Таким чином, вищенаведені недоліки позовної заяви Новомосковської районної організація Політичної партії Рух Нових Сил Михайла Саакашвілі можуть бути усунені шляхом надання до суду позовної заяви, оформленої у відповідності до вимог, передбачених статтею 160 Кодексу адміністративного судочинства України із зазначенням у новій редакції позовної заяви: ідентифікаційного коду юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України - відповідача; відомостей щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви; власного письмового підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав, а також наданням до суду документа чи його належним чином завіреної копії, що підтверджують повноваження координатора Новомосковської районної організації Політичної партії Рух Нових Сил Михайла Саакашвілі ОСОБА_3 на подання позовної заяви від Новомосковської районної організації Політичної партії Рух Нових Сил Михайла Саакашвілі .

Частиною 1 статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п'яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Відповідно до частини 2 ст.270 Кодексу адміністративного судочинства України строки, встановлені у справах визначених цією статтею, обчислюються календарними днями і годинами.

В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху (ч. 2 ст.169 Кодексу адміністративного судочинства України).

За таких обставин, суд вважає, за необхідне, дану позовну заяву залишити без руху із наданням строку для усунення недоліків.

Відповідно до ч. 3 ст. 169 Кодексу адміністративного судочинства України - у разі якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до адміністративного суду та приймається до розгляду, про що суд постановляє ухвалу в порядку, встановленому статтею 171 цього Кодексу.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 160, 161, 169, 171, 270 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя,-

УХВАЛИВ:

Позовну заяву Новомосковської районної організації Політичної партії Рух нових сил Михайла Саакашвілі до Перещепинської міської виборчої комісії Новомосковського району Дніпропетровської області про визнання рішення протиправним, зобов'язання вчинити певні дії - залишити без руху.

Встановити позивачу термін для усунення недоліків позовної заяви до 15.00 год. 08 квітня 2018 р. шляхом надання до суду позовної заяви, оформленої у відповідності до вимог, передбачених статтею 160 Кодексу адміністративного судочинства України із зазначенням у новій редакції позовної заяви: ідентифікаційного коду юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України - відповідача; відомостей щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви; власного письмового підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав, а також наданням до суду документа чи його належним чином завіреної копії, що підтверджують повноваження координатора Новомосковської районної організації Політичної партії Рух Нових Сил Михайла Саакашвілі ОСОБА_3 на подання позовної заяви від Новомосковської районної організації Політичної партії Рух Нових Сил Михайла Саакашвілі .

Роз'яснити позивачу, що відповідно до пункту 1 частини 4 статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України, позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху, у встановлений судом строк. Повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Копію даної ухвали направити особі, яка звернулась до суду із позовною заявою.

Ухвала суду набирає законної сили в порядку ст. 256 Кодексу адміністративного судочинства України та оскарженню не підлягає.

Суддя Р.А. Барановський

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення08.04.2018
Оприлюднено11.04.2018
Номер документу73250606
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/2589/18

Ухвала від 12.04.2018

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Іванов С.М.

Ухвала від 12.04.2018

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Іванов С.М.

Постанова від 13.04.2018

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Іванов С.М.

Рішення від 09.04.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Барановський Роман Анатолійович

Ухвала від 08.04.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Барановський Роман Анатолійович

Ухвала від 08.04.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Барановський Роман Анатолійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні