Ухвала
від 17.04.2018 по справі 540/226/18
МАШІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 540/226/18

Провадження № 2/540/174/18

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

17.04.2018 суддя Машівського районного суду Полтавської області Косик С.М., розглянувши позовну заяву Машівської районної державної адміністрації (органу опіки та піклування), що знаходиться за адресою: вул. Незалежності, 113, смт Машівка Полтавської області, в інтересах неповнолітніх: ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3, до ОСОБА_4, зареєстроване місце проживання: ІНФОРМАЦІЯ_1, про позбавлення батьківських прав, -

в с т а н о в и л а :

у квітні 2018 року Машівка РДА звернулася до суду зі вказаною позовною заявою, посилаючись на те, що відповідач являється матір'ю неповнолітніх: ОСОБА_1, ОСОБА_2 та ОСОБА_3, в шлюбі не перебуває. За рішенням Машівського районного суду від 18.05.2017 року була попереджена про необхідність змінити ставлення до виховання дітей, однак з початку 2018 року ситуація в її сім'ї погіршилася, відповідач почала зловживає спиртними напоями та нехтувати своїми батьківськими обов'язками, у будинку безлад, речі розкидані та брудні, запас харчів відсутній. Профілактичні бесіди з ОСОБА_4 результатів не дали, вона стверджує, що все гаразд, проблем не бачить. Ситуація в родині має негативну динаміку. 22.03.2018 неповнолітніх вилучено. На даний час ОСОБА_2 та ОСОБА_3 влаштовані до КЗ Центр соціально-психологічної реабілітації дітей в м. Полтава, Алла навчається в професійному ліцеї м. Полтави та проживає по місцю навчання.

Позовну заяву подано з додержанням вимог статей 175, 177 ЦПК України, підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження, відсутні. Позовна заява підсудна Машівському районному суду Полтавської області і по справі може бути відкрито провадження.

Відповідно до ст. 274 ЦПК України, ураховуючи значення справи для сторін, категорію та складність справи, справа не може бути розглянута за правилами спрощеного позовного провадження.

Крім того, вважаю за необхідне вирішити питання про залучення до участі у справі третьої особи на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, а саме, Сахнівщинської сільської ради Машівського району Полтавської області, як органу опіки та піклування, оскільки спір стосується інтересів неповнолітніх дітей.

Керуючись ст.ст. 13, 53, 187, 274 ЦПК України, -

у х в а л и л а :

відкрити провадження у справі за позовною заявою Машівської районної державної адміністрації (органу опіки та піклування), що знаходиться за адресою: вул. Незалежності, 113, смт Машівка Полтавської області, в інтересах неповнолітніх: ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3, до ОСОБА_4, зареєстроване місце проживання: ІНФОРМАЦІЯ_1, про позбавлення батьківських прав.

Залучити до участі у справі в якості третьої особи на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Сахнівщинську сільську раду Машівського району Полтавської області, як орган опіки та піклування, що знаходиться за адресою: с. Сахнівщина, Машівський район, Полтавська область.

Справа розглядатиметься за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання на 11 год. 00 хв. 17 травня 2018 року в приміщенні Машівського районного суду Полтавської області за адресою: смт Машівка, вул. Незалежності, 116.

Роз'яснити відповідачу, що вона має право подати відзив на позов і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову у 15-денний строк із дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі, копія якого разом з доданими до нього документами повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. У разі ненадання відзиву у строк, встановлений судом, без поважних причин, суд вирішить справу за наявними матеріалами.

Третя особа на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, має право подати письмові пояснення щодо позову або відзиву у п'ятиденний строк з дня отримання позову або відзиву, копія яких повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) пояснень до суду. У разі ненадання письмових пояснень щодо позову або відзиву у строк, встановлений судом, без поважних причин, суд вирішить справу за наявними матеріалами. Учасники справи мають право надати відповідь на такі пояснення у тому ж самому порядку, до закінчення підготовчого провадження.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/

Копії ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи.

Відповідачу та третій особі одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Апеляційного суду Полтавської області лише щодо порушення правил підсудності, у 15-денний строк з дня її підписання, в іншій частині ухвала оскарженню не підлягає

Суддя С.М.Косик

СудМашівський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення17.04.2018
Оприлюднено18.04.2018
Номер документу73418543
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —540/226/18

Рішення від 25.09.2018

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Косик С. М.

Рішення від 25.09.2018

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Косик С. М.

Рішення від 16.08.2018

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Косик С. М.

Ухвала від 03.08.2018

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Косик С. М.

Ухвала від 11.06.2018

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Косик С. М.

Ухвала від 17.04.2018

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Косик С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні