Ухвала
від 16.03.2018 по справі 753/2101/18
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/2101/18

провадження № 2/753/3680/18

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"16" березня 2018 р. суддя Дарницького районного суду м. Києва Шклянка М.П., розглянувши заяву позивача ОСОБА_2 про забезпечення позову,

В С Т А Н О В И В:

В лютому 2018 р. ОСОБА_2 звернувся до суду з позовом до ОСОБА_3, третя особа: Сьома Київська державна нотаріальна конотора про визначення часток у спільних майнових правах, про визнання права власності на частки корпоративних прав в порядку спадкування за законом.

Одночасно з позовом ОСОБА_2 подав заяву про забезпечення позову шляхом заборони Товариству з обмеженою відповідальністю Виробнича фірма Марс здійснювати дії щодо: внесення змін до статуту цього товариства в частині зміни розміру статутного капіталу та розміру внеску учасників до статутного фонду Товариства, окрім дій щодо виконання рішення суду у даній справі, в якій застосовано заходи до забезпечення позову; державної реєстрації змін до установчих документів Товариства, окрім дій щодо виконання рішення суду у даній справі, в якій застосовано заходи до забезпечення позову; заборони Товариству з обмеженою відповідальністю Товариство з обмеженою відповідальністю Транспортне підприємство Флагман здійснювати дії щодо: внесення змін до статуту цього товариства в частині зміни розміру статутного капіталу та розміру внеску учасників до статутного фонду Товариства, окрім дій щодо виконання рішення суду у даній справі, в якій застосовано заходи до забезпечення позову; державної реєстрації змін до установчих документів Товариства, окрім дій щодо виконання рішення суду у даній справі, в якій застосовано заходи до забезпечення позову; заборони суб'єктам державної реєстрації, у тому числі особам, які перебувають у трудових відносинах з суб'єктами державної реєстрації - виконавчими органами сільських, селищних та міських рад, Київською та Севастопольською державною адміністрацією, нотаріусам, акредитованим особам здійснювати дії щодо внесення змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі, у тому числі змін до установчих документів Товариства з обмеженою відповідальністю Виробнича фірма Марс та Товариства з обмеженою відповідальністю Товариство з обмеженою відповідальністю Транспортне підприємство Флагман , у частині розміру внеску учасників до статутного фонду Товариства та розміру статутного капіталу Товариства, окрім дій щодо виконання рішення суду у даній справі, в якій застосовано заходи до забезпечення позову.

За правилами ч. 1 ст. 153 ЦПК України, суд проводить розгляд заяви про забезпечення позову без повідомлення учасників справи.

Згідно з положеннями ч. 2 ст. 149 ЦПК України забезпечення позову допускається, якщо невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист, або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся або має намір звернутися до суду.

Відповідно до ст. 150 цього Кодексу позов забезпечується, зокрема, забороною вчиняти певні дії.

На підставі викладеного суд вважає, що заява позивача ОСОБА_2 про забезпечення позову шляхом заборони вчиняти певні дії підлягає задоволенню частково, а саме в частині заборони суб"єктам державної реєстрації щодо внесення змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі, у тому числі змін до установчих документів.

Крім того, як вбачається з матеріалів справи та заяви про забезпечення позову, заявник просить вжити заходи забезпечення позову шляхом заборони Товариству з обмеженою відповідальністю Виробнича фірма Марс та Товариству з обмеженою відповідальністю Товариство з обмеженою відповідальністю Транспортне підприємство Флагман здійснювати дії щодо внесення змін до статуту цього товариства в частині зміни розміру статутного капіталу та розміру внеску учасників до статутного фонду Товариства; державної реєстрації змін до установчих документів Товариства, окрім дій щодо виконання рішення суду у даній справі, в якій застосовано заходи до забезпечення позову ,суд вважає заяву ОСОБА_2 в цій частині передчасною та такою, що не підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 149, 150, 153, 258 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Заяву задовольнити частково.

Заборонити суб'єктам державної реєстрації, у тому числі особам, які перебувають у трудових відносинах з суб'єктами державної реєстрації - виконавчими органами сільських, селищних та міських рад, Київською та Севастопольською державною адміністрацією, нотаріусам, акредитованим особам здійснювати дії щодо внесення змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі, у тому числі змін до установчих документів Товариства з обмеженою відповідальністю Виробнича фірма Марс , код ЄДРГІОУ 13400310, Місцезнаходження 93630, Луганська обл., Станично-Луганський район, село Тепле, вул. Лісова, буд.9а та Товариства з обмеженою відповідальністю Товариство з обмеженою відповідальністю Транспортне підприємство Флагман , код ЄДРПОУ 30516878, місцезнаходження 93630, Луганська обл., Станично-Луганський район, село Тепле, вул. Лісова, буд.9а у частині розміру внеску учасників до статутного фонду Товариства та розміру статутного капіталу Товариства, окрім дій щодо виконання рішення суду у даній справі, в якій застосовано заходи до забезпечення позову.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею, однак може бути оскаржена до Апеляційного суду м. Києва через Дарницький районний суд м. Києва протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Оскарження ухвали не зупиняє її виконання.

Суддя:

СудДарницький районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення16.03.2018
Оприлюднено26.04.2018
Номер документу73615202
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —753/2101/18

Ухвала від 10.12.2019

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Мицик Ю. С.

Ухвала від 21.11.2019

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Мицик Ю. С.

Ухвала від 19.02.2019

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Мицик Ю. С.

Ухвала від 13.12.2018

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Мицик Ю. С.

Ухвала від 13.11.2018

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Мицик Ю. С.

Ухвала від 13.11.2018

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Мицик Ю. С.

Ухвала від 30.10.2018

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Мицик Ю. С.

Ухвала від 09.07.2018

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Мицик Ю. С.

Ухвала від 16.03.2018

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Шклянка М. П.

Ухвала від 16.03.2018

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Шклянка М. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні