Ухвала
від 03.05.2018 по справі 189/546/18
ПОКРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 189/546/18

1-кс/189/82/18

У Х В А Л А

03.05.2018 року Покровський районний суд Дніпропетровської області в складі:

слідчого судді ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

за участю прокурора ОСОБА_3

розглянувши у судовому засіданні в смт. Покровське клопотання прокурора відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих регіональної прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 за матеріалами кримінального провадження №42018040000000345 від 02.04.2018 року за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України про надання дозволу на проведення обшуку,-

ВСТАНОВИВ:

03.05.2018 року до суду надійшло клопотання прокурора відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих регіональної прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку за матеріалами кримінального провадження №42018040000000345 від 02.04.2018 року за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, а саме: проведення обшуку приміщення Маломихайлівської сільської ради Покровського району Дніпропетровської області, яка знаходиться за адресою: Дніпропетровська область, Покровський район, с. Маломихайлівка, вул. Центральна, будинок № 30, з метою відшукання реєстраційних справ в яких містяться документи щодо проведення реєстраційних дій з наступними підприємствами: ТОВ «Фріз Оіл Груп», ТОВ «ПОІС ПЛЮС СЕРВІС», ТОВ «БРСМ-НАФТА», ТОВ «ЛОГОС-ЮГ», ТОВ «ЦЕНТР ОІЛ ТРЕЙД», ТОВ «МАКРО ТРЕЙДІНГ», ТОВ «ГЕЛІОС», ТОВ «ПЕТРОЛ АГРО», ТОВ «ВІТ ОІЛ», ТОВ «НОВА ПАЛИВНА КОМПАНІЯ», ТОВ «ЮГ ОІЛ ТРЕЙД», ТОВ «НІК ІНВЕСТ ПЛЮС», ТОВ «ВЕСТ ОІЛ ТРЕЙД», ТОВ «НАФТАЗАХІД», ТОВ «ТЕХНОМАРКЕТ 2015», ТОВ «АЗС-ОЙЛ», ТОВ «ОПТОН ОІЛ», ПП «АМД», ТОВ «ХОЛОС», ТОВ «РИБТОРГ ГРУП», ТОВ «ЕНЕЙ-АГРО», LARLINBUSIN ESSLTD, місто Вікторія, Махе, Сейшельські острови та «АРУДІ ВЕНЧУТІС ПРАЙВІТ ЛІМІТЕД», місто Мумбай, Махараштра; ком`ютерної техніки, яка містить в собі електронні документи, що стосуються реєстраційних дій із вищезазначеними підприємствами.

В обґрунтування свого клопотання прокурор посилається на те, що слідчим відділом Покровського ВП Синельниківського ВП ГУНП в Дніпропетровській області здійснюється досудове розслідування кримінального провадження №42018040000000345, яке розпочато 02.04.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України за фактом зловживання службовим становищем державним реєстратором ОСОБА_4 .

В ході досудового розслідування встановлено, що Товариство з обмеженою відповідальністю «Фріз Оіл Груп» є учасником вищевказаних підприємств. Право власності на частки у зазначених товариствах ТОВ «Фріз Оіл Груп» набуло на законних підставах.

Разом з тим, державним реєстратором виконавчого комітету Маломихайлівської сільської ради Покровського району Дніпропетровської області ОСОБА_4 21.03.2018 - 23.03.2018 незаконно з грубим порушенням норм діючого законодавства здійснила ряд реєстраційних дій відносно вказаних підприємств, а саме внесла зміни щодо власників статутного капіталу, а саме виключила ТОВ «Фріз Оіл Груп» із числа власників та протиправно внесла до переліку власників вказаних підприємств LARLINBUSIN ESSLTD, місто Вікторія, Махе, Сейшельські острови та «АРУДІ ВЕНЧУТІС ПРАЙВІТ ЛІМІТЕД», місто Мумбай, Махараштра.

При цьому державним реєстратором ОСОБА_4 , в порушення п. 3 ч. 1 ст. 28 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань» скасовано арешт, який був накладений ухвалою Голосіївського районного суду м. Києва від 08.02.2018 за № 752/5800/17 на корпоративні права зазначених юридичних осіб шляхом заборони вчинення будь-яких реєстраційних дій щодо зміни власників статутного капіталу вказаних товариств.

Крім того, дослідивши витяги з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, встановлено, що державний реєстратор при виключенні ТОВ «Фріз Оіл Груп» з переліку учасників товариств взагалі не зазначила документ, що став підставою проведення реєстраційних дій (рішення суду, протокол загальних зборів підприємства тощо).

Таким чином, державним реєстратором ОСОБА_4 будучи службовою особою органу державної влади, зловживаючи службовим становищем, діючи умисно, всупереч інтересам служби, вчинила реєстраційні дії зі скасування арешту накладеного на корпоративні права вказаних підприємств та в подальшому внесла зміни до учасників товариств виключивши ТОВ «Фріз Оіл Груп» та зазначивши LARLINBUSIN ESSLTD, місто Вікторія, Махе, Сейшельські острови та «АРУДІ ВЕНЧУТІС ПРАЙВІТ ЛІМІТЕД», місто Мумбай, Махараштра.

Зважаючи на викладе прокурор дійшов висновку, що доказове значення у кримінальному проваджені мають оригінали реєстраційних справ, які створені державним реєстратором ОСОБА_4 21.03.2018 - 23.03.2018 за результатами проведення реєстраційних дій щодо корпоративних прав ТОВ «Фріз Оіл Груп», ТОВ «ПОІС ПЛЮС СЕРВІС», ТОВ «БРСМ-НАФТА», ТОВ «ЛОГОС-ЮГ», ТОВ «ЦЕНТР ОІЛ ТРЕЙД», ТОВ «МАКРО ТРЕЙДІНГ», ТОВ «ГЕЛІОС», ТОВ «ПЕТРОЛ АГРО», ТОВ «ВІТ ОІЛ», ТОВ «НОВА ПАЛИВНА КОМПАНІЯ», ТОВ «ЮГ ОІЛ ТРЕЙД», ТОВ «НІК ІНВЕСТ ПЛЮС», ТОВ «ВЕСТ ОІЛ ТРЕЙД», ТОВ «НАФТАЗАХІД», ТОВ «ТЕХНОМАРКЕТ 2015», ТОВ «АЗС-ОЙЛ», ТОВ «ОПТОН ОІЛ», ПП «АМД», ТОВ «ХОЛОС», ТОВ «РИБТОРГ ГРУП», ТОВ «ЕНЕЙ-АГРО», LARLINBUSIN ESSLTD, місто Вікторія, Махе, Сейшельські острови та «АРУДІ ВЕНЧУТІС ПРАЙВІТ ЛІМІТЕД», місто Мумбай, Махараштра.

Зазначені реєстраційні справи являють собою зшиті та пронумеровані документи в паперовому вигляді, які стали підставою для вчинення реєстраційних дій, а саме: заява, картка прийому заяви, документ на підставі якого вчиняється реєстраційна дія та інші.

Досудовим розслідуванням встановлено, що реєстраційні справи зберігаються в Маломихайлівській сільській раді Покровського району Дніпропетровської області: за адресою: Дніпропетровська область, Покровський район, с. Маломихайлівка, вул. Центральна, будинок № 30. На теперішній час у зв`язку з проведенням капітального ремонту будівлі, робочі місця працівників громади, у тому числі державного реєстратора ОСОБА_4 , тимчасово розташовані у Маломихайлівському будинку культури за адресою: Дніпропетровська область, Покровський район, с. Маломихайлівка, вул. Центральна, будинок № 28.

Слідством встановлено, що відповідно до інформації з Державного реєстру прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, будівля за адресою: Дніпропетровська область, Покровський район, с. Маломихайлівка, вул. Центральна, будинок № 30 в якій розміщується Маломихайлівська сільська рада Покровського району на праві власності належить виконавчому комітету Маломихайлівської сільської ради Покровського району.

Вважає, що проведення саме такої слідчої дії як обшук буде найбільш ефективним у відшуканні реєстраційних справ так як витребування зазначених документів на підставі статті 93 КПК України або в результаті тимчасового доступу до речей та документів надасть можливість державному реєстратору ОСОБА_4 , яка розуміє протиправність та злочинність своїх дій за вчинення яких передбачена кримінальна відповідальність, спотворити, сховати або знищити документи, які необхідно відшукати в ході обшуку, що в свою чергу вплине на повноту, всебічність та об`єктивність досудового розслідування.

В судовому засіданні прокурор повністю підтримав клопотання про проведення обшуку та просив його задовольнити.

Слідчий суддя, розглянувши клопотання, заслухавши пояснення прокурора, дослідивши додані до клопотання документи, вважає, щоклопотання підлягає задоволенню.

Частиною 3 ст. 234 КПК України передбачено, що у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням.

До клопотання також мають бути подані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання.

Відповідно до ч.1 ст.235 КПК України ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

За таких обставин, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання прокурора відповідає вимогам КПК України, обґрунтоване та підлягає задоволенню. З метою повного всебічного та об`єктивного дослідження обставин справи, приймаючи до уваги те, що мається достатньо підстав вважати, що в приміщенні Маломихайлівської сільської ради Покровського району Дніпропетровської області, яка знаходиться за адресою: Дніпропетровська область, Покровський район, с. Маломихайлівка, вул. Центральна, будинок № 30, можуть бути виявлені наступні речі, що мають значення для повного всебічного та об`єктивного дослідження обставин справи: реєстраційні справи в яких містяться документи щодо проведення реєстраційних дій з наступними підприємствами: ТОВ «Фріз Оіл Груп», ТОВ «ПОІС ПЛЮС СЕРВІС», ТОВ «БРСМ-НАФТА», ТОВ «ЛОГОС-ЮГ», ТОВ «ЦЕНТР ОІЛ ТРЕЙД», ТОВ «МАКРО ТРЕЙДІНГ», ТОВ «ГЕЛІОС», ТОВ «ПЕТРОЛ АГРО», ТОВ «ВІТ ОІЛ», ТОВ «НОВА ПАЛИВНА КОМПАНІЯ», ТОВ «ЮГ ОІЛ ТРЕЙД», ТОВ «НІК ІНВЕСТ ПЛЮС», ТОВ «ВЕСТ ОІЛ ТРЕЙД», ТОВ «НАФТАЗАХІД», ТОВ «ТЕХНОМАРКЕТ 2015», ТОВ «АЗС-ОЙЛ», ТОВ «ОПТОН ОІЛ», ПП «АМД», ТОВ «ХОЛОС», ТОВ «РИБТОРГ ГРУП», ТОВ «ЕНЕЙ-АГРО», LARLINBUSIN ESSLTD, місто Вікторія, Махе, Сейшельські острови та «АРУДІ ВЕНЧУТІС ПРАЙВІТ ЛІМІТЕД», місто Мумбай, Махараштра; ком`ютерної техніки, яка містить в собі електронні документи, що стосуються реєстраційних дій із вищезазначеними підприємствами.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 234, 235 КПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Клопотання прокурора відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих регіональної прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 за матеріалами кримінального провадження №42018040000000345 від 02.04.2018 року за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України про надання дозволу на проведення обшуку задовольнити.

Надати дозвіл слідчому, прокурору у кримінальному провадженні та іншим особам за дорученням слідчого, прокурора на проведення обшуку приміщення Маломихайлівської сільської ради Покровського району Дніпропетровської області, яка знаходиться за адресою: Дніпропетровська область, Покровський район, с. Маломихайлівка, вул. Центральна, будинок № 30, з метою відшукання реєстраційних справ в яких містяться документи щодо проведення реєстраційних дій з наступними підприємствами: ТОВ «Фріз Оіл Груп» (код 40573691), ТОВ «ПОІС ПЛЮС СЕРВІС» (код 33261053), ТОВ «БРСМ-НАФТА» (код 31826526), ТОВ «ЛОГОС-ЮГ» (код 31024917), ТОВ «ЦЕНТР ОІЛ ТРЕЙД» (код 40849727), ТОВ «МАКРО ТРЕЙДІНГ» (код 40849685), ТОВ «ГЕЛІОС» (код 20604846), ТОВ «ПЕТРОЛ АГРО» (код 40849711), ТОВ «ВІТ ОІЛ» (код 40849706), ТОВ «НОВА ПАЛИВНА КОМПАНІЯ» (код 32944836), ТОВ «ЮГ ОІЛ ТРЕЙД» (код 40849732), ТОВ «НІК ІНВЕСТ ПЛЮС» (код 34851801), ТОВ «ВЕСТ ОІЛ ТРЕЙД» (код 40859405), ТОВ «НАФТАЗАХІД» (код 39000982), ТОВ «ТЕХНОМАРКЕТ 2015» (код 40849679), ТОВ «АЗС-ОЙЛ» (код 32638151), ТОВ «ОПТОН ОІЛ» (код 40859604), ПП «АМД» (код 32365394), ТОВ «ХОЛОС» (код 3246105), ТОВ «РИБТОРГ ГРУП» (код 37249270), ТОВ «ЕНЕЙ-АГРО» (код 23836764), LARLINBUSIN ESSLTD, місто Вікторія, Махе, Сейшельські острови та «АРУДІ ВЕНЧУТІС ПРАЙВІТ ЛІМІТЕД», місто Мумбай, Махараштра; ком`ютерної техніки, яка містить в собі електронні документи, що стосуються реєстраційних дій із вищезазначеними підприємствами.

Строк дії ухвали один місяць, тобто до 01.06.2018 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення03.05.2018
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу73739024
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —189/546/18

Ухвала від 30.07.2018

Кримінальне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Лукінова К. С.

Ухвала від 30.07.2018

Кримінальне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Лукінова К. С.

Ухвала від 07.06.2018

Кримінальне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Лукінова К. С.

Ухвала від 07.06.2018

Кримінальне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Лукінова К. С.

Ухвала від 03.05.2018

Кримінальне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Лукінова К. С.

Ухвала від 03.05.2018

Кримінальне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Лукінова К. С.

Ухвала від 03.05.2018

Кримінальне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Лукінова К. С.

Ухвала від 03.05.2018

Кримінальне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Лукінова К. С.

Ухвала від 03.05.2018

Кримінальне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Лукінова К. С.

Ухвала від 19.04.2018

Кримінальне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Лукінова К. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні