Ухвала
від 26.04.2018 по справі 909/1064/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 909/1064/17

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

за результатами попереднього засідання

26.04.2018 м. Івано-Франківськ Господарський суд Івано-Франківської області у складі судді Ткаченко І. В., при секретарі судового засідання Сегін І. В., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Медобори",

в с т а н о в и в:

16 січня 2018 р., Господарський суд Івано-Франківської області відкрив провадження у справі про банкрутство ТОВ "Медобори", ввів процедуру розпорядження майном боржника строком на 115 календарних днів, попереднє засідання призначив на 20 березня 2018 р.

Оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство ТОВ "Медобори" було оприлюднено на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України 16 січня 2018 р.

Ухвалою від 15 лютого 2018 р. розпорядником майна ТОВ "Медобори" суд призначив арбітражного керуючого ОСОБА_1

20 та 30 березня, 16 квітня 2018 р., попереднє засідання суд відкладав на 30 березня, 16 та 26 квітня 2018 р. відповідно.

До початку судового засідання до канцелярії суду електронною поштою від розпорядника майна надійшов реєстр вимог кредиторів та повідомлення щодо розгляду грошових вимог Управління ПФУ в м. Івано-Франківську до боржника.

Відповідно до положень ч. 2 ст. 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", у попередньому засіданні суд розглядає всі вимоги кредиторів, у тому числі щодо яких були заперечення боржника і які не були внесені розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів, а також ті, що визнані боржником та внесені розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів, і вирішує питання про його затвердження. За результатами розгляду вимог кредиторів господарський суд виносить ухвалу, в якій зазначаються: розмір та перелік усіх визнаних судом вимог кредиторів, які вносяться розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів; розмір та перелік не визнаних судом вимог кредиторів; дата проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів; дата підсумкового засідання суду, на якому буде винесено ухвалу про санацію боржника чи постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про закриття провадження у справі про банкрутство або ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду, яке має відбутися у строки, встановлені частиною другою статті 22 цього Закону. У реєстрі вимог кредиторів повинні міститися відомості про кожного кредитора, розмір його вимог за грошовими зобов'язаннями, черговість задоволення кожної вимоги. Неустойка (штраф, пеня) враховується в реєстрі вимог кредиторів окремо від основних зобов'язань у шосту чергу та може бути предметом мирової угоди.

Згідно з ч. 1 ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", конкурсні кредитори за вимогами, які виникли до дня відкриття провадження (проваджень) у справі про банкрутство, зобов'язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують, протягом тридцяти днів від дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження (проваджень) у справі про банкрутство. Відлік строку на заявлення грошових вимог кредиторів до боржника починається з дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження (проваджень) у справі про банкрутство. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає.

Після опублікування оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство ТОВ "Медобори", у встановлений законом строк до господарського суду надійшла заява Управління ПФУ в м. Івано-Франківську про грошові вимоги до боржника в розмірі 5 513 грн 95 коп.

30 березня 2018 р., суд постановив ухвалу про визнання грошових вимог Управління ПФУ в м. Івано-Франківську до боржника і повному обсязі та включення їх до реєстру вимог кредиторів боржника у другу чергу.

Інших заяв із кредиторськими вимогами до ТОВ "Медобори" до суду не надходило.

До третьої та шостої черг реєстру вимог кредиторів боржника обґрунтовано включені грошові вимоги ініціюючого кредитора ДПІ у м. Івано-Франківську в сумі 1 684 015 грн 54 коп. та 464 388 грн 81 коп. відповідно, які були визнані ухвалою про відкриття провадження у даній справі.

Крім того, до першої черги реєстру вимог кредиторів ТОВ "Медобори" слід включити також витрати ініціюючого кредитора у розмірі 16 000 щодо сплати судового збору за подання заяви про порушення провадження у справі про банкрутство.

Згідно з ч. 4 ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", особи, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними кредиторами, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі.

Відповідно до ч. 1 ст. 26 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", протягом десяти днів після винесення ухвали за результатами попереднього засідання господарського суду розпорядник майна письмово повідомляє кредиторів згідно з реєстром вимог кредиторів, уповноважену особу працівників боржника та уповноважену особу засновників (учасників, акціонерів) боржника про місце і час проведення зборів кредиторів та організовує їх проведення.

Керуючись ст. ст. 2, 23, 25, 26 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 234 ГПК України, суд

у х в а л и в:

кредиторами товариства з обмеженою відповідальністю "Медобори" (76018, м. Івано-Франківськ, вул. Незалежності, буд. 67; ідентифікаційний код 30474985) визнати:

- Головне управління ДФС в Івано-Франківській області (ідентифікаційний код 39394463) з грошовими вимогами першої черги в сумі 16 000 (шістнадцять тисяч) грн, третьої черги в сумі 1 684 015 (один мільйон шістсот вісімдесят чотири тисячі п'ятнадцять) грн 54 коп. та шостої черги в сумі 464 388 (чотириста шістдесят чотири тисячі триста вісімдесят вісім) грн 81 коп.

- Управління Пенсійного фонду України в м. Івано-Франківську (ідентифікаційний код 20550895) з грошовими вимогами другої черги у розмірі 5 513 (п'ять тисяч п'ятсот тринадцять) грн 95 коп.

Затвердити реєстр вимог кредиторів товариства з обмеженою відповідальністю "Медобори" на загальну суму 2 169 918 (два мільйони сто шістдесят дев'ять тисяч дев'ятсот вісімнадцять) грн 30 коп.

Розпоряднику майна організувати проведення зборів кредиторів та подати суду протокольне рішення зборів кредиторів про утворення та склад комітету кредиторів.

Підсумкове засідання суду, на якому буде винесено ухвалу про перехід до наступної судової процедури (процедури санації, ліквідації, мирової угоди) або закриття провадження у справі провести 24 травня 2018 р., об 11 год. 30 хв. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Івано-Франківської області у м. Івано-Франківську по вул. Шевченка, 16, в залі судових засідань № 9.

Ухвала набирає законної сили моменту її підписання та може бути оскаржена у визначені статтями 256, 257 ГПК України строк та порядку.

Суддя Ткаченко І. В.

СудГосподарський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення26.04.2018
Оприлюднено02.05.2018
Номер документу73694548
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —909/1064/17

Ухвала від 28.11.2023

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Ткаченко І. В.

Ухвала від 06.11.2023

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Ткаченко І. В.

Ухвала від 06.12.2022

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Ткаченко І. В.

Ухвала від 15.06.2022

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Ткаченко І. В.

Ухвала від 01.06.2022

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Ткаченко І. В.

Ухвала від 23.11.2021

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Ткаченко І. В.

Ухвала від 02.11.2021

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Ткаченко І. В.

Ухвала від 18.10.2021

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Ткаченко І. В.

Ухвала від 13.08.2021

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Ткаченко І. В.

Ухвала від 13.07.2020

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Ткаченко І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні