Ухвала
від 23.04.2018 по справі 299/2922/16-ц
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 299/2922/16-ц

Провадження № 22-ц/777/1183/18

У Х В А Л А

про відмову у відкритті апеляційного провадження

23 квітня 2018 року м. Ужгород

Суддя апеляційного суду Закарпатської області Готра Т.Ю. , вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою Пийтерфолвівської сільської ради на рішення Виноградівського районного суду від 15 листопада 2016 року в справі за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2, третя особа: приватний нотаріус Виноградівського районного нотаріального округу ОСОБА_3 про визнання права власності,-

в с т а н о в и в :

Ухвалою судді апеляційного суду Закарпатської області від 02 квітня 2018 року ОСОБА_4 апеляційну скаргу Пийтерфолвівської сільської ради на рішення Виноградівського районного суду від 15.11.2016 року було залишено без руху, зокрема у зв язку із тим, що апелянтом не наведено і не подано суду доказів на підтвердження того, що судом першої інстанції вирішено питання про права та обов'язки сільської ради, а саме, що індивідуальний житловий будинок, який розташований у с.Тисобикень, вул. О.Яноша,11 збудований на земельній ділянці, яка перебуває у землях запасу Пийтерфолвівської сільської ради.

На усунення недоліків апеляційної скарги Пийтерфолвівською сільською радою було надано Акт про розгляд клопотання Дем ян В.В. від 15.08.2017 року, з якого слідує, що постійна комісія із земельних питань Пийтерфолвівської сільської ради розглянувши клопотання Дем ян В.В. про надання йому дозволу на розробку проекту із землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду для будівництва та обслуговування житлового будинку та дозвіл на розробку детального плату для обслуговування житлового будинку, орієнтовною площею 0,11 га, на якій розташований об'єкт нерухомого майна, житловий будинок, що знаходиться за адресою с.Тисобикень, вул.О.Яноша,11, вийшла на місце де встановила, що будівля зазначеного будинку розташована на двох земельних ділянках, в тому числі на земельній ділянці за адресою с. Тисобикень, вул.Ілона Зріні,75, яка належить територіальній громаді села і перебуває у землях запасу і є самовільно зайнята Дем ян ОСОБА_5 результатами розгляду клопотання комісія вирішила про відсутність підстав для надання дозволу Дем ян В.В. на розробку проекту із землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду для будівництва та обслуговування житлового будинку та дозвіл на розробку детального плату для обслуговування житлового будинку, орієнтовною площею 0,11 га, на якій розташований об'єкт нерухомого майна, житловий будинок, що знаходиться за адресою с.Тисобикень, вул.О.Яноша,11. А також вирішила пропонувати сесії Пийтерфолвівської сільської ради відмовити у наданні дозволу Дем ян В.В. на розробку зазначеного проекту.

Також апелянт надав суду копію опису меж суміжних землевласників на підтвердження того, що збудований Дем ян В.В. будинок розташований на земельній ділянці площею 0,1077 га, яка перебуває у землях запасу Пийтерфолвівської сільської ради.

Однак, надані апелянтом документи не стверджують наведених в апеляційній скарзі обставин, зокрема щодо вирішення судом першої інстанції питання про права та обов'язки Пийтерфолвівської сільської ради, оскільки надані апелянтом документи не стверджують, що індивідуальний житловий будинок, розташований у с.Тисобикень, вул. О.Яноша,11 збудований на земельній ділянці, яка перебуває у землях запасу Пийтерфолвівської сільської ради.

Як слідує з Акта про розгляд клопотання Дем ян В.В. від 15.08.2017 року, то такий постійною комісією із земельних питань Пийтерфолвівської сільської ради був підготовлений для розгляду на сесії Пийтерфолвівської сільської ради питання щодо надання дозволу Дем ян В.В. на розробку проекту із землеустрою. Однак, рішення самої сесії з цього питання апелянтом суду не надано. А щодо копії опису меж суміжних землевласників, то з такої також не вбачається, що будинок Дем ян В.В. розташований на двох земельних ділянках, а саме за адресою с.Тисобикень, вул. О.Яноша,11 та с.Тисобикень, вул.Ілони Зріні,75, що ці земельні ділянки є суміжними, що остання перебуває у землях запасу Пийтерфолвівської сільської ради і не зазначена площа цієї земельної ділянки.

ОСОБА_5 наведених обставин, у відкритті апеляційного провадження за апеляційною скаргою Пийтерфолвівської сільської ради на рішення Виноградівського районного суду від 15 листопада 2016 року слід відмовити.

Керуючись ст.ст. 352, 357, 358 ЦПК України, суддя, -

у х в а л и в :

Відмовити у відкритті апеляційного провадження за апеляційною скаргою Пийтерфолвівської сільської ради на рішення Виноградівського районного суду від 15 листопада 2016 року в справі за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2, третя особа: приватний нотаріус Виноградівського районного нотаріального округу ОСОБА_3 про визнання права власності.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання і може бути оскаржена до Верховного Суду на протязі тридцяти днів з дня складання повного судового рішення.

Повне судове рішення складено 23 квітня 2018 року.

Суддя: Т.Ю. Готра

СудАпеляційний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення23.04.2018
Оприлюднено24.04.2018
Номер документу73550798
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —299/2922/16-ц

Ухвала від 23.04.2018

Цивільне

Апеляційний суд Закарпатської області

Готра Т. Ю.

Ухвала від 02.04.2018

Цивільне

Апеляційний суд Закарпатської області

Готра Т. Ю.

Ухвала від 24.01.2018

Цивільне

Апеляційний суд Закарпатської області

Кожух О. А.

Рішення від 15.11.2016

Цивільне

Виноградівський районний суд Закарпатської області

Левко Т. Ю.

Ухвала від 07.11.2016

Цивільне

Виноградівський районний суд Закарпатської області

Левко Т. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні