Ухвала
від 20.04.2018 по справі 521/10778/17
МАЛИНОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 521/10778/17

Провадження №2/521/1750/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 квітня 2018 року м. Одеса

Малиновський районний суд м. Одеси у складі:

головуючого судді - Целуха А.П.,

при секретарі судового засідання - Нейковій Т.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м.Одесі заяву представника позивача про забезпечення позову по цивільній справі за позовом Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку ЖИТЛО-2007 до ОСОБА_1 про стягнення суми боргу за спожиті комунальні послуги,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Малиновського районного суду м. Одеси знаходиться цивільна справа за позовом ОСББ ЖИТЛО-2007 до ОСОБА_1 про стягнення суми боргу за спожиті комунальні послуги.

Ухвалою Малиновського районного суду м. Одеси від 19 січня 2018року було прийнято позовну заяву до розгляду, та призначене підготовче судове засідання на 02 березня 2018року.

У судовому засіданні представник позивача збільшив розмір позовних вимог та надав до суду заяву про забезпечення позову, якою просив суд накласти арешт на нерухоме майно-квартиру №36, що знаходиться за адресою: м. Одеса, вул. Маршала Говорова, буд.10/2, яка належить на праві власності ОСОБА_1

В обґрунтування заяви про забезпечення позову, позивач зазначав, що відповідач може відчужити спірну квартиру, яка належить йому на праві власності, що унеможливить виконання рішення суду в подальшому, позивач вважає, що необхідно вжити заходів щодо забезпечення позову для попередження відчуження спірної квартири.

Дослідивши матеріали справи та надавши їм належну оцінку, суд вважає, що заява позивача про забезпечення позову підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Відповідно до ст. 149 ЦПК України суд за заявою учасника справи має право вжити передбачених статтею 150 цього Кодексу заходів забезпечення позову. Забезпечення позову допускається як до пред'явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист, або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся або має намір звернутися до суду.

Згідно ст.150 ЦПК України позов забезпечується накладенням арешту на майно та (або) грошові кошти, що належать або підлягають передачі або сплаті відповідачеві і знаходяться у нього чи в інших осіб.

Згідно ст. 153 ЦПК України заява про забезпечення позову розглядається судом не пізніше двох днів з дня її надходження без повідомлення учасників справи (учасників третейського (арбітражного) розгляду). Ухвалу про забезпечення позову або про відмову у забезпеченні позову може бути оскаржено. Оскарження ухвали про забезпечення позову не зупиняє її виконання, а також не перешкоджає подальшому розгляду справи. Оскарження ухвали про скасування забезпечення позову або про заміну одного виду забезпечення іншим зупиняє виконання цієї ухвали.

Види забезпечення позову мають бути співмірними із заявленими позивачем вимогами.

Відповідно до роз'яснень, викладених у пункті 4 постанови Пленуму Верховного Суду України від 22 грудня 2006 року № 9 Про практику застосування судами цивільного процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову , розглядаючи заяву про забезпечення позову, суд (суддя) має з урахуванням доказів, наданих позивачем на підтвердження своїх вимог, пересвідчитися, зокрема, в тому, що між сторонами дійсно виник спір та існує реальна загроза невиконання чи утруднення виконання можливого рішення суду про задоволення позову; з'ясувати обсяг позовних вимог, дані про особу відповідача, а також відповідність виду забезпечення позову, який просить застосувати особа, котра звернулася з такою заявою, позовним вимогам.

Забезпечення позову - це заходи цивільного процесуального припинення дій, які можуть утруднити виконання майбутнього рішення суду чи зробити його виконання неможливим.

Згідно ч.5 ст. 153 ЦПК України суд залежно від обставин справи може забезпечити позов повністю або частково.

Судом встановлено, що на даний час між сторонами по справі існує спір з приводу стягнення заборгованості у загальному розмірі 99341,30грн.

Суд вважає, що відчуження відповідачем належного йому майна, а саме квартири №36, що знаходиться за адресою: м. Одеса, вул. Маршала Говорова, буд.10/2, може утруднити або зробити неможливим виконання рішення суду в майбутньому, у разі задоволення позовних вимог позивача, а заявлена представником позивача заява про забезпечення позову є співмірною заявленим позивачем вимогам.

З урахуванням даних обставин, суд прийшов до висновку, що невжиття заходів забезпечення позову в частині накладення арешту на квартиру №36, що знаходиться за адресою: м. Одеса, вул. Маршала Говорова, буд.10/2, може утруднити або зробити неможливим виконання рішення суду в майбутньому.

Керуючись ст. ст. 149-153, 353 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Заяву представника позивача про забезпечення позову по цивільній справі за позовом Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку ЖИТЛО-2007 до ОСОБА_1 про стягнення суми боргу за спожиті комунальні послуги- задовольнити.

Накласти арешт на квартиру №36, що знаходиться за адресою: м. Одеса, вул. Маршала Говорова, буд.10/2, яка належить на праві власності ОСОБА_1.

Ухвала підлягає негайному виконанню.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до апеляційного суду Одеської області через суд першої інстанції шляхом подачі апеляційної скарги в 15-денний строк з дня проголошення ухвали.

Оскарження ухвали про забезпечення позову не зупиняє її виконання, а також не перешкоджає подальшому розгляду справи.

СУДДЯ А.П. ЦЕЛУХ

СудМалиновський районний суд м.Одеси
Дата ухвалення рішення20.04.2018
Оприлюднено24.04.2018
Номер документу73554594
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —521/10778/17

Ухвала від 15.10.2019

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Мирончук Н. В.

Рішення від 04.08.2022

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Мирончук Н. В.

Ухвала від 13.11.2018

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Целух А. П.

Ухвала від 29.10.2018

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Целух А. П.

Ухвала від 26.09.2018

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Целух А. П.

Ухвала від 20.09.2018

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Целух А. П.

Ухвала від 24.09.2018

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Коблова О. Д.

Ухвала від 20.04.2018

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Целух А. П.

Ухвала від 20.04.2018

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Целух А. П.

Рішення від 02.03.2018

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Целух А. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні