Ухвала
від 10.04.2018 по справі к-1158/09-с
ВЕЛИКА ПАЛАТА ВЕРХОВНОГО СУДУ

У Х В А Л А

10 квітня 2018 року

м. Київ

Справа № К-1158/09-С

Провадження № 11-274зва18

Суддя Великої Палати Верховного СудуПрокопенко О.Б.,перевіривши заяву ОСОБА_3 про перегляд ухвали Вищого адміністративного суду України від 2 березня 2011 року у справі за позовом ОСОБА_3 до управління праці, соціального захисту та житлових субсидій Мелітопольської міської ради Запорізької області, третя особа - начальник управління праці, соціального захисту та житлових субсидій Мелітопольської міської ради Запорізької області Семак Олександр Геннадійович, про поновлення на роботі, стягнення середньої заробітної плати за час вимушеного прогулу та відшкодування моральної шкоди,

УСТАНОВИВ :

14 березня 2018 року до Верховного Суду надійшла заява ОСОБА_3 про перегляд ухвали Вищого адміністративного суду України від 2 березня 2011 року з підстави, встановленої пунктом 3 частини п'ятої статті 361 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС), а саме встановлення міжнародною судовою установою, юрисдикція якої визнана Україною, порушення Україною міжнародних зобов'язань при вирішенні цієї справи судом.

Заявник посилається на рішення Європейського суду з прав людини, ухвалене

21 грудня 2017 року, у справі Шестопалова проти України (заява № 55339/07).

Ухвалою від 19 березня 2018 року суддя Великої Палати Верховного Суду заяву залишив без руху та надав строк на усунення недоліків у зв'язку з її невідповідністю вимогам пункту 1 частини другої та пункту 5 частини третьої статті 264 КАС.

2 квітня 2018 року ОСОБА_3 на усунення недоліків надіслала клопотання про витребування копії рішення міжнародної судової установи, юрисдикція якої визнана Україною, від органу, відповідального за координацію виконання рішень міжнародної судової установи.

Відповідно до частини другої статті 366 КАС протягом п'яти днів з дня після надходження заяви до адміністративного суду суддя (суддя-доповідач) перевіряє її відповідність вимогам статті 364 цього Кодексу і вирішує питання про відкриття провадження за нововиявленими або виключними обставинами.

Згідно з частиною шостою статті 366 КАС відкривши провадження за нововиявленими або виключними обставинами, суддя (суддя-доповідач) надсилає учасникам справи копії заяви про перегляд і призначає дату, час та місце судового засідання, про що повідомляє учасників справи.

Якщо в заяві міститься клопотання особи про витребування копії рішення міжнародної судової установи, юрисдикція якої визнана Україною, суддя (суддя-доповідач) невідкладно після відкриття провадження у справі постановляє ухвалу про витребування такої копії рішення разом з її автентичним перекладом від органу, відповідального за координацію виконання рішень міжнародної судової установи (частина сьома статті 366 КАС).

Заява ОСОБА_3 з урахуванням клопотання про усунення її недоліків подана у строк, визначений пунктом 6 частини першої статті 363 КАС, та відповідає вимогам, установленим до неї статтями 364, 365 цього Кодексу, отже, підстав, які б перешкоджали відкриттю провадження за виключними обставинами, немає.

На підставі частини сьомої статті 366 КАС клопотання ОСОБА_3 про витребування копії рішення міжнародної судової установи, юрисдикція якої визнана Україною, разом з її автентичним перекладом від органу, відповідального за координацію виконання рішень міжнародної судової установи, підлягає задоволенню.

Керуючись частинами другою, шостою та сьомою статті 366 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя Великої Палати Верховного Суду

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження за виключними обставинами у справі за позовом ОСОБА_3 до управління праці, соціального захисту та житлових субсидій Мелітопольської міської ради Запорізької області, третя особа - начальник управління праці, соціального захисту та житлових субсидій Мелітопольської міської ради Запорізької області Семак Олександр Геннадійович, про поновлення на роботі, стягнення середньої заробітної плати за час вимушеного прогулу та відшкодування моральної шкоди .

Витребувати адміністративну справу з Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області.

Витребувати із Секретаріату Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини копію рішення Європейського суду з прав людини у справі Шестопалова проти України (заява № 55339/07) ухваленого 21 грудня 2017 року з її автентичним перекладом українською мовою.

Копію цієї ухвали надіслати до Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області, Секретаріату Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини, заявнику та разом із копією заяви - іншим учасникам справи.

Призначити справу до розгляду Великою Палатою Верховного Суду в порядку письмового провадження за наявними у справі матеріалами на 8 травня 2018 року.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання й оскарженню не підлягає.

Суддя Великої Палати

Верховного Суду О.Б. Прокопенко

СудВелика палата Верховного Суду
Дата ухвалення рішення10.04.2018
Оприлюднено12.04.2018
Номер документу73304963
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —к-1158/09-с

Ухвала від 10.04.2018

Адміністративне

Велика палата Верховного Суду

Прокопенко Олександр Борисович

Ухвала від 02.03.2011

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Юрченко В.В.

Ухвала від 02.02.2011

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Юрченко В.В.

Ухвала від 10.12.2009

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Юрченко В.В.

Ухвала від 10.12.2009

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Юрченко В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні