Ухвала
від 16.04.2018 по справі 927/169/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

16 квітня 2018 року м. Чернігів справа № 927/169/15

Господарський суд Чернігівської області у складі судді А.С. Сидоренка, розглянувши матеріали заяви ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю ФРУКТОВИЙ ДІМ ІМПЕРІАЛ ВН - арбітражного керуючого Барбарова О.Ю. про зобов'язання передати документацію по справі за заявою голови ліквідаційної комісії боржника БОРЖНИК: Товариство з обмеженою відповідальністю ФРУКТОВИЙ ДІМ ІМПЕРІАЛ ВН 14000, м. Чернігів, вул. Мстиславська, 15 про порушення справи про банкрутство

ВСТАНОВИВ:

Головою ліквідаційної комісії Товариства з обмеженою відповідальністю ФРУКТОВИЙ ДІМ ІМПЕРІАЛ ВН (надалі - боржник) подана заява про порушення справи про банкрутство на підставі ст. ст. 11, 95 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом (надалі - Закон про банкрутство), яка ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 11.02.2015р. була прийнята до розгляду.

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 10.03.2015р. порушено провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю ФРУКТОВИЙ ДІМ ІМПЕРІАЛ ВН та введено мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Постановою Господарського суду Чернігівської області від 17.03.2015р. боржника визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру строком на шість місяців, покладено обов'язки ліквідатора на голову ліквідаційної комісії Товариства з обмеженою відповідальністю ФРУКТОВИЙ ДІМ ІМПЕРІАЛ ВН Рідзеля А.П., зобов'язано ліквідатора надати суду реєстр вимог кредиторів, виконати дії, передбачені розділом ІІІ Ліквідаційна процедура Закону про банкрутство, а також надати господарському суду ліквідаційний баланс та звіт про проведену роботу.

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 15.03.2016р. затверджений звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс, ліквідовано юридичну особу - Товариство з обмеженою відповідальністю ФРУКТОВИЙ ДІМ ІМПЕРІАЛ ВН , провадження у справі припинено.

Постановою Київського апеляційного господарського суду від 05.05.2016р. вказана вище ухвала Господарського суду Чернігівської області від 15.03.2016р. скасована з направленням справи на розгляд до місцевого господарського суду у іншому складі суду.

У відповідності з ст. 2 1 Господарського процесуального кодексу України, автоматизованою системою документообігу суду визначено суддю М.Г.Тимченко для розгляду даної справи.

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 23.08.2016р. продовжено ліквідаційну процедуру, припинено повноваження ліквідатора - голови ліквідаційної комісії - Рідзеля А.П., ліквідатором банкрута призначено арбітражного керуючого Кудляка Є.В.

На підставі розпорядження керівника апарату Господарського суду Чернігівської області від 14.11.2016р. № 02-01/76/16 був призначений повторний автоматичний розподіл справи № 927/169/15, внаслідок якого для її розгляду визначено суддю А.С.Сидоренка.

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 10.10.2017р., зокрема:

звільнено арбітражного керуючого Кудляка Євгена Васильовича від виконання повноважень ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю ФРУКТОВИЙ ДІМ ІМПЕРІАЛ ВН ;

ліквідатором банкрута призначений арбітражний керуючий Барбаров О.Ю.

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 27.02.2018р. продовжено строк ліквідаційної процедури та повноважень ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Барбарова О.Ю. на шість місяців до 23.08.2018р.

10 квітня 2018 року до Господарського суду Чернігівської області надійшла заява від 10.04.2018р. № 02-05/07 ліквідатора Барбарова О.Ю. про зобов'язання передати документацію (надалі - Заява), згідно якої заявник просить зобов'язати ОСОБА_1 передати ліквідатору бухгалтерську та іншу документацію банкрута за 2012 - 2014 р.р., печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута.

В обґрунтування Заяви ліквідатор Барбаров О.Ю. посилається на положення Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом (ч. 6 ст. 41), згідно яких протягом п'ятнадцяти днів з дня призначення ліквідатора відповідні посадові особи банкрута зобов'язані передати бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута ліквідатору.

Згідно інформації, наявної в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, керівником банкрута з 14.11.2014р. значився ОСОБА_1.

Документи, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута, які ліквідатор просить зобов'язати передати, необхідні йому для належного виконання покладених на нього повноважень.

Згідно ст. 9 Закону про банкрутство, справи про банкрутство розглядаються господарським судом за правилами, передбаченими Господарським процесуальним кодексом України, з урахуванням особливостей, визначених цим Законом.

За змістом ст. 169 Господарського процесуального кодексу України, при розгляді справи судом учасники справи викладають свої вимоги, заперечення, аргументи, пояснення, міркування щодо процесуальних питань у заявах та клопотаннях, а також запереченнях проти заяв і клопотань.

Заяви, клопотання і заперечення подаються в письмовій або усній формі. У випадках, визначених цим Кодексом, або на вимогу суду заяви і клопотання подаються тільки в письмовій формі.

Заяви, клопотання і заперечення подаються та розглядаються в порядку, встановленому цим Кодексом. У випадках, коли цим Кодексом такий порядок не встановлений, він встановлюється судом.

Згідно з п. п. 1, 7 ч. 1 ст. 170 Господарського процесуального кодексу України, будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити, зокрема інші відомості, які вимагаються цим Кодексом.

Пунктом 2 ч. 3 ст. 162 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що позовна заява повинна містити, зокрема повне найменування (для юридичних осіб) або ім'я (прізвище, ім'я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб); поштовий індекс; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості відомі позивачу), вказівку на статус фізичної особи - підприємця (для фізичних осіб - підприємців); відомі номери засобів зв'язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти.

Відповідно до ч. 3 ст. 327 Господарського процесуального кодексу України, наказ, судовий наказ, а у випадках, встановлених цим Кодексом, - ухвала суду є виконавчими документами. Наказ, судовий наказ, ухвала суду мають відповідати вимогам до виконавчого документа, встановленим законом.

Вимоги до виконавчого документа передбачені ст. 4 Закону України Про виконавче провадження .

Так, у виконавчому документі зазначаються, зокрема:

повне найменування (для юридичних осіб) або прізвище, ім'я та, за наявності, по батькові (для фізичних осіб) стягувача та боржника, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або адреса місця проживання чи перебування (для фізичних осіб), дата народження боржника - фізичної особи;

реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання в установленому порядку відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку в паспорті) боржника (для фізичних осіб - платників податків).

В порушення вказаних вище приписів чинного законодавства України, заявником не вказані відомості щодо ОСОБА_1, а саме: місце проживання чи перебування; поштовий індекс; реєстраційний номер облікової картки платника податків за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості відомі позивачу), вказівку на статус фізичної особи - підприємця (для фізичних осіб - підприємців); відомі номери засобів зв'язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти.

В той же час, у випадку задоволення Заяви ліквідатора, відсутність відповідних відомостей позбавляє можливості оформити відповідне судове рішення з урахуванням вимог, встановлених для виконавчого документа.

До позовної заяви додаються документи, які підтверджують, зокрема відправлення іншим учасникам справи копії позовної заяви і доданих до неї документів (п. 1 ч. 1 ст. 164 Господарського процессуального кодексу України).

Згідно абз. 14, 16 Закону про банкрутство, сторони у справі про банкрутство - конкурсні кредитори (представник комітету кредиторів), боржник (банкрут);

учасниками у справі про банкрутство є, зокрема сторони.

В порушення даної вимоги ліквідатором Барбаровим О.Ю. не подані докази направлення копії Заяви та доданих до неї документів кредиторам.

Згідно з ч. 4 ст. 170 Господарського процесуального кодексу України, суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

Враховуючи наведене вище, Заява підлягає поверненню без розгляду.

Керуючись ст. 9 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом , ст. ст. 162, 164, 169, 170, 234 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

Заяву від 10.04.2018р. № 02-05/07 ліквідатора Барбарова О.Ю. про зобов'язання передати документацію повернути без розгляду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена до Київського апеляційного господарського суду у строк, встановлений ч. 1 ст. 256 Господарського процесуального кодексу України, шляхом подання апеляційної скарги через місцевий господарський суд.

Копію цієї ухвали надіслати ліквідатору Барбарову О.Ю. (14005, АДРЕСА_1).

Суддя А.С.Сидоренко

Дата ухвалення рішення16.04.2018
Оприлюднено18.04.2018
Номер документу73370731
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —927/169/15

Постанова від 28.11.2018

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Доманська М.Л.

Ухвала від 28.11.2018

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Доманська М.Л.

Ухвала від 05.11.2018

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Доманська М.Л.

Ухвала від 13.09.2018

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 28.08.2018

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 22.08.2018

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 13.08.2018

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 16.04.2018

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 27.02.2018

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 12.02.2018

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні