Ухвала
від 19.04.2018 по справі 813/4113/16
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про прийняття адміністративної справи до провадження

19 квітня 2018 року м. Київ 813/4113/16

Суддя Київського окружного адміністративного суду Панова Г.В., розглянувши позовну заяву

Публічного акціонерного товариства «Український будівельно-інвестиційний банк»

до Ставищенської районної державної адміністрації

третя особа: ОСОБА_1

про скасування рішення про державну реєстрацію права власності,

ВСТАНОВИВ:

До Львівського окружного адміністративного суду 24.11.2016 звернулося Публічне акціонерне товариство «Український будівельно-інвестиційний банк» з позовом, в якому просить скасувати рішення приватного нотаріуса Львівського міського нотаріального округу ОСОБА_2 про державну реєстрацію прав власності ОСОБА_1 на земельну ділянку та скасувати запис № 14876750 про право власності на земельну ділянку.

Ухвалою Львівського окружного адміністративного суду від 24.11.2016 відкрито провадження у даній справі.

Ухвалами Львівського окружного адміністративного суду від 30.01.2018 замінено відповідача приватного нотаріуса Львівського міського нотаріального округу ОСОБА_2 на правонаступника Ставищенську районну державну адміністрацію та передано справу до Київського окружного адміністративного суду.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 19.02.2018 відмовлено у прийнятті до свого провадження адміністративної справи та повернуто адміністративну справу до Львівського окружного адміністративного суду для набрання ухвалою Львівського окружного адміністративного суду від 30.01.2018 законної сили.

18.04.2018 зазначена адміністративна справа повторно надійшла до Київського окружного адміністративного суду.

За результатом автоматизованого розподілу судової справи між суддями, дану справу передано для розгляду судді Київського окружного адміністративного суду Пановій Г.В.

15 грудня 2017 року набрав чинності Закон України Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів від 03.10.2017 року № 2147-VIII, яким Кодекс адміністративного судочинства України викладено в новій редакції.

Відповідно до п.п. 10 п. 1 Розділу VII Перехідні положення Кодексу адміністративного судочинства України, справи у судах першої та апеляційної інстанцій, провадження у яких відкрито до набрання чинності цією редакцією Кодексу, розглядаються за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Частиною третьою статті 3 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що провадження в адміністративних справах здійснюється відповідно до закону, чинного на час вчинення окремої процесуальної дії, розгляду і вирішення справи.

Відповідно до частини 2 статті Кодексу адміністративного судочинства України адміністративна справа, передана з одного адміністративного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 29 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження адміністративним судом, до якого вона надіслана.

Таким чином, за наведених підстав справа підлягає прийняттю до провадження.

Згідно з частиною першою статті 12 Кодексу адміністративного судочинства України, адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Відповідно до частини 9 статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України, про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначається, зокрема, за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатися справа.

Отже, визначення форми адміністративного судочинства, за правилами якого буде розглядатися справа, є обов'язковою умовою нового процесуального законодавства.

Спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи (ч. 2 ст. 12 КАС України).

Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні(ч. 3 ст. 12 КАС України).

Враховуючи викладене, предмет спору та обставини справи, суд дійшов висновку, що справа підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження

Згідно з частиною 1 статті 179 Кодексу адміністративного судочинства України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Керуючись статтями 3, 12, 30, 171, 241, 243, 248, 256, 257 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В:

1. Прийняти до провадження адміністративну справу № 813/4113/16 за позовом Публічного акціонерного товариства «Український будівельно-інвестиційний банк» до Ставищенської районної державної адміністрації, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ОСОБА_1, про скасування рішення про державну реєстрацію права власності.

Справа буде розглядатися за правилами загального позовного провадження.

2. Розпочати підготовку справи до судового розгляду.

3. Призначити підготовче засідання на 21 травня 2018 року о 14год. 00 хв.

Судове засідання відбуватиметься в приміщенні Київського окружного адміністративного суду (адреса: м. Київ, бульвар Лесі Українки, 26).

4. Викликати для участі в підготовчому засіданні учасників справи (їх представників).

5. У порядку підготовки справи до судового розгляду витребувати від Ставищенської районної державної адміністрації належним чином засвідчені копії матеріалів реєстраційної справи щодо об'єкта нерухомості майна земельної ділянки кадастровий номер 3224255100:01:017:0002.

6. Зобов'язати позивача не пізніше двох днів з дня вручення даної ухвали подати до суду примірник позовної заяви з додатками до неї для відповідача (заміненого), або надати до суду докази направлення Ставищенській районній державній адміністрації копії позовної заяви з додатками до неї.

7. Запропонувати відповідачеві подати до суду відзив на позовну заяву протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. Роз'яснити відповідачеві, що відповідно до частин 3, 4 статті 162 Кодексу адміністративного судочинства України до відзиву мають бути додані документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин справа буде вирішена за наявними матеріалами.

8. Роз'яснити учасникам справи про можливість отримання інформації по справі, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://adm.ko.court.gov.ua/sud1070/.

9. Копію ухвали суду надіслати учасникам справи (їх представникам).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Панова Г. В.

Дата ухвалення рішення19.04.2018
Оприлюднено22.04.2018
Номер документу73507816
СудочинствоАдміністративне
Сутьдержавну реєстрацію права власності

Судовий реєстр по справі —813/4113/16

Ухвала від 21.05.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

Ухвала від 17.07.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

Ухвала від 19.04.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

Ухвала від 19.02.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лапій С.М.

Ухвала від 30.01.2018

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Грень Наталія Михайлівна

Ухвала від 30.01.2018

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Грень Наталія Михайлівна

Ухвала від 07.08.2017

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Грень Наталія Михайлівна

Ухвала від 21.12.2016

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Потабенко Варвара Анатоліївна

Ухвала від 24.11.2016

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Потабенко Варвара Анатоліївна

Ухвала від 24.11.2016

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Потабенко Варвара Анатоліївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні