Ухвала
від 19.04.2018 по справі 926/966/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

п р о в і д к р и т т я п р о в а д ж е н н я у с п р а в і

19 квітня 2018 року Справа № 926/966/18

Суддя Гурин Микола Олександрович, розглянувши матеріали за позовом

Відділу освіти, молоді та спорту Кіцманської районної державної адміністрації, м. Кіцмань

до Чернівецького обласного спортивного клубу "Гешко ", м. Чернівці

про розірвання договору оренди та звільнення приміщення спального корпусу Кіцманської районної гімназії (літ. Б) загальною площею 728,7 мІ (складається з І поверху площею 248,4 мІ, ІІ поверху площею 257,5 мІ та підвалу 222,8 мІ).

В С Т А Н О В И В :

Відділ освіти, молоді та спорту Кіцманської районної державної адміністрації звернувся з позовом до Чернівецького обласного спортивного клубу "Гешко" про розірвання договору оренди та звільнення приміщення спального корпусу Кіцманської районної гімназії (літ. Б) загальною площею 728,7 мІ (складається з І поверху площею 248,4 мІ, ІІ поверху площею 257,5 мІ та підвалу 222,8 мІ), розміщене за адресою: вул. Незалежності, 55 м. Кіцмань Чернівецької області.

Обґрунтовуючи позовну заяву позивач посилається на те, що 02 жовтня 2007 року між сторонами було укладено договір оренди № 43 відповідно до умов якого позивач надав, а відповідач прийняв у строкове платне користування приміщення спального корпусу Кіцманської районної гімназії (літ. Б) загальною площею 728,7 мІ. Однак, відповідач зобов'язання передбачені договором належним чином не виконав, орендну плату в період з 01.02.2015 року по 01.03.2018 року належним чином не сплачував, з огляду на що, позивач просить розірвати договір оренди та звільнити відповідачем приміщення спального корпусу Кіцманської районної гімназії (літ. Б) загальною площею 728,7 мІ (складається з І поверху площею 248,4 мІ, ІІ поверху площею 257,5 мІ та підвалу 222,8 мІ).

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим статті 162 Господарського процесуального кодексу України.

Підстави для її повернення або відмови у відкритті провадження у справі, встановлені Господарським процесуальним кодексом України, відсутні.

Статтею 12 ГПК України встановлено, що господарське судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку наказного провадження, позовного провадження (загального або спрощеного).

В позовні заяві позивач просить суд розглядати справу у порядку спрощеного позовного провадження.

Згідно з частинами 1, 2 статті 247 ГПК України у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи. У порядку спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка інша справа, віднесена до юрисдикції господарського суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

Положеннями частини 5 статті 12 ГПК України передбачено, що для цілей цього Кодексу малозначними справами є: 1) справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; 2) справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п'ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Відповідно до частини 3 статті 247 ГПК України при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: 1) ціну позову; 2) значення справи для сторін; 3) обраний позивачем спосіб захисту; 4) категорію та складність справи; 5) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; 6) кількість сторін та інших учасників справи; 7) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; 8) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Згідно статті 249 ГПК України, клопотання позивача про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження подається у письмовій формі одночасно з поданням позовної заяви або може міститися у ній.

Таке клопотання має стосуватися розгляду в порядку спрощеного позовного провадження всієї справи і не може стосуватися лише певної частини позовних вимог, інакше суд не приймає його до розгляду, про що зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Відповідно до частини 1 статті 250 ГПК України питання про розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Частиною 5 статті 252 ГПК України передбачено, що суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої із сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Враховуючи, що предметом позову є розірвання договору оренди та звільнення приміщення, а також клопотання позивача, зазначена справа підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження. Крім того, суд враховує значення справи для обох сторін та повідомляє їх про призначення дати судового засідання з розгляду справи по суті.

Керуючись статтями 12, 176, 234, 247, 252 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1.          Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2.          Клопотання позивача про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження задоволити.

3.          Здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження.

4.          Призначити розгляд справи по суті на 08.05.2018 року о 11:00. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Чернівецької області за адресою: м. Чернівці, вул. О. Кобилянської, 14, третій поверх, зал судових засідань № 1 (кабінет № 4), телефон 55-06-72.

5.          Зобов'язати позивача:

- у строк до 5 календарних днів з дня отримання копії відзиву на позов та доданих до нього документів надати суду відповідно до статті 251 Господарського процесуального кодексу України відповідь на відзив, в якому викласти свої пояснення, міркування та аргументи щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень та мотиви їх визнання або відхилення і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду);

- одночасно надіслати відповідачу копію відповіді на відзив та доданих до неї документів, докази такого направлення надати суду до першого судового засідання.

- докази наявності заборгованості відповідача перед позивачем до січня 2015 року.

6.          Зобов'язати відповідача:

- у строк до 16 календарних днів з дня отримання даної ухвали надати суду відповідно до статті 251 Господарського процесуального кодексу України відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), що підтверджують заперечення проти позову;

- одночасно надіслати позивачу копію відзиву та доданих до нього документів, докази такого направлення надати суду до початку підготовчого засідання.

7. Зобов'язати відповідача: у випадку наявності заперечення проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження надати в строк до 02.05.2018р. письмову заяву із відповідними запереченням;

8.          При направленні у судове засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі відповідно до статті 60 Господарського процесуального кодексу України документи, що підтверджують повноваження представників.

9. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://cv.arbitr.gov.ua/sud5027/.

Звернути увагу сторін на те, що відповідно до статті 135 Господарського процесуального кодексу України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, зокрема, за ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу.

Суддя                                                   М.О. Гурин

СудГосподарський суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення19.04.2018
Оприлюднено23.04.2018
Номер документу73472812
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —926/966/18

Рішення від 19.07.2018

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Гурин Микола Олександрович

Ухвала від 04.07.2018

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Гурин Микола Олександрович

Ухвала від 23.05.2018

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Гурин Микола Олександрович

Ухвала від 19.04.2018

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Гурин Микола Олександрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні