Ухвала
від 10.05.2018 по справі 2-1536/10
НЕДРИГАЙЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 6/582/3/18

Справа № 2-1536/10

Копія

У Х В А Л А

"10" травня 2018 р.

Суддя Недригайлівського районного суду Сумської області Жмурченко В.Д., ознайомившись з поданням державного виконавця Подільського РВДВС м.Київ ГТУЮ у м. Києві ОСОБА_1 про видачу дубліката виконавчого листа,-

В С Т А Н О В И В:

03 травня 2018 року надійшло подання державного виконавця Подільського РВДВС м.Київ ГТУЮ у м. Києві ОСОБА_1 про видачу дублікату виконавчого листа по цивільній справі №2-1511 про стягнення з ОСОБА_2 на користь ОСОБА_3 на утримання неповнолітньої дитини ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1, аліментів у розмірі 1/4 від усіх видів заробітку відповідача щомісячно, але не менше 30 відсотків прожиткового мінімуму на дитину відповідного віку до її повноліття, в ході проведення виконавчих дій вищезазначений виконавчий лист було втрачено.

Відповідно до п.17.4 Перехідних положень ЦПК України у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець, приватний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для предявлення виконавчого документа до виконання. Про видачу дубліката виконавчого документа постановляється ухвала у десятиденний строк із дня надходження заяви.

За видачу стягувачу дубліката виконавчого документа справляється судовий збір у розмірі 0,03 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Заявником не надано до заяви платіжне доручення.

Законодавець не визначив вимог до форми та змісту заяви чи подання про видачу дубліката виконавчого документа.

Однак, з Узагальнення практики розгляду судами процесуальних питань, пов'язаних із виконанням судових рішень у цивільних справах ВССУ з розгляду цивільних і кримінальних справ від 25.09.2015 року слідує, що заява про видачу дубліката виконавчого листа повинна містити необхідні відомості для вирішення питання видачі дубліката виконавчого листа. У таких заявах потрібно зазначати назви сторін виконавчого провадження, підстави для видачі дубліката виконавчого листа; посилання на докази, якими підтверджувалась би втрата виконавчого листа.

Як вбачається з подання, державний виконавець не зазначив сторони виконавчого провадження, їх адреси, не надано копії подання про видачу дубліката виконавчого листа для направлення сторонам.

Із наведеного вище Узагальнення слідує, що суди повинні при розгляді заяви про видачу виконавчого листа застосувати положення статей 119,121ЦПК (2004 р.).

З огляду на наведене, загальні принципи ЦПК України при розгляді заяви про видачу дубліката виконавчого листа підлягають до застосування.

Згідно ст.185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175і177цьогоКодексу, протягом пяти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

З вищевкладеного встановлено, що дане подання про видачу дубліката виконавчого листа подано з порушенням вимог ст. 175,177 ЦПК України, в силу вимогст. 185 ЦПК України, та вважаю за необхідне подання державного виконавця Подільського РВДВС м.Київ ГТУЮ у м. Києві ОСОБА_1 про видачу дубліката виконавчого листа залишити без руху, так як не надано платіжного доручення про сплату судового збору в розмірі 48 грн., та не зазначено сторони виконавчого провадження, їх адреси проживання, не надано копії подання про видачу дубліката виконавчого листа для направлення сторонам та надати строк для усунення недоліків.

Керуючись ст.ст. 175,177,185 ЦПК України, -

У Х В А Л И В:

Подання державного виконавця Подільського РВДВС м.Київ ГТУЮ у м. Києві ОСОБА_1 про видачу дубліката виконавчого листа про видачу дубліката виконавчого листа - залишити без руху.

Визначити державному виконавцю Подільського РВДВС м.Київ ГТУЮ у м. Києві ОСОБА_1А пятиденнийстрок з дня отримання копії ухвали для усунення зазначених в ній недоліків, шляхом подання до Недригайлівського районного суду Сумської області, платіжного доручення про сплату судового збору в розмірі 48 грн., зазначити сторони виконавчого провадження, їх адреси проживання, надати копії подання про видачу дубліката виконавчого листа для направлення сторонам.

Роз'яснити державному виконавцю Подільського РВДВС м.Київ ГТУЮ у м. Києві ОСОБА_1, що в разі невиконання вимог суду подання буде вважатися неподаним і повернута заявнику.

Копію ухвали направити заявнику.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:підпис З оригіналом згідно

Суддя : В. Д. Жмурченко

СудНедригайлівський районний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення10.05.2018
Оприлюднено15.05.2018
Номер документу73890069
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-1536/10

Рішення від 10.01.2010

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Гусев О. Г.

Рішення від 10.03.2010

Цивільне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Рудніцький В. А.

Ухвала від 26.04.2010

Цивільне

Новогродівський міський суд Донецької області

Бродніков С. О.

Ухвала від 16.04.2010

Цивільне

Новогродівський міський суд Донецької області

Бродніков С. О.

Рішення від 07.05.2010

Цивільне

Новогродівський міський суд Донецької області

Бродніков С. О.

Ухвала від 25.06.2018

Цивільне

Недригайлівський районний суд Сумської області

Жмурченко В. Д.

Рішення від 10.06.2010

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Марченко Н. В.

Ухвала від 10.05.2018

Цивільне

Недригайлівський районний суд Сумської області

Жмурченко В. Д.

Ухвала від 22.03.2010

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Головін В. О.

Рішення від 08.09.2010

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Казак С. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні