Постанова
від 07.05.2018 по справі 922/4238/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-21-42, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання боржника банкрутом

"07" травня 2018 р.Справа № 922/4238/17

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Швидкіна А.О.

при секретарі судового засідання Трофименко С.В.

розглянувши заявуКиївської ОДПІ м. Харкова Головного управління ДФС у Харківській області, м. Харків про визнання банкрутом ТОВ "Агро-Вад", м. Харків , код ЄДРПОУ 32436061

учасники у справі про банкрутство не з'явилися

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду Харківської області від 15.01.2018 р. відкрито провадження у справі про банкрутство ТОВ "Агро-Вад", визнано вимоги ініціюючого кредитора на загальну суму 2428932,30 грн., введено мораторій на задоволення вимог кредиторів та процедуру розпорядження майном боржника, призначено розпорядником майна боржника арбітражного керуючого ОСОБА_1

Ухвалою суду від 12.03.2018 р. у попередньому засіданні затверджено реєстр вимог кредиторів ТОВ "Агро-Вад", підсумкове засідання суду призначено на 24.04.2018 р.

Ухвалою суду від 24.04.2018 р. розгляд справи у підсумковому засіданні був відкладений на 07.05.2018 р.

Розпорядник майна у судове засідання не з'явився, про дату, час та місце розгляду справи був повідомлений; надав заяву про згоду на участь у справі в якості ліквідатора ТОВ "Агро-Вад".

Представник ініціюючого кредитора у судове засідання не з'явився, про дату, час та місце розгляду справи був повідомлений; надав клопотання про визнання ТОВ "Агро-Вад" банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором ТОВ "Агро-Вад" арбітражного керуючого ОСОБА_1

Розглянувши матеріали справи, суд зазначає.

Для вирішення питання щодо подальшого застосування судових процедур банкрутства (санація, ліквідація, укладення мирової угоди) однією з основних умов є встановлення достатності або недостатності активів для погашення вимог кредиторів, які включені до реєстру вимог кредиторів.

Розпорядник майна довів суду та комітету кредиторів про відсутність будь-яких реальних перспектив відновити платоспроможність боржника шляхом проведення процедури санації.

Згідно з ч. 4 ст. 205 ГК України, у разі неспроможності суб'єкта господарювання через недостатність його майна задовольнити вимоги кредиторів він може бути оголошений за рішенням суду банкрутом.

Відповідно до ч. 8 ст. 26 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", до компетенції комітету кредиторів належить, зокрема, прийняття рішення про: звернення до господарського суду з клопотанням про відкриття процедури санації, визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури у випадках, передбачених цим Законом; звернення до господарського суду з клопотанням про призначення арбітражного керуючого (керуючого санацією, ліквідатора).

17.04.2018 р. проведені збори кредиторів ТОВ "Агро-Вад", на яких було розглянуто питання щодо визначення кількісного складу комітету кредиторів та обрано членів комітету кредиторів ТОВ "Агро-Вад", до складу якого увійшов 1 кредитор - Київська ОДПІ м. Харкова Головне управління ДФС у Харківській області.

17.04.2018 р. на засіданні комітету кредиторів ТОВ "Агро-Вад" було, зокрема, вирішено звернутися до суду з клопотанням про визнання ТОВ "Агро-Вад" банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

07.05.2018 р. до суду від голови комітету кредиторів ТОВ "Агро-Вад" надійшло клопотання про визнання ТОВ "Агро-Вад" банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором ТОВ "Агро-Вад" арбітражного керуючого ОСОБА_1

Відповідно до матеріалів справи та наданих суду документів, комітет кредиторів обґрунтовано дійшов висновку, що задоволення вимог кредиторів можливо не інакше, як через застосування до боржника ліквідаційної процедури.

До суду від арбітражного керуючого ОСОБА_1 надійшла заява про згоду на участь у справі в якості ліквідатора ТОВ "Агро-Вад".

Судом встановлено, що кандидатура арбітражного керуючого ОСОБА_1 повністю відповідає вимогам ст. 97 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Розглянувши матеріали справи, заяву арбітражного керуючого ОСОБА_1 про згоду на участь у справі в якості ліквідатора, враховуючи, що зазначена кандидатура відповідає вимогам ст. 97 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", була рекомендована комітетом кредиторів, а також відсутність інших пропозицій та заяв на призначення у даній справі в якості ліквідатора, суд вважає за необхідне визнати ТОВ "Агро-Вад" банкрутом, відкрити ліквідаційну процедуру та призначити ліквідатором ТОВ "Агро-Вад" арбітражного керуючого ОСОБА_1

Постановою пленуму Вищого господарського суду України № 16 від 17.12.2013 р. затверджений порядок офіційного оприлюднення відомостей про справу про банкрутство.

Згідно з розділом ІІ зазначеного порядку офіційне оприлюднення здійснюється у випадках передбачених Законом та офіційному оприлюдненню підлягає, зокрема, повідомлення про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

Розділом ІІІ порядку офіційного оприлюднення відомостей про справу про банкрутство встановлено, що офіційне оприлюднення оголошень (повідомлень) здійснюється на підставі судового рішення. З цією метою резолютивна частина судового рішення повинна містити відповідний припис.

Враховуючи вищезазначене, суд дійшов висновку про необхідність здійснення офіційного оприлюднення на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України про визнання ТОВ "Агро-Вад" банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатора у справі.

Керуючись ст. ст. 37-48, 114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. ст. 233-235 ГПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Визнати товариство з обмеженою відповідальністю "Агро-Вад" (код ЄДРПОУ 32436061, адреса: 61161, АДРЕСА_1) банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру.

2. Призначити ліквідатором ТОВ "Агро-Вад" арбітражного керуючого ОСОБА_1 (свідоцтво № 409 від 04.03.2013 р., адреса: 49000, м. Дніпро, а/с 16, ІПН НОМЕР_1).

3. Оприлюднити на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України повідомлення про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури, текст якого додається.

4. З дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури наступають наслідки, передбачені ст. 38 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

5. Вимоги за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, можуть пред'являтися тільки в межах ліквідаційної процедури протягом двох місяців з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає. Кредитори, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі.

6. Зобов'язати ліквідатора в строк до 07.05.2019 р. виконати ліквідаційну процедуру та надати суду обґрунтований звіт про виконану роботу, ліквідаційний баланс, а також всі докази, що свідчать про виконання ліквідаційної процедури.

Постанова набирає законної сили 07 травня 2018 року.

Постанова може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги в строки, передбачені ст. 256 ГПК України.

Копію постанови направити ліквідатору, кредитору, банкруту, державному реєстратору, Київському ВДВС м. Харкова ГТУЮ у Харківській області, відділу з питань банкрутства ГУЮ у Харківській області, Головному управлінню ДФС у Харківській області.

Повний текст постанови складено 08 травня 2018 року.

Суддя ОСОБА_2

СудГосподарський суд Харківської області
Дата ухвалення рішення07.05.2018
Оприлюднено11.05.2018
Номер документу73839716
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —922/4238/17

Ухвала від 06.11.2018

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 17.10.2018

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 24.09.2018

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 24.09.2018

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 13.08.2018

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Постанова від 25.07.2018

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Шутенко І.А.

Ухвала від 11.06.2018

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Шутенко І.А.

Ухвала від 25.05.2018

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Шутенко І.А.

Постанова від 07.05.2018

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 07.05.2018

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні