Ухвала
від 24.04.2018 по справі 458/913/15-а
ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

24 квітня 2018 рокуЛьвів№ 876/534/18

Львівський апеляційний адміністративний суд в складі:

головуючого судді: Гудима Л.Я.

суддів: Довгополова О.М., Пліша М.А.,

за участю секретаря судового засідання: Дідик Н.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Львові клопотання ОСОБА_1 про накладення штрафу при розгляді апеляційної скарги Ластівківської сільської ради Турківського району Львівської області на постанову Турківського районного суду Львівської області від 06 грудня 2017 року у справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Ластівківської сільської ради Турківського району Львівської області, голови Ластівківської сільської ради Турківського району Львівської області про визнання дій та висновку протиправними,-

В С Т А Н О В И В :

Ухвалою Львівського апеляційного адміністративного суду 27 березня 2018 року клопотання ОСОБА_1 про тимчасове вилучення доказів - задоволено; тимчасово вилучено від Ластівківської сільської ради Турківського району Львівської області (82521, Львівська область, Турківський район, с. Ластівка, вул. Т. Шевченка, 60, код ЄДРПОУ - 04373531) належним чином завірені копії (оригінали) проектів землеустрою щодо зміни меж населених пунктів с. Ластівка, с. Свидник, с. Коритище Турківського району Львівської області; тимчасово вилучено від Товариства з обмеженою відповідальністю Юридично-землевпорядна фірма (79058, м. Львів, просп. Чорновола, 4, кімн. 5, код ЄДРПОУ - 38425029) належним чином завірені копії (оригінали) проектів землеустрою щодо зміни меж населених пунктів с. Ластівка, с. Свидник, с. Коритище Турківського району Львівської області; тимчасово вилучено від Відділу Держгеокадастру у Турківському районі Львівської області (82500, Львівська область, м. Турка, вул. Січових Стрільців, 56, код ЄДРПОУ - 39873772) належним чином завірені копії (оригінали) проектів землеустрою щодо зміни меж населених пунктів с. Ластівка, с. Свидник, с. Коритище Турківського району Львівської області; тимчасово вилучено від Відділу містобудування та архітектури Турківської районної державної адміністрації Львівської області (82500, Львівська область, м. Турка, вул. С. Стрільців, 5) належним чином завірені копії (оригінали) проектів землеустрою щодо зміни меж населених пунктів с. Ластівка, с. Свидник, с. Коротище Турківського району Львівської області.

Проведення вилучення доручено ВДВС Турківського РУЮ в частині п. 1, 3, 4 та ВДВС Шевченківського МУЮ в частині п. 2.

Ухвалою Львівського апеляційного адміністративного суду від 29 березня 2018 року в резолютивній частині тексту ухвали Львівського апеляційного адміністративного суду від 27 березня 2018 року у справі №458/913/15-а внесено виправлення в судове рішення, а саме: одного із органів, якому доручено провести вилучення замість ВДВС Шевченківського МУЮ слід читати Галицький ВДВС Львівського МУЮ , та замість ВДВС Турківського РУЮ слід читати Турківський районний ВДВС ГТУЮ у Львівській області .

24 квітня на адресу Львівського апеляційного адміністративного суду надійшло клопотання ОСОБА_1 про накладення штрафу, в якому просить накласти штраф та покласти судовий контроль (відповідно до ст.. 382 КАС України) на Львівський апеляційний адміністративний суд про виконання судового рішення у справі на Ластівківську сільську раду Турківського району Львівської області, голову Ластівкіської сільської ради Турківського району Львівської області, Товариство з обмеженою відповідальністю Юридично-землевпорядна фірма , відділ містобудування та архітектури Турківської районної державної адміністрації Львівської області, відділ Держгеокадастру у Турківському районі, Галицький відділ ДВС Львівського МУЮ, Турківський районний відділ ДВС ГТУЮ у Львівській області у сумі 10-ти розмірів прожиткового мінімуму у сумі 17 000 грн.

В обґрунтування свого клопотання зазначає, що ухвала суду про тимчасове вилучення доказів для дослідження судом не виконана та проігнорована, виконання якої було доручено ВДВС Турківського РУЮ та ВДВС Галицького МУЮ.

Заслухавши суддю-доповідача, дослідивши наявні в справі матеріали в сукупності, колегія суддів дійшла переконання, що подане клопотання задоволенню не підлягає, виходячи з наступних підстав.

У відповідності до статті 144 КАС України заходами процесуального примусу є процесуальні дії, що вчиняються судом у визначених цим Кодексом випадках з метою спонукання відповідних осіб до виконання встановлених в суді правил, добросовісного виконання процесуальних обов'язків, припинення зловживання правами та запобігання створенню протиправних перешкод у здійсненні судочинства.

Заходи процесуального примусу застосовуються судом, як правило, негайно після вчинення порушення.

Згідно із статтею 145 КАС України заходами процесуального примусу є попередження; видалення із залу судового засідання; тимчасове вилучення доказів для дослідження судом; привід; штраф.

До однієї особи не може бути застосовано кілька заходів процесуального примусу за одне й те саме порушення.

Частиною 1 ст. 149 КАС України передбачено, що суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід Державного бюджету України з відповідної особи штрафу у сумі від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадках: невиконання процесуальних обов'язків, зокрема ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу; зловживання процесуальними правами, вчинення дій або допущення бездіяльності з метою перешкоджання судочинству; неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин суб'єктом владних повноважень; використання під час процедури врегулювання спору за участю судді портативних, аудіотехнічних пристроїв, а також здійснення фото- і кінозйомки, відео-, звукозапису.

Матеріалами справи підтверджено, що ухвалою Львівського апеляційного адміністративного суду від 27.03.2018 року було застосовано заходи процесуального примусу, а саме тимчасове вилучення доказів для дослідження судом.

Крім цього, матеріалами справи не підтверджується факт невиконання чи ігнорування зазначеної ухвали апеляційного суду від 27.03.2018 року.

Таким чином, колегія суддів дійшла висновку про відсутність підстав для застосування заходу процесуального примусу у виді накладення штрафу, а подане клопотання є безпідставним та необґрунтованим, відтак задоволенню не підлягає.

Також безпідставними є покликання заявника щодо встановлення судового контролю за виконання судового рішення, у відповідності до ст. 382 КАС України, оскільки такий застосовується щодо ухвалення судового рішення у адміністративній справі, а в даній адміністративній справі рішення по суті судом не прийнято.

Керуючись статтями 144, 149, 243, 248, 310, 321, 325 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В :

В задоволенні клопотання ОСОБА_1 про накладення штрафу у справі №458/913/15-а за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Ластівківської сільської ради Турківського району Львівської області, голови Ластівківської сільської ради Турківського району Львівської області про визнання дій та висновку протиправними - відмовити.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення, є остаточною та не може бути оскаржена.

Головуючий суддя : Л.Я. Гудим

Судді: О.М. Довгополов

ОСОБА_2

Повний текст ухвали складено 26.04.2018 року.

СудЛьвівський апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення24.04.2018
Оприлюднено26.04.2018
Номер документу73633923
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —458/913/15-а

Ухвала від 08.07.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Берназюк Я.О.

Ухвала від 13.05.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Берназюк Я.О.

Постанова від 14.03.2019

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Глушко Ігор Володимирович

Окрема ухвала від 14.03.2019

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Глушко Ігор Володимирович

Ухвала від 04.02.2019

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Глушко Ігор Володимирович

Ухвала від 19.10.2018

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Глушко Ігор Володимирович

Ухвала від 15.08.2018

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Гудим Любомир Ярославович

Ухвала від 15.08.2018

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Гудим Любомир Ярославович

Ухвала від 03.07.2018

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Гудим Любомир Ярославович

Ухвала від 03.07.2018

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Гудим Любомир Ярославович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні