Ухвала
від 15.05.2018 по справі 911/2921/16
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

вул. Шолуденка, буд. 1, м. Київ, 04116, (044) 230-06-58 inbox@kia.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про залишення апеляційної скарги без руху

"15" травня 2018 р. Справа№ 911/2921/16

Київський апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючого: Мальченко А.О.

суддів: Дикунської С.Я.

Жук Г.А.

розглянувши матеріали апеляційної скарги керівника Сільськогосподарського виробничого кооперативу "Горбані" Возруд Юрія Миколайовича

на ухвалу Господарського суду Київської області від 03.04.2018

у справі № 911/2921/16 (суддя Черногуз А.Ф.)

за позовом Приватного підприємства "Агрофірма "Кам'янська"

до Сільськогосподарського виробничого кооперативу "Горбані"

про стягнення 1788056,86 грн

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Господарського суду Київської області від 03.04.2018 у задоволенні скарги Сільськогосподарського виробничого кооперативу "Горбані" на дії приватного виконавця Говорова П.В. з примусового виконання наказу Господарського суду Київської області від 09.03.2017 у справі №911/2921/16 за позовом приватного підприємства "Агрофірма "Кам'янська" до сільськогосподарського виробничого кооперативу "Горбані" про стягнення 1788056,86 грн відмовлено повністю.

Не погоджуючись із вищезазначеною ухвалою, керівник Сільськогосподарського виробничого кооперативу "Горбані" Возруд Ю.М. звернувся до Київського апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою, в якій просить скасувати оскаржувану ухвалу та постановити нове рішення, яким скаргу на дії приватного виконавця задовольнити повністю.

Дослідивши матеріали апеляційної скарги та додані до неї документи, суд апеляційної інстанції дійшов висновку, що наведена апеляційна скарга не відповідає вимогам Глави 1 Розділу IV Господарського процесуального кодексу України за наступними підставами.

Статтею 258 Господарського процесуального кодексу України встановлено вимоги до форми і змісту апеляційної скарги.

Відповідно до частини 2 статті 258 Господарського процесуального кодексу України, в апеляційній скарзі мають бути зазначені:

1) найменування суду, до якого подається скарга;

2) повне найменування (для юридичних осіб) або ім'я (прізвище, ім'я та по батькові) (для фізичних осіб) особи, яка подає апеляційну скаргу, її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України, реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серія паспорта для фізичних осіб - громадян України, номери засобів зв'язку та електронної пошти, офіційна електронна адреса, за наявності;

3) повне найменування (для юридичних осіб) або ім'я (прізвище, ім'я та по батькові) (для фізичних осіб) інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб);

4) рішення або ухвала, що оскаржується;

5) у чому полягає незаконність і (або) необґрунтованість рішення або ухвали (неповнота встановлення обставин, які мають значення для справи, та (або) неправильність установлення обставин, які мають значення для справи, внаслідок необґрунтованої відмови у прийнятті доказів, неправильного їх дослідження чи оцінки, неподання доказів з поважних причин та (або) неправильне визначення відповідно до встановлених судом обставин правовідносин тощо);

6) нові обставини, що підлягають встановленню, докази, які підлягають дослідженню чи оцінці, обґрунтування поважності причин неподання доказів до суду першої інстанції, заперечення проти доказів, використаних судом першої інстанції;

7) клопотання особи, яка подала скаргу;

8) дата отримання копії судового рішення суду першої інстанції, що оскаржується;

9) перелік документів та інших матеріалів, що додаються.

Крім того, пунктами 3, 4 частини 3 статті 258 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що до апеляційної скарги додаються докази надсилання копії скарги іншій стороні у справі та докази, що підтверджують дату отримання копії оскаржуваного судового рішення суду першої інстанції, за наявності.

Разом з тим, на особу, яка подає апеляційну скаргу, статтею 259 Господарського процесуального кодексу України покладено обов'язок по надісланню іншим учасникам справи копії цієї скарги та доданих до неї документів, які у них відсутні, листом з описом вкладення .

Однак скаржником до апеляційної скарги не додано доказів направлення копії цієї скарги і доданих до неї документів листом з описом вкладення сторонам у справі, а саме, Приватному підприємству"Агрофірма "Кам'янська" та приватному виконавцю Говорову П.В.

Як встановлено колегією суддів апеляційної інстанції, апелянтом подано апеляційну скаргу в порушення частин 3, 4 статті 258, статті 259 Господарського процесуального кодексу України.

За приписами статті 256 Господарського процесуального кодексу України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом двадцяти днів, а на ухвалу суду - протягом десяти днів з дня його (її) проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення суду, або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження:

1) рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом двадцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду;

2) ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом десяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Відповідно до вимог частини 3 статті 260 Господарського процесуального кодексу України апеляційна скарга залишається без руху також у випадку, якщо вона подана після закінчення строків, установлених статтею 256 цього Кодексу, і особа, яка її подала, не порушує питання про поновлення цього строку, або якщо підстави, вказані нею у заяві, визнані неповажними .

У зв'язку з ненаведенням в апеляційній скарзі причин поважності пропуску строку на апеляційне оскарження, суд апеляційної інстанції дійшов висновку про залишення апеляційної скарги без руху відповідно до вимог частини 3 статті 260 Господарського процесуального кодексу України.

Протягом десяти днів з дня вручення ухвали особа має право звернутися до суду апеляційної інстанції із заявою про поновлення строку, вказавши підстави для його поновлення.

Керуючись статтями 174, 234, 256, 258, 259, 260, Господарського процесуального кодексу України, Київський апеляційний господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Апеляційну скаргу керівника Сільськогосподарського виробничого кооперативу "Горбані" Возруд Юрія Миколайовича на ухвалу Господарського суду Київської області від 03.04.2018 у справі № 911/2921/16 залишити без руху.

2. Керівнику Сільськогосподарського виробничого кооперативу "Горбані" Возруд Юрію Миколайовичу усунути встановлені при поданні апеляційної скарги недоліки протягом 10 (десяти) днів з дня вручення ухвали про залишення апеляційної скарги без руху.

3. Зобов'язати керівника Сільськогосподарського виробничого кооперативу "Горбані" Возруд Юрія Миколайовича надати докази на підтвердження повноважень діяти від імені вказаного товариства.

4. Зобов'язати керівника Сільськогосподарського виробничого кооперативу "Горбані" Возруд Юрія Миколайовича надати читабельні та належним чином засвідчені копії актів на 16-ти арк., які додані скаржником до апеляційної скарги.

5. Роз'яснити керівнику Сільськогосподарського виробничого кооперативу "Горбані" Возруд Юрію Миколайовичу, що у випадку неподання скаржником заяви про поновлення строку на апеляційне оскарження протягом 10 (десяти) днів з дня вручення ухвали про залишення апеляційної скарги без руху або якщо вказані нею у заяві підстави для поновлення строку на апеляційне оскарження будуть визнані неповажними, суд відмовляє у відкритті апеляційного провадження у порядку, встановленому статтею 261 цього Кодексу.

6. Роз'яснити керівнику Сільськогосподарського виробничого кооперативу "Горбані" Возруд Юрію Миколайовичу, що при невиконанні вимог даної ухвали, апеляційна скарга вважається неподаною та повертається апелянту.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та не підлягає оскарженню.

Головуючий суддя А.О. Мальченко

Судді С.Я. Дикунська

Г.А. Жук

СудКиївський апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення15.05.2018
Оприлюднено17.05.2018
Номер документу73963040
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —911/2921/16

Ухвала від 28.03.2019

Господарське

Господарський суд Київської області

Щоткін О.В.

Ухвала від 11.06.2018

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Мальченко А.О.

Ухвала від 15.05.2018

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Мальченко А.О.

Ухвала від 03.04.2018

Господарське

Господарський суд Київської області

Черногуз А.Ф.

Ухвала від 20.03.2018

Господарське

Господарський суд Київської області

Черногуз А.Ф.

Ухвала від 13.03.2018

Господарське

Господарський суд Київської області

Черногуз А.Ф.

Ухвала від 06.03.2018

Господарське

Господарський суд Київської області

Черногуз А.Ф.

Ухвала від 28.12.2017

Господарське

Господарський суд Київської області

Шевчук Н.Г.

Ухвала від 14.12.2017

Господарське

Господарський суд Київської області

Шевчук Н.Г.

Ухвала від 23.10.2017

Господарське

Господарський суд Київської області

Конюх О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні