Ухвала
від 11.05.2018 по справі 1-6/12
БРОДІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 1-6/12

провадження № 1-в/439/22/18

УХВАЛА

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

11 травня 2018 року Бродівський районний суд Львівської області в складі:

головуючого-судді ОСОБА_1 ,

з участю секретаря ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

захисника -адвоката ОСОБА_4

представника Бродівської ЦРЛ - лікаря-психіатра ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м.Броди подання головного лікаря Бродівської центральної районної лікарні ОСОБА_6 про припинення застосування примусових заходів медичного характеру у виді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку відносно ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителя АДРЕСА_1 , не працюючого, -

в с т а н о в и в :

27.03.2018 до суду надійщло подання головного лікаря Бродівської центральної районної лікарні ОСОБА_6 про припинення застосування примусових заходів медичного характеру у виді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку відносно ОСОБА_7 , оскільки вбачається покращення психічного стану, регулярний прийом підтримуючого лікування, впорядкованість у поведінці.

Заслухавши думку прокурора, який просить відмовити у задоволенні подання, лікаря-психіатра, захисника, які підтримали подання, дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що подання слід задоволити з наступних підстав.

Відповідно до положень ч.5ст.19 Закону України "Про психіатричну допомогу"питання про зміну або припинення застосування примусового заходу медичного характеру вирішується судом у разі такої зміни стану психічного здоров`я особи, за якої відпадає необхідність застосування раніше призначеного заходу або виникає необхідність у призначенні іншого примусового заходу медичного характеру.

Відповідно до ч.ч.1,3ст.514 КПК Українипродовження, зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється на підставі ухвали суду, в межах територіальної юрисдикції якого застосовується цей захід чи відбувається лікування.

Розгляд питання про продовження, зміну чи припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється за поданням представника медичного закладу (лікаря-психіатра), де тримається дана особа, у передбаченомуст.95 Кримінального кодексу Українитаст.512 КПК Українипорядку. До подання додається висновок комісії лікарів-психіатрів, який обґрунтовує необхідність продовження, зміни або припинення застосування таких примусових заходів.

Відповідно до ч.2ст.95 КК Україниособи, до яких застосовані примусові заходи медичного характеру, підлягають огляду комісією лікарів-психіатрів не рідше одного разу на 6 місяців для вирішення питання про наявність підстав для звернення до суду із заявою про припинення або про зміну застосування такого заходу. У разі відсутності підстав для припинення або зміни застосування примусового заходу медичного характеру представник психіатричного закладу (лікар-психіатр), який надає особі таку психіатричну допомогу, направляє до суду заяву, до якої додається висновок комісії лікарів-психіатрів, який містить обґрунтування про необхідність продовження застосування примусового заходу медичного характеру. У разі необхідності продовження застосування примусового заходу медичного характеру понад 6 місяців представник психіатричного закладу (лікар-психіатр), який надає особі таку психіатричну допомогу, повинен направити до суду за місцем знаходження психіатричного закладу заяву про продовження застосування примусового заходу. До заяви додається висновок комісії лікарів-психіатрів, який містить обґрунтування про необхідність продовження надання особі такої психіатричної допомоги. В подальшому продовження застосовування примусового заходу медичного характеру проводиться кожного разу на строк, який не може перевищувати 6 місяців.

Судом встановлено, що 07.08.2012 ухвалою Бродівського районного суду Львівської області відносно ОСОБА_7 застосовано примусовий захід медичного характеру у виді амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку. В подальшому ухвалами Бродівського районного суду Львівської області ОСОБА_7 неодноразово продовжувалось застосування примусових заходів медичного характеру, останній раз 21.06.2017 року у виді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку.

Як вбачається з акту комісії лікарів-психіатрів № 21 від 12.03.2018 року (а.с.295-297), лікарська комісія прийшла до висновку, що відносно ОСОБА_7 рекомендовано припинити застосування примусових заходів медичного характеру у виді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку, враховуючи покращення психічного стану, регулярнее відвідування лікаря, прийом підтримуючого лікування.

В судовому засіданні свідок ОСОБА_8 показав, що при комісійному обстеженні ОСОБА_7 було виявлено покращення його психічного стану він був спокійний, свідомість ясна, орієнтація всіх видів збережена, тому враховуючи, що протягом п`яти років він не лікавувася стаціонарно, лікування було амбулаторним із постійним підтримуючим режимом, комісія прийшла до висновку про можливість припинення застосування примусових заходів медичного харакрету.

Враховуючи вищенаведене, оскільки у суду наявні достатні підстави для припинення застосування примусових заходів медичного характеру, суд приходить до висновку, що подання слід задовольнити та припинити застосування примусових заходів медичного характеру до ОСОБА_7 у виді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку.

На підставіст.95 КК України, керуючись ст.514 КПК України, суд, -

у х в а л и в :

подання задовольнити.

Припинити застосування примусових заходів медичного характеру відносно ОСОБА_7 у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку.

На ухвалу може бути подана апеляційна скарга до Апеляційного суду Львівської області через Бродівський районний суд Львівської області протягом семи днів з дня її оголошення.

Суддя ОСОБА_1

СудБродівський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення11.05.2018
Оприлюднено27.02.2023
Номер документу73918284
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-6/12

Ухвала від 17.06.2021

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Янголь Є. В.

Ухвала від 16.07.2019

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Янголь Є. В.

Вирок від 19.04.2019

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Янголь Є. В.

Постанова від 10.04.2019

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Янголь Є. В.

Постанова від 10.04.2019

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Янголь Є. В.

Постанова від 25.10.2018

Кримінальне

Бродівський районний суд Львівської області

Бунда А. О.

Ухвала від 05.10.2018

Кримінальне

Бродівський районний суд Львівської області

Бунда А. О.

Ухвала від 11.05.2018

Кримінальне

Бродівський районний суд Львівської області

Бунда А. О.

Ухвала від 05.04.2018

Кримінальне

Бродівський районний суд Львівської області

Бунда А. О.

Постанова від 08.11.2017

Кримінальне

Корольовський районний суд м. Житомира

Покатілов О. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні