Ухвала
від 23.04.2018 по справі 638/18887/17
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 638/18887/17

Провадження № 2-а/638/244/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 квітня 2018 року Дзержинський районний суд міста Харкова у складі:

головуючого Аркатової К.В.,

секретаря Подосокорської А.О.,

представника позивача ОСОБА_1

розглянувши у підготовчому відкритому судовому засіданні в залі суду адміністративну справу за позовом ОСОБА_2 до державного інспектора у сфері державного контролю за використанням та охороною земель і дотримання вимог законодавства України про охорону земель-головного спеціаліста відділу організації, планування та аналізу інспекторської діяльності Управління з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Харківській області ОСОБА_3 про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення, -

встановив:

11 грудня 2017 року позивач звернувся з позовом до відповідача про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення №478-ДК/0206По/08/01/-17 від 27 листопада 2017 року та закриття провадження у справі у зв'язку з відсутністю події та складу адміністративного правопорушення.

Ухвалою Дзержинського районного суду м.Харкова від 17.01.2018 року провадження по справі відкрито за правилами загального позовного провадження та призначено підготовче судове засідання.

Представником Головного управління Держгеокадастру у Харківській області заявлено клопотання про вступ у справу у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача. В обґрунтування свого клопотання зазначає, що відповідно до структури Головного управління Держгеокадастру у Харківській області, Управління з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Харківській області є структурним підрозділом Головного управління Держгеокадастру у Харківській області та не наділене статусом юридичної особи та прийняте рішення в майбутньому може вплинути на права та обов'язки юридичної особи.

Представник позивача у судовому засіданні не заперечувала у задоволенні клопотання.

Відповідно до ч. 2 ст. 49 КАС України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Згідно ч. 5 ст. 49 Кодексу адміністративного судочинства України, про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов'язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Як вбачається, з матеріалів справи рішення у даній справі може вплинути на права та обов'язки Головного управління Держгеокадастру у Харківській області.

Враховуючи викладене, суд приходить до висновку про задоволення клопотання представника Головного управління Держгеокадастру у Харківській області про залучення у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача у справі за позовом ОСОБА_2 до державного інспектора у сфері державного контролю за використанням та охороною земель і дотримання вимог законодавства України про охорону земель-головного спеціаліста відділу організації, планування та аналізу інспекторської діяльності Управління з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Харківській області ОСОБА_3 про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення.

Керуючись статтями 49, 241, 243, 248, 250, 256, 294 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Клопотання представника Головного управління Держгеокадастру у Харківській області про вступ у справу у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача - задовольнити.

Залучити до участі у справі за позовом ОСОБА_2 до державного інспектора у сфері державного контролю за використанням та охороною земель і дотримання вимог законодавства України про охорону земель-головного спеціаліста відділу організації, планування та аналізу інспекторської діяльності Управління з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Харківській області ОСОБА_3 про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача - Головне управління Держгеокадастру у Харківській області (61022, м.Харків, майдан ОСОБА_1, 5, під'їзд 1, поверх 6,7) .

Копію ухвали направити учасникам справи.

Запропонувати третій особі подати до суду у семиденний строк з дня отримання копії ухвали з додатками, пояснення на адміністративний позов разом з усіма доказами, що обґрунтовують доводи, які в них наведені та надати до суду докази надіслання (подання) копії пояснень іншим учасникам справи.

До пояснень третьої особи застосовуються правила, встановлені частинами другою - четвертою статті 162 цього Кодексу.

Зобов'язати позивача направити третій особі копію позову та додатків негайно після отримання копії ухвали.

Роз'яснити третій особі про наявність у них процесуальних прав і обов'язків, що передбачені ст. ст. 44 , 51 Кодексу адміністративного судочинства України .

Відкласти підготовче судове засідання до 15 травня 2018 року до 09 години 00 хвилин у приміщенні Дзержинського районного суду м.Харкова (м.Харків, пр.Перемоги, 52-В).

Інформацію щодо справи, що розглядається можна отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет - https://dg.hr.court.gov.ua

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий

СудДзержинський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення23.04.2018
Оприлюднено17.05.2018
Номер документу73941261
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —638/18887/17

Постанова від 28.02.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Калиновський В.А.

Ухвала від 19.02.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Калиновський В.А.

Ухвала від 11.10.2018

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Русанова В.Б.

Ухвала від 11.10.2018

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Русанова В.Б.

Ухвала від 03.10.2018

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Русанова В.Б.

Ухвала від 03.10.2018

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Русанова В.Б.

Ухвала від 17.09.2018

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Русанова В.Б.

Рішення від 29.05.2018

Адміністративне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Аркатова К. В.

Ухвала від 23.04.2018

Адміністративне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Аркатова К. В.

Ухвала від 17.01.2018

Адміністративне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Аркатова К. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні