Ухвала
від 15.05.2018 по справі 755/17058/16-к
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

1[1]

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 травня 2018 року місто Київ

Суддя судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду міста Києва ОСОБА_1 , вирішуючи питання про можливість відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою представника Приватного сільськогосподарського підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_2 на ухвалу слідчого судді Дніпровського районного суду міста Києва від 14 березня 2018 року,

В С Т А Н О В И В:

Ухвалою слідчого судді Дніпровського районного суду міста Києва від 14 березня 2018 року задоволено клопотання прокурора третього відділу процесуального керівництва управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури міста Києва ОСОБА_3 та застосовано у кримінальному провадженні №42016100000000935 від 29 вересня 2016 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 212, ч. 3 ст. 365 КК України, захід забезпечення кримінального провадження у вигляді тимчасового доступу до речей і документів, а саме надано працівникам слідчого відділу прокуратури міста Києва (працівникам слідчого відділу прокуратури Харківської області, працівникам оперативного управління ГУ ДФС у місті Києві) чи за їх дорученням іншим уповноваженим особам, відповідно до вимог КПК України, тимчасовий доступ до оригіналів документів (з можливістю їх вилучення), які перебувають у володінні ПСП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , або за адресою: АДРЕСА_2 ), а саме до: - договорів позики, договорів безповоротної фінансової допомоги, договорів поворотної фінансової допомоги, укладених ПСП " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) з гр. ОСОБА_4 (р.н.о.к.п.п. НОМЕР_2 ) та ОСОБА_5 (р.н.о.к.п.п. НОМЕР_3 ) за весь період діяльності; - довідки форми № 4-СГ, довідки форми № 37-СГ, довідки форми № 29-СГ, за 2015, 2016, 2017 роки, які подаються до ІНФОРМАЦІЯ_2 ; - документів про загальну кількість орендованої землі ПСП « ІНФОРМАЦІЯ_1 »; - договорів оренди земельних ділянок із зазначенням П.І.Б. (орендодавців пайової частки) та дати державної реєстрації даних договорів оренди в держгеокадастрі; - договорів, які підтверджують використання в оренді резервний фонд, землі запасу, невитребувані (нерозподілені) паї; - нормативних документів, які підтверджують право користування господарських дворів підприємством ПСП « ІНФОРМАЦІЯ_1 »; - штатного розпису підприємства, наказів про призначення та звільнення керівників та головних бухгалтерів, осіб що мають право підпису на підприємстві з 01 січня 2015 року по 01 січня 2018 року.

Не погоджуючись із зазначеною ухвалою слідчого судді, представник ПСП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_2 подав апеляційну скаргу, в якій, вважаючи ухвалу слідчого судді незаконною та необґрунтованою, просить її скасувати та постановити нову ухвалу, якою відмовити у задоволенні клопотання прокурора про тимчасовий доступ до речей і документів.

Перевіривши зміст апеляційної скарги та вивчивши матеріали судового провадження, вважаю, що у відкритті провадження за апеляційною скаргоюпредставника ПСП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_2 на ухвалу слідчого судді Дніпровського районного суду міста Києва від 14 березня 2018 року про тимчасовий доступ до речей і документів, які перебувають у володінні ПСП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ),слід відмовити, виходячи з наступного.

Порядок та перелік судових рішень, які можуть бути оскаржені в апеляційному порядку, чітко визначено та регламентовано Главою 31 Кримінального процесуального кодексу України.

Згідно зі ст. 392 КПК України, в апеляційному порядку можуть бути оскаржені ухвали слідчого судді у випадках, передбачених цим Кодексом.

В ст. 309 КПК України наведено перелік ухвал слідчого судді, які можуть бути оскаржені в апеляційному порядку під час досудового розслідування, та визначено, що скарги на інші ухвали слідчого судді оскарженню не підлягають і заперечення проти них можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

При цьому, відповідно до п. 10 ч. 1 ст. 309 КПК України, в апеляційному порядку може бути оскаржена ухвала слідчого судді про тимчасовий доступ до речей та документів, яким дозволено вилучення речей та документів, які посвідчують користування правом на здійснення підприємницької діяльності, або інших, за відсутності яких фізична особа-підприємець чи юридична особа позбавляються можливості здійснювати свою діяльність.

Аналіз вищезазначеної норми свідчить, що апеляційному оскарженню підлягають тільки ті ухвали слідчих суддів, якими надано дозвіл на вилучення документів чи речей, без наявності яких юридична особа чи фізична особа-підприємець не матиме можливості продовжувати здійснювати свою діяльність.

В апеляційній скарзі представника ПСП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_2 не приведено належного обґрунтування, що тимчасовий доступ та вилучення перелічених в ухвалі слідчого судді документів позбавляє ПСП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » можливості здійснювати свою діяльність. Не вбачається таких даних і з матеріалів провадження, а тому ухвала слідчого судді Дніпровського районного суду міста Києва від 14березня 2018 року про надання тимчасового доступу до документів, які перебувають у володінні ПСП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ),не може вважатися такою, що підлягає оскарженню в апеляційному порядку і про це прямо вказано в оскаржуваній ухвалі слідчого судді.

До того ж, оскаржувана ухвала слідчого судді припинила свою дію ще 14квітня 2018 року, тобто майже за дві неділі до подання апеляційної скарги, і даних про те, що внаслідок виконання цієї ухвали ПСП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » позбавилося можливості здійснювати свою діяльність в апеляційній скарзі представника вказаного підприємства не приведено.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 399 КПК України, суддя відмовляє у відкритті провадження, якщо апеляційна скарга подана на судове рішення, яке не підлягає оскарженню в апеляційному порядку.

Таким чином, у відкритті провадження за апеляційною скаргою представника ПСП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_2 на ухвалу слідчого судді Дніпровського районного суду міста Києва від 14 березня 2018 року слід відмовити.

Керуючись ст. ст. 309, 392, 399 КПК України,

УХВАЛИВ:

Відмовити у відкритті апеляційного провадження за апеляційною скаргою представника ПСП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_2 на ухвалу слідчого судді Дніпровського районного суду міста Києва від 14 березня 2018 року, якою задоволено клопотання прокурора третього відділу процесуального керівництва управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури міста Києва ОСОБА_3 та застосовано у кримінальному провадженні №42016100000000935від 29 вересня 2016 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 212, ч. 3 ст. 365 КК України, захід забезпечення кримінального провадження у вигляді тимчасового доступу до речей і документів, а саме надано працівникам слідчого відділу прокуратури міста Києва (працівникам слідчого відділу прокуратури Харківської області, працівникам оперативного управління ГУ ДФС у місті Києві) чи за їх дорученням іншим уповноваженим особам, відповідно до вимог КПК України, тимчасовий доступ до оригіналів документів (з можливістю їх вилучення), які перебувають у володінні ПСП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , або за адресою: АДРЕСА_2 ), а саме до: - договорів позики, договорів безповоротної фінансової допомоги, договорів поворотної фінансової допомоги, укладених ПСП " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) з гр. ОСОБА_4 (р.н.о.к.п.п. НОМЕР_2 ) та ОСОБА_5 (р.н.о.к.п.п. НОМЕР_3 ) за весь період діяльності; - довідки форми № 4-СГ, довідки форми № 37-СГ, довідки форми № 29-СГ, за 2015, 2016, 2017 роки, які подаються до ІНФОРМАЦІЯ_2 ; - документів про загальну кількість орендованої землі ПСП « ІНФОРМАЦІЯ_1 »; - договорів оренди земельних ділянок із зазначенням П.І.Б. (орендодавців пайової частки) та дати державної реєстрації даних договорів оренди в держгеокадастрі; - договорів, які підтверджують використання в оренді резервний фонд, землі запасу, невитребувані (нерозподілені) паї; - нормативних документів, які підтверджують право користування господарських дворів підприємством ПСП « ІНФОРМАЦІЯ_1 »; - штатного розпису підприємства, наказів про призначення та звільнення керівників та головних бухгалтерів, осіб що мають право підпису на підприємстві з 01січня 2015 року по 01 січня 2018 року.

Копію ухвали про відмову у відкритті провадження невідкладно надіслати особі, яка подала апеляційну скаргу, тобто ОСОБА_2 , разом з його апеляційною скаргою та доданими до неї матеріалами.

Дана ухвала апеляційного суду може бути оскаржена в касаційному порядку.

Суддя Апеляційного суду міста Києва: ОСОБА_1

Справа № 11-cc/796/2595/2018 Слідчий суддя в 1-й інстанції: ОСОБА_6

Категорія: ст. 163 КПК Доповідач: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення15.05.2018
Оприлюднено27.02.2023
Номер документу73987015
СудочинствоКримінальне
Сутьможливість відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою представника Приватного сільськогосподарського підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_2 на ухвалу слідчого судді Дніпровського районного суду міста Києва від 14 березня 2018 року

Судовий реєстр по справі —755/17058/16-к

Ухвала від 15.05.2018

Кримінальне

Апеляційний суд міста Києва

Лашевич Валерій Миколайович

Ухвала від 04.04.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 17.04.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 14.03.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 14.03.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 14.03.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 14.03.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 14.03.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 14.03.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 14.03.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні