Ухвала
від 26.04.2018 по справі 295/3774/18
КОРОЛЬОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа № 295/3774/18

2/296/1729/18

УХВАЛА

про прийняття до розгляду позовної заяви і відкриття провадження у справі

"26" квітня 2018 р. м. Житомир

Суддя Корольовського районного суду м. Житомира Сингаївський О.П., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Бенефіс Фешн про стягнення компенсації за затримку розрахунку,

ВСТАНОВИВ:

До Корольовського районного суду м. Житомира надійшла вказана позовна заява.

Одночасно позовна заява містить клопотання позивача про витребування у Товариства з обмеженою відповідальністю Бенефіс Фешн належним чином завіреної довідки про її середню заробітну плату за останні два повних відпрацьованих нею місяці, оскільки вона не має можливості самостійно отримати зазначені докази, що можуть посприяти подальшому повному, всебічному та об'єктивному розгляду справи.

Крім того, у позовній заяві ОСОБА_1 просить до ухвалення судом рішення відстрочити їй сплату судового збору, що справляється за подання до суду зазначеного позову, у зв'язку з її тяжким матеріальним становищем.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження в справі відсутні.

Згідно вимог п.7 ч.2 ст.187 ЦПК України, суддя вирішує клопотання позивача, що надійшли разом із позовною заявою, оскільки це не потребує виклику сторін.

Відповідно до ч.1 ст.84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Дослідивши матеріали позовної заяви, суддя встановив, що вимога позивача щодо відстрочення сплати судових витрат підлягає частковому задоволенню виходячи з наступного.

Відповідно до ст.136 ЦПК України, суд, враховуючи майновий стан сторони, може своєю ухвалою відстрочити сплату судового збору на визначений строк, але не більше як до ухвалення судового рішення у справі.

Отже, підставою для відстрочення сплати судових витрат, пов'язаних із розглядом справи являється майновий стан сторони, який позбавляє її можливості здійснити оплату судового збору у визначеному Законом розмірі при зверненні з позовом до суду.

Встановлено, що ОСОБА_1 подано в суд позовну заяву, яка має вимогу майнового характеру.

Відповідно до ст.4 Закону України Про судовий збір , за подання зазначеного позову, судовий збір сплачується за ставками, встановленими для позовних заяв майнового характеру.

Зважаючи на те, що обставини викладені позивачем, на які вона посилається як на підставу відстрочення сплати судового збору, підтверджуються матеріалами справи, суддя приходить до висновку, що майновий стан позивача дає підстави для відстрочення сплати судового збору до першого судового засідання у справі.

Враховуючи вимоги ст.ст.274, 277, 279 ЦПК України, суддя дійшов висновку про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.84, 136, 178-180, 187, 274-279 ЦПК України, суддя

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Бенефіс Фешн про стягнення компенсації за затримку розрахунку .

Відкрити провадження у справі.

Розглядати справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами.

За клопотанням однієї із сторін, розгляд справи може проводитись в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

До першого судового засідання у справі відстрочити ОСОБА_1 сплату судового збору.

Зобов'язати Товариство з обмеженою відповідальністю Бенефіс Фешн надати суду до першого судового засідання належним чином завірену довідку про розмір середньої заробітної плати ОСОБА_1 (ідентифікаційний номер НОМЕР_1) за останні два повних відпрацьованих нею місяці.

Призначити перше судове засідання у справі на 18 липня 2018 року о 12 год. 15 хв. у приміщенні суду за адресою: 10014, м. Житомир, м-н Соборний, 1, зал судових засідань № 3-К.

Відповідач має право протягом п'ятнадцяти днів із дня вручення копії даної ухвали подати до суду відзив на позовну заяву у порядку, передбаченому ст.178 ЦПК України, з одночасним направленням копії відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи і наданням суду доказів про здійснення вказаних дій.

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив у п'ятиденний строк з дня отримання відзиву у порядку, передбаченому ст.179 ЦПК України.

Відповідач має право у п'ятиденний строк з моменту отримання відповіді на відзив надати суду заперечення на вказану відповідь, з одночасним направленням копії заперечення та доданих до нього документів іншим учасникам справи у порядку, передбаченому ст.180 ЦПК України.

За клопотанням сторони суд може відкласти розгляд справи з метою надання додаткового часу для подання відповіді на відзив та (або) заперечення, якщо вони не подані до першого судового засідання з поважних причин.

В разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Сторони можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет - https://court.gov.ua/fair/ .

Ухвала може бути оскаржена лише щодо недотримання правил підсудності у встановлений законом строк і порядок, в іншій його частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О. П. Сингаївський

СудКорольовський районний суд м. Житомира
Дата ухвалення рішення26.04.2018
Оприлюднено29.04.2018
Номер документу73668112
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —295/3774/18

Ухвала від 21.02.2019

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Шевчук А. М.

Ухвала від 01.11.2018

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Шевчук А. М.

Ухвала від 01.11.2018

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Шевчук А. М.

Рішення від 12.09.2018

Цивільне

Корольовський районний суд м. Житомира

Сингаївський О. П.

Рішення від 12.09.2018

Цивільне

Корольовський районний суд м. Житомира

Сингаївський О. П.

Ухвала від 26.04.2018

Цивільне

Корольовський районний суд м. Житомира

Сингаївський О. П.

Ухвала від 30.03.2018

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Гумен Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні