Ухвала
від 10.04.2018 по справі 2а-674/11/0970
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

"10" квітня 2018 р. справа № 2а-674/11/0970

м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський окружний адміністративний суд у складі судді Скільського І.І., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Коломийської міськрайонної філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі за позовом Коломийського міськрайонного центру зайнятості до ОСОБА_1 про стягнення допомоги по безробіттю, -

В С Т А Н О В И В:

Коломийська міськрайонна філія Івано-Франківського обласного центру зайнятості звернулася в суд із заявою про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі за позовом Коломийського міськрайонного центру зайнятості до ОСОБА_1 про стягнення допомоги по безробіттю.

Заява мотивована тим, що відповідно до наказу Державної служби зайнятості (Центральний апарат) №169 від 18.10.2016 Про реорганізацію базових центрів зайнятості Івано-Франківської області Івано-Франківський обласний центр зайнятості зобов`язано реорганізувати шляхом приєднання до Івано-Франківського обласного центру зайнятості, зокрема, Коломийський міськрайонний центр зайнятості, та встановлено, що Івано-Франківський обласний центр зайнятості є правонаступником майна, прав та обов`язків базових центрів зайнятості області.

Заявник в судове засідання не з'явився, натомість подав суду заяву про розгляд заяви в порядку письмового провадження.

Боржник в судове засідання не з'явився, хоча про місце, дату і час судового розгляду заяви повідомлявся завчасно та належним чином. Причини неявки суду невідомі.

Представник Коломийського міськрайонного відділу Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області, належним чином повідомлений, в судове засідання не з'явився. Причини неявки суду невідомі.

Приписами частини 1 статті 205 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що неявка у судове засідання будь-якого учасника справи, за умови що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті.

Відповідно до частини 2 статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України, неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Частиною 9 статті 205 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з'явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Враховуючи наведене, суд дійшов до висновку про можливість розгляду заяви в порядку письмового провадження за наявними у справі матеріалами.

Розглянувши подану заяву, дослідивши та оцінивши подані докази, суд зазначає таке.

Відповідно до частини 5 статті 8 Закону України "Про виконавче провадження" у разі вибуття однієї із сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов'язкові тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Постановою Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 23.03.2011 в позові Коломийського міськрайонного центру зайнятості до ОСОБА_1 про стягнення допомоги по безробіттю в розмірі 4 449,90 грн., відмовлено повністю.

Постановою Львівського апеляційного адміністративного суду від 09.10.2014 скасовано постанову Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 23.03.2011 і прийнято нову постанову про задоволення позовних вимог і стягнення з ОСОБА_1 на користь Коломийського міськрайонного центру зайнятості отриману ним допомогу по безробіттю в сумі 4449,90 грн.

Вказана постанова набрала законної сили та 06.11.2014 Коломийському міськрайонному центру зайнятості видано виконавчий лист.

Як вбачається з матеріалів адміністративної справи, 08.04.2016 державним виконавцем відділу державної виконавчої служби Коломийського міськрайонного управління юстиції винесено постанову про відкриття виконавчого провадження ВП№50735858 з примусового виконання виконавчого листа №2а-674/11/0970 від 08.04.2016, виданого Івано-Франківським окружним адміністративним судом (а.с. 108).

Відповідно до пункту 1, 2 наказу Державної служби зайнятості (Центральний апарат) №169 від 18.10.2016 Про реорганізацію базових центрів зайнятості Івано-Франківської області Івано-Франківський обласний центр зайнятості зобов`язано реорганізувати шляхом приєднання до Івано-Франківського обласного центру зайнятості, зокрема, Коломийський міськрайонний центр зайнятості, та встановлено, що Івано-Франківський обласний центр зайнятості є правонаступником майна, прав та обов`язків базових центрів зайнятості області.

Таким чином, Івано-Франківський обласний центр зайнятості є правонаступником, стягувача - Коломийського міськрайонного центру зайнятості.

Дана обставина підтверджується Передавальним актом Державної служби зайнятості від 12.02.2018 (а.с. 101-102).

Згідно з частиною 1 статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Суд звертає увагу на те, що положення наведеної статті спрямовано на продовження виконавчого провадження у разі вибуття сторони виконавчого провадження із заміною її іншою особою.

З огляду на вищенаведене, наявні обґрунтовані підстави для заміни сторони виконавчого провадження: Коломийський міськрайонний центр зайнятості (код ЄДРПОУ 19390179) на його правонаступника - Івано-Франківський обласний центр зайнятості (код ЄДРПОУ 03491062).

Враховуючи наведене, керуючись статтями 243, 248, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву Коломийської міськрайонної філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості - задовольнити.

Замінити у виконавчому провадженні ВП №50735858 з примусового виконання виконавчого листа №2а-674/11/0970 від 06.11.2014 про стягнення з ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1) на користь Коломийського міськрайонного центру зайнятості отриману ним допомогу по безробіттю в сумі 4449,90 грн., що перебуває на виконанні у відділі державної виконавчої служби Коломийського міськрайонного управління юстиції, стягувача - Коломийський міськрайонний центр зайнятості (код ЄДРПОУ 19390179) на його правонаступника - Івано-Франківський обласний центр зайнятості (код ЄДРПОУ 03491062).

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку.

Апеляційна скарга подається через Івано-Франківський окружний адміністративний суд або безпосередньо до Львівського апеляційного адміністративного суду.

Згідно з частиною 1 статті 295 Кодексу адміністративного судочинства України, апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Суддя Скільський І.І.

СудІвано-Франківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення10.04.2018
Оприлюднено19.04.2018
Номер документу73444768
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-674/11/0970

Ухвала від 10.04.2018

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Скільський І.І.

Ухвала від 27.03.2018

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Скільський І.І.

Постанова від 23.03.2011

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Гундяк В.Д.

Ухвала від 23.02.2011

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Гундяк В.Д.

Постанова від 09.10.2014

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Нос С.П.

Постанова від 23.03.2011

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Гундяк В.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні