Ухвала
від 11.05.2018 по справі 686/10176/18
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 686/10176/18

УХВАЛА

11 травня 2018 року м. Хмельницький

Слідчий суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СУ ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_3 про проведення судово-почеркознавчої експертизи у кримінальному провадженні №12017240150000466 від 27.09.2017 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 358 КК України,

ВСТАНОВИВ:

10.05.2018 року слідчий відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СУ ГУНП в Хмельницькій області капітан поліції ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області з клопотанням про проведення судово-почеркознавчої експертизи.

В обґрунтування даного клопотання слідчим зазначено, що 29.08.2017 на адресу СВ Ізяславського ВП Славутського ВП ГУНП в Хмельницькій області з Шепетівської місцевої прокуратури надійшли матеріали про те, що до прокуратури Хмельницької області звернулися ОСОБА_4 , ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , жителі с. Плужне Ізяславського району, із заявами, в яких вказано про підроблення договорів оренди земельних ділянок від 22.08.2014 керівниками ТОВ «АПК Колос Агро» та ТОВ «Русь Д».

Допитані в якості свідків ОСОБА_5 , ОСОБА_4 , ОСОБА_6 повідомили, що договорів оренди земельної ділянки від 22.08.2014, заяв про реєстрацію договорів оренди , актів приймання передачі земельної ділянки в оренду та актів визначення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) з ТОВ «АПК КОЛОС - АГРО» вони не підписували, такому товариству землю в оренду не передавали.

В зв`язку із цим виникла необхідність встановити ким виконані підписи в графах «Орендодавець», «підпис» навпроти тексту « ОСОБА_4 », « ОСОБА_5 », « ОСОБА_6 », «Земельну ділянку передав».

Враховуючи те, що для вирішення суттєвих питань у даному кримінальному провадженні необхідні спеціальні знання, виникла необхідність у призначенні та проведенні почеркознавчої експертизи.

Слідчий, будучи належним чином повідомленим про дату та час розгляду клопотання у судове засідання не з`явився, що відповідно до ст. 244 ч.3 КПК України не є перешкодою для розгляду даного клопотання.

Дослідивши надані матеріали клопотання, приходжу до висновку, що воно підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст.242 КПК України експертиза проводиться експертною установою, експертом або експертами, за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження або, якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання. Не допускається проведення експертизи для з`ясування питань права. 2. Слідчий або прокурор зобов`язані звернутися з клопотанням до слідчого судді для проведення експертизи щодо: 1) встановлення причин смерті; 2) встановлення тяжкості та характеру тілесних ушкоджень; 3) визначення психічного стану підозрюваного за наявності відомостей, які викликають сумнів щодо його осудності, обмеженої осудності; 4) встановлення віку особи, якщо це необхідно для вирішення питання про можливість притягнення її до кримінальної відповідальності, а іншим способом неможливо отримати ці відомості; 5) встановлення статевої зрілості потерпілої особи в кримінальних провадженнях щодо злочинів, передбачених статтею 155Кримінального кодексу України. 6) визначення розміру матеріальних збитків, шкоди немайнового характеру, шкоди довкіллю, заподіяної кримінальним правопорушенням. 3. Примусове залучення особи для проведення медичної або психіатричної експертизи здійснюється за ухвалою слідчого судді, суду.

Згідно ст.243 КПК України експерт залучається за наявності підстав для проведення експертизи за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження.

Тому, для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання, з метою повного, всебічного та неупередженого дослідження події кримінального правопорушення, клопотання слідчого, яке є доведеним, підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст.110, 242-244 КПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання задовольнити.

Призначити у кримінальному провадженні №12017240150000466 судово-почеркознавчу експертизу, проведення якої доручити експертам Хмельницького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України

На вирішення експерта (експертів) поставити наступні запитання:

-Чи виконаний підпис в графі «Орендодавець» у договорі оренди земельної ділянки від 22.08.2014 ОСОБА_5 чи іншою особою?

-Чи виконаний підпис в графі «(підпис)» навпроти тексту « ОСОБА_5 » у заяві ОСОБА_5 чи іншою особою?

-Чи виконаний підпис в графі «Земельну ділянку передав: ОСОБА_5 » у акті приймання-передачі земельної ділянки в оренду ОСОБА_5 чи іншою особою?

-Чи виконаний підпис в графі «Орендодавець» у акті визначення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) ОСОБА_5 чи іншою особою?

-Чи виконаний підпис в графі «Орендодавець» у договорі оренди земельної ділянки від 22.08.2014 ОСОБА_4 чи іншою особою?

-Чи виконаний підпис в графі «(підпис)» навпроти тексту « ОСОБА_4 » у заяві ОСОБА_4 чи іншою особою?

-Чи виконаний підпис в графі «Земельну ділянку передав: ОСОБА_4 » у акті приймання-передачі земельної ділянки в оренду ОСОБА_4 чи іншою особою?

-Чи виконаний підпис в графі «Орендодавець» у акті визначення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) ОСОБА_4 чи іншою особою?

-Чи виконаний підпис в графі «Орендодавець» у договорі оренди земельної ділянки від 22.08.2014 ОСОБА_6 чи іншою особою?

-Чи виконаний підпис в графі «(підпис)» навпроти тексту « ОСОБА_6 » у заяві ОСОБА_6 чи іншою особою?

-Чи виконаний підпис в графі «Земельну ділянку передав: ОСОБА_6 » у акті приймання-передачі земельної ділянки в оренду ОСОБА_6 чи іншою особою?

-Чи виконаний підпис в графі «Орендодавець» у акті визначення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) ОСОБА_6 чи іншою особою?

Для дослідження експертам направити договір оренди земельної ділянки від 22.08.2014 укладений між ОСОБА_5 та ТОВ «АПК КОЛОС - АГРО», заяву від імені ОСОБА_5 , акт приймання передачі земельної ділянки за підписом ОСОБА_5 , акт визначення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) за підписом ОСОБА_5 , договір оренди земельної ділянки від 22.08.2014 укладений між ОСОБА_4 та ТОВ «АПК КОЛОС - АГРО», заяву від імені ОСОБА_4 , акт приймання передачі земельної ділянки за підписом ОСОБА_4 , акт визначення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) за підписом ОСОБА_4 , договір оренди земельної ділянки від 22.08.2014 укладений між ОСОБА_6 та ТОВ «АПК КОЛОС - АГРО», заяву від імені ОСОБА_6 , акт приймання передачі земельної ділянки за підписом ОСОБА_6 , акт визначення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) за підписом ОСОБА_6 , оригінали документів, що містять вільні, умовно-вільні та експериментальні зразки підписів ОСОБА_5 , ОСОБА_4 та ОСОБА_6 .

Попередити працівників експертів про кримінальну відповідальність, передбачену ст.ст.384, 385 КК України.

Висновок експерта надати слідчому відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СУ ГУ НП в Хмельницькій області капітану поліції ОСОБА_3 .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Хмельницького

міськрайонного суду ОСОБА_1

СудХмельницький міськрайонний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення11.05.2018
Оприлюднено27.02.2023
Номер документу73980023
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —686/10176/18

Ухвала від 20.06.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Сарбей О. Ф.

Ухвала від 25.03.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Сарбей О. Ф.

Ухвала від 05.03.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Сарбей О. Ф.

Ухвала від 26.06.2018

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Порозова І. Ю.

Ухвала від 11.05.2018

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Сарбей О. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні