Ухвала
від 27.04.2018 по справі 152/452/16-к
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №152/452/16-к

Провадження №1-в/127/290/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 квітня 2018 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області

у складі головуючого - судді ОСОБА_1 ,

секретар судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні подання старшого інспектора Вінницького міськрайонного відділу з питань пробації ОСОБА_3 про звільнення від призначеного покарання з випробуванням після закінчення іспитового строку ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина України, уродженця с. Шпиків Тульчинського району Вінницької області, проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , непрацюючого, засудженого вироком Шаргородського районного суду Вінницької області від 05.04.2016 року за ч. 3 ст. 185 КК України до 4 років позбавлення волі, на підставі ст. ст. 75, 76 КК України звільненого від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком два роки, -

за участю учасників судового провадження:

прокурора ОСОБА_5 ,

представника Вінницького міськрайонного відділу

з питань пробації ОСОБА_3 ,

засудженого ОСОБА_4 ,

В С Т А Н О В И В:

До Вінницького міського суду Вінницької області надійшло подання старшого інспектора Вінницького міськрайонного відділу з питань пробації Центрально-Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України про звільнення від призначеного покарання з випробуванням після закінчення іспитового строку ОСОБА_4 на підставі ч. 1 ст. 78 КК України.

Подання мотивоване тим, що іспитовий строк закінчився, протягом іспитового строку засуджений нового злочину не вчинив, обов`язки, покладені судом виконував, до адміністративної відповідальності не притягувався, за місцем проживання характеризується позитивно.

В судовому засіданні представник Вінницького міськрайонного відділу з питань пробації начальник відділу ОСОБА_3 подання підтримав та просить його задовольнити.

Засуджений ОСОБА_4 просить подання задовольнити.

В судовому засіданні прокурор ОСОБА_5 не заперечує проти задоволення подання.

Суд, дослідивши матеріали подання, заслухавши думку учасників судового розгляду, приходить до висновку, що подання є обгрунтованим з наступних підстав.

В судовому засіданні встановлено, що ОСОБА_4 засуджений вироком Шаргородського районного суду Вінницької області від 05.04.2016 року за ч. 3 ст. 185 КК України до покарання у виді позбавлення волі на строк чотири роки, на підставі ст. ст. 75, 76 КК України звільнений від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком два роки.

Іспитовий строк станом на час розгляду подання закінчився.

Як вбачається з матеріалів подання, протягом іспитового строку засуджений нового злочину не вчинив, обов`язки, покладені судом виконував, до адміністративної відповідальності не притягувався, за місцем проживання характеризується позитивно.

Відповідно до ч. 1 ст. 78 КК України після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового злочину, звільняється судом від призначеного йому покарання.

Згідно п. 9 ч. 1ст. 537 КПК України, під час виконання вироків суд має право вирішувати питання про звільнення від призначеного покарання з випробуванням після закінчення іспитового строку.

За таких обставин суд дійшов висновку, що подання слід задовольнити та звільнити засудженого від призначеного покарання з випробуванням після закінчення іспитового строку.

Керуючись ст. 78 КК України, ст.ст. 369-372,376, 392-395, 532, 537,539 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Подання Вінницького міськрайонного відділу з питань пробації Центрально-Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України задовольнити.

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , засудженого вироком Шаргородського районного суду Вінницької області від 05.04.2016 року за ч. 3 ст. 185 КК України до покарання у виді позбавлення волі на строк чотири роки, на підставі ст. ст. 75, 76 КК України звільнений від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком два роки - звільнити від призначеного покарання, у зв`язку із закінченням іспитового строку.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду Вінницької області шляхом подачі апеляційної скарги через Вінницький міський суд Вінницької області протягом семи днів з дня її оголошення.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Суддя

СудВінницький міський суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення27.04.2018
Оприлюднено27.02.2023
Номер документу73662384
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —152/452/16-к

Ухвала від 27.04.2018

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Романчук Р. В.

Ухвала від 17.04.2018

Кримінальне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Славінська Н. Л.

Ухвала від 19.10.2017

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Каленяк Р. А.

Вирок від 05.04.2016

Кримінальне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Строгий І. Л.

Ухвала від 01.04.2016

Кримінальне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Строгий І. Л.

Ухвала від 17.03.2016

Кримінальне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Строгий І. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні