Ухвала
від 11.04.2018 по справі 810/3738/13-а
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про заміну сторониу виконавчому провадженні

11 квітня 2018 року м.Київ          №810/3738/13-а

Суддя Київського окружного адміністративного суду Головенко О.Д., розглянувши в місті Києві в порядку письмового провадження питання про заміну сторони у виконавчому провадженні у адміністративній справі за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м.Славутичі Київської області до Дочірнього підприємства "Славутиченергобуд" про стягнення заборгованості,

в с т а н о в и в:

До Київського окружного адміністративного суду звернулось Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області із заявою про заміну сторони виконавчого провадження у справі за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м.Славутичі Київської області до Дочірнього підприємства "Славутиченергобуд" про стягнення заборгованості у розмірі 205 698,27 грн.

Постановою Київського окружного адміністративного суду від 17.09.2013 адміністративний позов задоволено та стягнуто з Дочірнього підприємства "Славутиченергобуд" на користь Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м.Славутичі Київської області заборгованість по сплаті страхових внесків у розмірі 205 698,27 грн.

В подальшому, після набрання постановою законної сили у справі було видано виконавчий лист.

02.04.2018 до Київського окружного адміністративного суду надійшла заява Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області щодо заміни сторони виконавчого провадження № 54100526, а саме з проханням замінити стягувача "Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м.Славутичі Київської області " на стягувача "Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області".

Учасники справи та заінтересовані особи до суду не з"явилися, хоча про час, дату та місце розгляду справи повідомлялись належним чином, про що в матеріалах справи містяться телефонограми та акт.

Частиною 2 ст. 379 КАС України суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Примусове виконання судових рішень в адміністративних справах здійснюється в порядку, встановленому Законом України "Про виконавче провадження".

Сторонами у виконавчому провадженні є стягувач і боржник. Стягувачем є фізична або юридична особа, на користь чи в інтересах якої видано виконавчий документ. Боржником є фізична або юридична особа, визначена виконавчим документом.

Процесуальні питання, пов'язані із виконанням судових рішень в адміністративних справах регулюються розділом ІV КАС України.

Частиною 1 ст. 379 КАС України визначно, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

09.06.2017 Відділом державної виконавчої служби Славутицького міськрайонного управління юстиції винесено постанову про відкриття виконавчого провадження № 54100526 по примусовому виконанню виконавчого листа № 810/3738/13-а, виданого Київським окружним адміністративним судом щодо стягнення суми боргу у розмірі 205 698,27 грн.

Відповідно до п. 4 Прикінцевих та перехідних положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" № 1105-ХІV від 23.09.1999 утворено Фонд соціального страхування України внаслідок реорганізації шляхом злиття Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Наказом виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України від 31.10.2017 № 205-ос визначено, що Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області (код ЄДРПОУ 41316012) є правонаступником робочих органів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Київській області та робочих органів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності у Київській області; Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м.Славутич Київської області (код ЄДРПОУ 25931509) припинено шляхом приєднання до Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області.

Отже, з огляду на те, що Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м.Славутич Київської області припинено шляхом приєднання до Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області, суд приходить до висновку про необхідність заміни сторони виконавчого провадження.

Керуючись ст. 241, 243, 248, 379 КАС України, суд

у х в а л и в:

Заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі № 810/3738/13-а задовольнити.

Замінити стягувача у справі № 810/3738/13-а на Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області (03148, м. Київ, вул. Т.Строкача, 2, код ЄДРПОУ 41316012, р\р 37178052000001 в ГУДКСУ у Київській області МФО 821018).

Копію ухвали видати (надіслати) учасникам справи та заінтересованих особам.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або у судовому засіданні у разі неявки учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженнні, набирає законної сили з моменту її підписання.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Київського апеляційного адміністративного суду протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо у судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, апеляційна скарга подається протягом п'ятнадцяти днів з дня складення повного тексту ухвали.

Відповідно до підпункту 15.5 пункту 1 Розділу VII “Перехідні положення” Кодексу адміністративного судочинства України до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи до або через Київський окружний адміністративний суд.

          Суддя                                                                                 Головенко О.Д.

СудКиївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення11.04.2018
Оприлюднено20.04.2018
Номер документу73415330
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —810/3738/13-а

Ухвала від 11.04.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Головенко О.Д.

Постанова від 17.09.2013

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Журавель В.О.

Ухвала від 31.07.2013

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Журавель В.О.

Ухвала від 19.07.2013

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Журавель В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні