Рішення
від 16.08.2018 по справі 540/226/18
МАШІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Машівський районний суд Полтавської області

Справа № 540/226/18

Номер провадження 2/540/174/18

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16.08.2018 Машівський районний суд Полтавської області в складі:

головуючого - судді Косик С.М.

за участю: секретаря Ткач Н.М.

представника позивача ОСОБА_1

відповідача ОСОБА_2

представника відповідача ОСОБА_3

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в смт Машівка цивільну справу за позовом Машівської районної державної адміністрації (органу опіки та піклування) в інтересах неповнолітніх: ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6 до ОСОБА_2, третя особа на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Сахнівщинська сільська рада Машівського району Полтавської області, як орган опіки та піклування про позбавлення батьківських прав, -

в с т а н о в и в :

у квітні 2018 року Машівська РДА звернулася до суду зі вказаною позовною заявою, у якій просить позбавити відповідача батьківських прав відносно її неповнолітніх дітей: ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6 та стягнути з відповідача аліменти на дітей.

Ухвалою суду від 17.04.2018 відкрито провадження в даній справі та призначено підготовче судове засідання, в ході якого на виконання вимог ч.2 ст.197 ЦПК України судом було здійснено визначені у вказаній нормі дії, необхідні для забезпечення правильного та своєчасного розгляду справи по суті.

Так, до судового розгляду спір по справі не врегульований. В судовому засіданні представник позивача позов підтримала, відповідач надала відзив, який прийнятий судом та установлено строк для надання відповіді на відзив - 15 днів з часу отримання відзиву представником позивача.

Третя особа проти задоволення позову не заперечує, просить слухати справу за відсутності представника Сахнівщинської сільської ради.

В ході підготовчого судового засідання визначено предмет спору та характер спірних правовідносин, позовні вимоги.

Клопотання представника відповідача про долучення письмових доказів обґрунтоване , а тому підлягає задоволенню.

Також судом прийнято рішення про розгляд справи за участю дітей, в інтересах яких заявлено позов - ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1, ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_2, для з'ясування думки дітей.

За повідомленням комунального закладу Центр соціально-психологічної реабілітації дітей Полтавської обласної ради № 85 від 27.03.2018 ОСОБА_5, перебуває у вказаному закладі з 27.03.2018 року по даний час.

Згідно ч. ч. 1, 5 ст. 212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості. Суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

З огляду на викладене, суд вважає за необхідне провести наступне судове засідання в режимі відеоконференції, проведення якої доручити Київському районному суду м. Полтави, для забезпечення участі у розгляді справи ОСОБА_5

Підстави для колегіального розгляду справи, передбачені ст.34 ЦПК України, відсутні.

Відповідно до ч.2 ст.200 ЦПК України, за результатами підготовчого судового засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 197 - 200 ЦПК України, суд

у х в а л и в :

Закрити підготовче судове засідання.

Призначити цивільну справу за позовом Машівської районної державної адміністрації (органу опіки та піклування) в інтересах неповнолітніх: ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6 до ОСОБА_2, третя особа на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Сахнівщинська сільська рада Машівського району Полтавської області, як орган опіки та піклування про позбавлення батьківських прав до судового розгляду по суті о 10 год. 00 хв. 17 вересня 2018 року в приміщенні Машівського районного суду за адресою: смт Машівка, вул.Незалежності, 116.

Судовий розгляд здійснюватиметься суддею одноособово у відкритому судовому засіданні.

Роз'яснити позивачу право подати відповідь на відзив, а третій особі - письмові пояснення щодо відзиву у 15- денний строк з дня отримання відзиву, копія яких повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) заяв до суду. У разі ненадання зазначених заяв у строк, встановлений судом, без поважних причин, суд вирішить справу за наявними матеріалами. Відповідач має право надати заперечення на відповідь на відзив у тому ж самому порядку.

В судове засідання викликати сторони, представників сторін, третю особу.

Розгляд справи провести за участю дітей, в інтересах яких заявлено позов - ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1, ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_2, для з'ясування думки дітей.

Доручити Київському районному суду м. Полтави (36000, м. Полтава, Хорольський провулок, 6,) здійснити дії щодо організації проведення відеоконференції о 10 год.00 хв. 17 вересня 2018 року, для участі в судовому засіданні малолітнього ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_2

Комунальному закладу Центр соціально-психологічної реабілітації дітей Полтавської обласної ради забезпечити участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщення Київського районного суду м. Полтавина 10 год. 00 хв. 17 вересня 2018 року ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_2

Копію ухвали направити сторонам та третій особі для відому, до Київського районного суду м. Полтавита комунального закладу Центр соціально-психологічної реабілітації дітей Полтавської обласної ради, для виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її оголошення.

Суддя С.М.Косик

СудМашівський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення16.08.2018
Оприлюднено17.08.2018
Номер документу75910597
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —540/226/18

Рішення від 25.09.2018

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Косик С. М.

Рішення від 25.09.2018

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Косик С. М.

Рішення від 16.08.2018

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Косик С. М.

Ухвала від 03.08.2018

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Косик С. М.

Ухвала від 11.06.2018

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Косик С. М.

Ухвала від 17.04.2018

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Косик С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні