Ухвала
від 17.04.2018 по справі 755/17058/16-к
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 755/17058/16-к

1-кс/755/2143/18

У Х В А Л А

І М Е Н Е МУ К Р А Ї Н И

17 квітня 2018 рокуслідчий суддя Дніпровського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участі прокурора ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання прокурора третього відділу процесуального керівництва управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури міста Києва ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю, в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42016100000000935 від 29 вересня 2016 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 212, ч. 3 ст. 365 КК України,

ВСТАНОВИВ:

17 квітня 2018 року прокурор третього відділу процесуального керівництва управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури міста Києва ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді з клопотанням про надання дозволу йому та оперативним працівникам ОУ ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , та ОСОБА_6 , (за його дорученням) на тимчасовий доступ до інформації та документів, які містять охоронювану законом таємницю: щодо відкриття та обслуговування рахунку № НОМЕР_1 відкритий ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_2 ) з можливістю вилучення їх копій, а саме: банківських виписок (роздруківок руху коштів) по рахунку № НОМЕР_1 , відкритого ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_2 ) (в друкованому та електронному вигляді у форматі .txt, .doc, .docx, з зазначенням призначення платежу; повних даних платника та отримувача з зазначенням коду, номеру рахунку та міжфіліальних оборотів (МФО) банківської установи; конкретного часу та дати платежу; номеру платіжного документу, загальної суми надходжень та витрат), за період з моменту відкриття рахунків по день оголошення ухвали; документів з юридичного оформлення рахунку № НОМЕР_1 ; документів пов`язаних з інкасацією грошових коштів по рахунку № НОМЕР_1 ; супровідних касових ордерів із зазначенням дати, суми, адреси інкасації, осіб П.І.Б., які передавали та отримували валютні цінності, підписами, печатками, копіями паспортів, довіреностями на отримання валютних цінностей, маршрутами інкасації, зазначивши номера рахунків які відкривались банком - ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_2 ) (із зазначенням дати відкриття і закриття рахунків) та надавши реєстри операцій по фінансовому моніторингу клієнтів ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_2 ), а саме: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_9 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_12 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_13 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_14 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_15 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_15 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_16 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_16 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_17 ).

В обґрунтування клопотання слідчий посилається на те, що третім слідчим відділом управлінням з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури міста Києва проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №42016100000000935, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що спричинило тяжкі наслідки та за фактом ухилення від сплати податків ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_17 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_18 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_18 " код НОМЕР_19 директор ОСОБА_7 , ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_19 " код НОМЕР_20 , ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_20 " код НОМЕР_21 засновник ОСОБА_8 та інші сгд, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах, за ознаками кримінальних правопорушень передбачених ч.3 ст. 365, ч. 3 ст. 212 КК України.

В ході здійснення досудового розслідування даного кримінального провадження встановлено, що учасниками протиправного фінансового механізму організовано діяльність низки підконтрольних підприємств, а саме:

В ході здійснення досудового розслідування даного кримінального провадження встановлено, що учасниками протиправного фінансового механізму організовано діяльність низки підконтрольних підприємств, а саме: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_22 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_9 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_12 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_13 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_14 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_15 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_15 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_16 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_16 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_17 ), що зареєстровані на номінальних засновників, мають таких саме керівників, у тому числі з кола учасників «конвертаційного центру», які реального відношення до їх діяльності не мають.

Вищевказані підприємства за місцем реєстрації не знаходяться, наймані працівники відсутні, звітність до органів ДФС України не подають.

В ході виконання доручення, ряду посадових осіб вказаних підприємств було направлено повістки про виклик для допитів, але останні на слідчі дії не з`явились.

Згідно матеріалів виконання доручення, зокрема аналізом руху коштів, встановлено, що безготівкові грошові кошти отриманні неправомірним шляхом, які надходять на розрахункові рахунки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_22 ), останнє перераховувало на рахунок № НОМЕР_1 відкритий ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », з призначенням платежу «Переказ коштiв згiдно Договору на послуги з iнкасацiї № 899/i вiд 07.12.2017р» близько 100 млн.грн., які були зняті готівкою.

На даний час ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_22 ), перераховує грошові кошти на рахунок № НОМЕР_1 відкритий ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », з призначенням платежу «Переказ коштів згідно договору на послуги з інкасації».

Також, згідно аналізу документів отриманих в банківських установах відповідно тимчасових доступів встановлено, що ряд вищевказаних підприємств з ознаками фіктивності, здійснювали доступ до системи «клієнт-банк» з однієї ІР-адреси.

У слідства є достатні підстави вважати, що рахунок № НОМЕР_1 відкритий ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_2 ) використовується для проведення фінансово-господарських операцій, спрямованих на отримання неправомірної вигоди, а грошові кошти з даного рахунку переводяться в готівку та повертаються підприємствам реального сектору економіки, за мінусом відсотків за послуги «конвертаційного центру».

У зв`язку з цим, з метою забезпечення повноти, всебічності та неупередженості під час розслідування кримінального провадження, зокрема для отримання відомостей з документів, які можуть бути використані як доказ у вказаному провадженні, виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до документів, які містять охоронювану законом таємницю, щодо руху коштів по рахунку № НОМЕР_1 відкритий ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_2 ) та його використання, що є предметом розслідування вказаного кримінального провадження.

Іншим способом отримати оригінали документів, як отримання дозволу слідчого судді на тимчасовий доступ до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю, та можливість їх вилучення, у органу досудового розслідування не має, підстав визначених кримінальним процесуальним законодавством.

Відповідно до ч. 4ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд розглядає клопотання за участю сторони кримінального провадження, яка подала клопотання, та особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, крім випадків, передбачених частиною другою цієї статті

В засіданні прокурор клопотання підтримав та просив його задовольнити.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходиться інформація, з огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення такої інформації.

Вивчивши матеріали додані до клопотання, слідчий суддя приходить до наступного.

Відповідно дост. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

До охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, згідно зіст. 162 КПК України, належать відомості, які можуть становити банківську таємницю.

Згідно ч. 6ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених ч. 5ст. 163 КПК України, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться у цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Відповідно до ст.60,62 Закону України «Про банки та банківську діяльність», інформація щодо діяльності та фінансового стану клієнта, яка стала відомою банку у процесі обслуговування клієнта та взаємовідносин з ним чи третім особам при наданні послуг банку і розголошення якої може завдати матеріальної чи моральної шкоди клієнту, є банківською таємницею. Інформація щодо юридичних та фізичних осіб, яка містить банківську таємницю розкривається банками за рішенням суду.

Для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту, зокрема для отримання відомостей, що є необхідними для з`ясування всіх обставин справи у даному провадженні, є необхідність надати дозвіл на тимчасовий доступ до документів, з можливістю вилучення їх копій, що знаходяться у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Враховуючи викладене, керуючись статями159,163-164,309,369-372 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання прокурора третього відділу процесуального керівництва управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури міста Києва ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю задовольнити.

Надати дозвіл прокурору третього відділу процесуального керівництва управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури міста Києва ОСОБА_3 та оперативним працівникам ОУ ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , (за його дорученням) тимчасовий доступ до інформації та документів, які містять охоронювану законом таємницю щодо відкриття та обслуговування рахунку № НОМЕР_1 , відкритого в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_2 ), з можливістю вилучення їх копій, а саме: банківських виписок (роздруківок руху коштів) по рахунку № НОМЕР_1 , відкритого ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_2 ) (в друкованому та електронному вигляді у форматі .txt, .doc, .docx, з зазначенням призначення платежу; повних даних платника та отримувача з зазначенням коду, номеру рахунку та міжфіліальних оборотів (МФО) банківської установи; конкретного часу та дати платежу; номеру платіжного документу, загальної суми надходжень та витрат), за період з моменту відкриття рахунків по день оголошення ухвали; документів з юридичного оформлення рахунку № НОМЕР_1 ; документів пов`язаних з інкасацією грошових коштів по рахунку № НОМЕР_1 ; супровідних касових ордерів із зазначенням дати, суми, адреси інкасації, осіб П.І.Б., які передавали та отримували валютні цінності, підписами, печатками, копіями паспортів, довіреностями на отримання валютних цінностей, маршрутами інкасації, зазначивши номера рахунків які відкривались банком - ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_2 ) (із зазначенням дати відкриття і закриття рахунків) та надавши реєстри операцій по фінансовому моніторингу клієнтів ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_2 ), а саме: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_9 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_12 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_13 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_14 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_15 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_15 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_16 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_16 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_17 ).

Строк дії ухвали - один місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Перший примірник оригіналу знаходиться в матеріалах судового провадження №755/17058/16-к.

Другий примірник оригіналу наданий прокурору ОСОБА_3 .

Копія ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення17.04.2018
Оприлюднено28.02.2023

Судовий реєстр по справі —755/17058/16-к

Ухвала від 15.05.2018

Кримінальне

Апеляційний суд міста Києва

Лашевич Валерій Миколайович

Ухвала від 04.04.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 17.04.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 14.03.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 14.03.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 14.03.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 14.03.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 14.03.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 14.03.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 14.03.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні